Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Jaren 70 huis isoleren

hoe en wat?

Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost jouw huis isoleren? Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Isolatie huis jaren 70. Welke isolatie is geschikt voor een jaren 70 huis? Wat bespaart isolatie bij een jaren 70 huis? Onafhankelijke info over huis isoleren jaren 70.

Meer over isolatie

Isolatie huis jaren 70


Heb jij een huis uit de jaren 70? Isoleren was toen nog niet vanzelfsprekend. Misschien kun je volop besparen met isolatie van jouw jaren 70 huis. Isoleren van het dak, de spouwmuren of de vloer kan je honderden euro's op je energierekening schelen. Ook dubbel glas aanbrengen is een goede manier van een jaren 70 woning isoleren.


Isolatie huis jaren 70. Alles over isolatie bij Ho...In Nederland staan veel huizen die gebouwd zijn in de jaren 70. Het zijn vaak wijken vol standaard huizen, al dan niet met een schuin dak. Standaard maakte bij de bouw van een jaren 70 woning isolatie geen deel uit van het werk.
Pas na de oliecrisis werd energiebesparing actueel. Pas in de jaren 80 werd isolatie al tijdens de bouw standaard toegepast.
Lees over isolatie: info & tips

Het goede nieuws daarvan is: je hebt volop mogelijkheden om geld te besparen, door een jaren 70 huis te isoleren. Daarmee kun je ook je energielabel verbeteren. Zonder maatregelen krijgen jaren 70 woningen een laag energielabel, een ‘F’ of een ‘E’. Je kunt veel doen om je jaren 70 huis energiezuiniger te maken.
Alles weten over het energielabel

Dakisolatie jaren 70 huis

Dakisolatie heeft het meestal niet, het jaren 70 huis. Isoleren van het dak bespaart 30% op je gasrekening. Met dakisolatie in het jaren 70 huis gaat het energielabel een stap omhoog van ‘F’ naar ‘E’.

De kosten voor dakisolatie verschillen per type woning. Een tussenwoning heeft dakisolatie vanaf € 3.000. De besparing van dakisolatie is ruim € 500 per jaar. Voor een 2-onder-1-kap woning ben je ongeveer € 4.000 kwijt. Met dakisolatie bespaar je jaarlijks zo veel op je gasrekening dat je het in 5-7 jaar terugverdient.
Alles over dakisolatie

Spouwmuurisolatie jaren 70 huis

Energielabel woning hoe-koop-ik.nlDe spouwmuur van een jaren 70 huis isoleren heeft groot effect. Je voorkomt dat 25% van de warmte ontsnapt! Met spouwmuurisolatie gaat je energielabel een stap omhoog.  Van ‘F’ naar ‘E’. In combinatie met dakisolatie zelfs van ‘F’ naar ’D’.

Spouwmuurisolatie is veel goedkoper dan gedacht. Voor minder dan € 1.000 is een tussenwoning geïsoleerd. Spouwmuurisolatie voor een vrijstaand jaren 70 huis kost ongeveer € 2.000.
Al binnen 3-5 jaar heb je de kosten terugverdiend.
Alles over spouwmuurisolatie

Vloerisolatie in jaren 70 huis

Bijna alle jaren 70 huizen hebben een betonnen vloer en een kruipruimte. De betonnen vloer geeft de warmte van het huis door aan de kruipruimte, en voelt daarom altijd koud aan. Vloerisolatie verbetert het comfort in huis. Vloerisolatie zorgt niet voor veel energiebesparing.
Alles over vloerisolatie

Dubbel glas

Dubbel glas voor jouw huis? Alles over dubbel glas...Een jaren 70 huis is vaak al gebouwd met dubbel glas. Maar dan vaak alleen beneden. Met dubbel glas verlaag je de gasrekening zeer effectief. Tegenwoordig is er ook HR++ glas, ideaal om de jaren 70 woning beter te isoleren. HR++ glas isoleert 3 keer beter dan dubbel glas dan standaard isolatieglas.

De besparing van HR++ glas t.o.v. enkel glas kan oplopen tot bijna € 400 per jaar. Als je dat glas toepast samen met dakisolatie en spouwmuurisolatie krijgt je jaren 70 huis door isolatie een energielabel ‘C’.
Alles over dubbel glas

Van kachel naar cv-ketel

Isolatie houdt in jouw jaren 70 huis de warmte binnen. Als je dat voor elkaar hebt, kun je ook nog de warmte met hoog rendement opwekken. Dat kan met een HR-cv-ketel.

De allernieuwste modellen zijn nog energiezuiniger. Dat komt door nieuwe slimme technieken en door een zeer zuinige pomp. Je jaren 70 huis isoleren met spouwmuurisolatie, dakisolatie en overal HR++ glas, en het plaatsen van een HR cv-ketel, geeft jouw huis een energielabel ‘B’.
Alles over cv-ketels


Wil je meer weten over het isoleren van een jaren 70 woning?

Doe de Isolatie Koopwijzer

Jaren 70 huis isoleren? Vraag offertes aan

Overweeg je isolatie voor je jaren 70 huis? Bereid je aankoop goed voor en weet waar je op moet letten. Speciaal daarvoor is er de isolatie Koopwijzer. Daarmee ontdek je snel wat het best bij jouw Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost ...woning past. En wat de kosten en opbrengsten zijn.

Vraag ook altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies, de kosten en de service vergelijken.
Isolatie offertes kunnen sterk verschillen. Offertes vergelijken wordt dan lastig. Speciaal daarom heeft hoe-koop-ik.nl een checklist ontwikkeld: ‘7 tips om offertes te vergelijken’.

Daarmee vergelijk je offertes op de juiste manier. Je krijgt hem gratis als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt.

Vraag isolatie offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Huis isoleren
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Wat is de beste isolatie?
Na-isolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie