Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Jaren 90 huis isoleren

hoe en wat?

Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost jouw huis isoleren? Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Isolatie huis jaren 90. Welke isolatie is geschikt voor een jaren 90 huis? Wat bespaart isolatie bij een jaren 90 huis? Onafhankelijke info over huis isoleren jaren 90.

Meer over isolatie

Isolatie huis jaren 90


Isolatie huis jaren 90: is dat nodig? Een huis uit de jaren ’90 is bij de bouw meestal van isolatie voorzien. Het is een moderne woning, maar de bouw is al 25 jaar geleden. En de techniek staat niet stil!


Reden genoeg om eens te kijken of je met jouw jaren 90 huis meer kan besparen op energieverbruik.
Lees over isolatie: info & tips


Niet elk jaren 90 huis heeft hetzelfde energielabel gekregen. Ben je eigenaar van een jaren 90 huis? Weet je welk energielabel je huis heeft? Hoe kun je het energielabel met stappen hoger maken? Bekijk de 5 meest gestelde vragen over het energielabel.
Alles weten over het energielabel

Spouwmuurisolatie huis jaren 90

Isolatie huis jaren 90. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankeli...Een huis werd in de jaren 90 meestal al geïsoleerd bij de bouw. Het hangt natuurlijk van het huis af hoe goed dat is gebeurd. Spouwmuurisolatie is vaak al bij de bouw gedaan.
Met spouwmuurisolatie kun je 25% van je energieverbruik besparen.
Alles over spouwmuurisolatie

Dakisolatie huis jaren 90

Ook beschikt een jaren 90 woning vaak over dakisolatie. Het is goed om na te gaan of dit bij jouw huis ook al bij de bouw is meegenomen. Dakisolatie bespaart tot wel 30% van je energieverbruik voor verwarming! Dat komt omdat de muur en het dak grote oppervlakken zijn. Voor het dak geldt bovendien dat warme lucht in huis opstijgt en daardoor sneller ontsnapt door een dak zonder dakisolatie.
Alles over dakisolatie

Isolatie glas voor jaren 90 woning

Dubbel glas voor jouw huis? Alles over dubbel glas...Veel oppervlak wordt ook ingenomen door de ramen. In de jaren 90 werd er wel nagedacht over isolerend glas; je ziet niet meer de ‘doorzonwoningen’ met gevelbrede lappen enkel glas die in de jaren 70 werden gebouwd. In de jaren 90 werd vaak dubbel glas, of soms nog enkel glas, geplaatst in een nieuwe woning.

Dat dubbel glas uit de jaren 90 is inmiddels 15 tot 25 jaar oud. Dat oude dubbel glas vervangen door HR++ glas is een maatregel die je veel energie kan besparen bij een jaren 90 huis. HR++ glas bespaart per m2 gemiddeld 20 tot 25 m3 gas. HR++ glas levert zo een besparing op van ongeveer € 23 per m2 per jaar. Een tussenwoning uit de jaren 90, met zo’n 20 m2 aan standaard dubbel glas, kan zo € 125 per jaar besparen.
Alles over dubbel glas

Vloerisolatie bij een woning jaren 90

Vloerisolatie werd niet standaard meegenomen bij de bouw van een jaren 90 woning. Heb je last van koude voeten terwijl de temperatuur in huis goed is? Of een vochtig woonklimaat? Dan kan vloerisolatie wonderen doen.

Vloerisolatie zorgt er voor dat de kou en vocht van de kruipruimte niet kan doordringen in de vloer. De temperatuur van de vloer gaat met 4 graden omhoog, terwijl je daarvoor niet harder hoeft te stoken. Sterker nog: de thermostaat kan misschien wel lager door het comfort van vloerisolatie.
Alles over vloerisolatie

Wil je meer weten over het isoleren van een jaren 90 woning?

Doe de isolatie Koopwijzer

Zonnepanelen

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Met al die isolatiemaatregelen verhoog je het energielabel van je jaren 90 woning aanzienlijk. Spouwmuurisolatie, dakisolatie en dubbel glas zijn ieder goed voor een stap stijging van het energielabel.

Steeds meer zie je eigenaren van jaren 90 woningen ook overgaan op zonnepanelen. Daarmee kun je zelf voldoende elektriciteit opwekken om ongeveer de helft van het elektriciteitsverbruik te besparen. Al hangt dat natuurlijk wel af van het dakoppervlak en de ligging van jouw jaren 90 woning.
Alles over zonnepanelen

Jaren 90 huis isoleren? Vraag offertes aan

Overweeg je isolatie voor je jaren 90 huis? Bereid je aankoop goed voor en weet waar je op moet letten. Speciaal daarvoor is er de isolatie Koopwijzer. Daarmee ontdek je snel wat het best bij jouw Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost ...woning past. En wat de kosten en opbrengsten zijn.

Vraag ook altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies, de kosten en de service vergelijken.
Isolatie offertes kunnen sterk verschillen. Offertes vergelijken wordt dan lastig. Speciaal daarom heeft hoe-koop-ik.nl een checklist ontwikkeld: ‘7 tips om offertes te vergelijken’.

Daarmee vergelijk je offertes op de juiste manier. Je krijgt hem gratis als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt.

Vraag isolatie offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Huis isoleren
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Wat is de beste isolatie?
Na-isolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie