Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Isolatie

nieuws en trends

Nieuws over isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Het laatste nieuws over isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over isolatie

Huis isoleren met meer comfort

Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost ...Is jouw CV-ketel al aangeslagen? De meteorologische herfst is begonnen. Het kan ’s avonds en ’s ochtends al aardig kil zijn, al is het ‘officieel’ nog geen herfst. Met deze tips kom je de herfstkou comfortabel door.

Thermostaat op wintertijd
Geld besparen in de herfst vraagt niet altijd een investering. Soms is het een kwestie van even opletten. Zet bijvoorbeeld de klok van de thermostaat op wintertijd. Dit jaar begint de wintertijd in de nacht van 24 op 25 oktober. Dat duurt dus nog even. Dan gaat de klok een uur achteruit. Vergeet je dit, dan begint de CV-ketel pas een uur later te branden en is het huis nog niet comfortabel als je aan de ontbijttafel zit, of als je thuiskomt uit je werk.

Tochtstrips en comfort isolatie

Soms kan een kleine ingreep tot grote besparingen leiden. Kijk eens bij de kozijnen of er wel tochtstrips aangebracht zijn. Of misschien zijn de tochtstrips wel verouderd en helemaal verdroogd. Dan isoleren ze niet goed meer. Als de deuren en ramen voorzien zijn van tochtstrips, kan de besparing oplopen tot 50 kubieke meter gas per jaar. En zeker zo belangrijk: het tocht niet meer in de gang, de huiskamer of de keuken. Dat geeft direct een warmer gevoel!
Meer tips over isolatie

Vloerisolatie: een warmere vloer

Heb je altijd last van koude voeten in huis? Een onbehaaglijk koude vloer en vaak sloffen aan? De vloer kan kil aanvoelen, omdat de kruipruimte eronder koud is. De warmte van de centrale verwarming stijgt op, dus daar wordt de vloer ook niet veel warmer van. Denk dan eens aan vloerisolatie.
De temperatuur van de vloer stijgt door vloerisolatie met 2 tot 4 graden Celsius. Zonder dat je daarvoor de verwarming hoger hoeft te zetten. Sterker nog: meestal kan de verwarming lager als de vloer comfortabel warm aanvoelt. Vloerisolatie voorkomt bovendien optrekkend vocht in huis.
Meer over vloerisolatie

Dakisolatie: 30% energie besparen

De herfst is een goede tijd om eens kritisch te kijken naar de isolatie van jouw huis. Is het dak eigenlijk wel geïsoleerd? Een niet geïsoleerd dak werkt als een schoorsteen: de warmte die de CV-ketel produceert, vliegt naar boven door het trapgat, naar de zolder en zo het dak uit. Dakisolatie bespaart wel 30% op je stookkosten. En zorgt er voor dat jouw huis comfortabel warm wordt, zonder voortdurende tocht door het hele huis heen.

De besparing van dakisolatie is gemiddeld zo’n € 500 per jaar. Voor een tussenwoning betaal je voor dakisolatie zo’n € 3000 tot € 3.500. Dus die investering verdient zich in 6 tot 7 jaar terug!
Alles over de kosten van dakisolatie

Meer weten over isolatie?

Wil je meer weten over isolatie van jouw huis? Kijk dan eens bij 'Alles over isolatie'. Daar vind je ook informatie over de gemiddelde kosten en opbrengsten van dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.
Alles over isolatie


Vraag nu isolatie offertes aan


Ander isolatie nieuws

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie