Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Tips isolatie huis

woningisolatie tips

Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost jouw huis isoleren? Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Tips huis isoleren op een rij. Zelf in huis isoleren kan op veel eenvoudige manieren: met tochtstrips, tochtklep, gordijnen of isolatieschuim om je leidingen. Slim een huis isoleren: alle tips.

Meer over isolatie

Tips huis isoleren


Wist je dat het huis isoleren zo veel gas bespaart dat het tot wel € 1.000 per jaar kan opleveren? Een gratis offerte aanvragen bij een isolatiebedrijf is een van de beste tips voor Tip isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe...mensen die geld willen besparen door hun huis te laten isoleren.


Maar ook zonder isolatiebedrijf kun je zelf veel doen om je huis te isoleren. Isolatie is meer dan spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Kleine stukjes isolatie aanbrengen helpt je huis isoleren. Er is voor elk type woning isolatie in soorten en maten. Er zijn volop dingen die je zelf kunt doen voor meer warmte in huis. Denk aan kleinere maatregelen waarmee iedereen kan helpen het huis te isoleren.
Alles over huis isoleren

Wij hebben de meest effectieve tips om zelf het huis te isoleren op een rijtje gezet. Er zijn tips bij die slechts een kleine investering kosten, en tips die je helemaal gratis kunt uitvoeren. Soms is huis isoleren gewoon een kwestie van 'even aan denken'.

De meest gebruikte besparingstips huis isoleren.

Huis isoleren tips - kleine investering:

 • Leidingen isoleren 

De warmwaterleidingen in huis isoleren is heel eenvoudig met schuimhoesjes uit de bouwmarkt. Daarmee koelt het water in de leiding minder af. Dit kan per meter leiding al gauw 10 kubieke meter gas per jaar schelen.

 • Huis isoleren: kieren bij ramen en deuren
Isoleren van ramen en deuren in huis doe je met tochtstrips. Deze isolatie is goedkoop en de besparing kan oplopen tot 50 kubieke meter gas per jaar. Kieren tussen de bewegende delen van ramen en deuren in huis kun je isoleren met tochtbanden van rubber of schuimmateriaal. De meeste zijn zelfklevend. Knip ze op maat en plak ze erop. De scharnierzijde van een deur of raam kun je isoleren met tochtstrips.

 • Brievenbus isoleren
Het huis isoleren maak je compleet met een tochtborstel of tochtklep als warmte isolatie voor de brievenbus.

 • Radiatorfolie achter cv Besparen op je verwarmingskosten door isolatie. On...
Met reflecterende folie kun je de radiatoren in huis isoleren. Dan verdwijnt de warmte niet in de muur.

 • Huis isoleren: denk aan de vliering
Is dakisolatie niet mogelijk en wil je toch het huis isoleren, dan kun je de vliering isoleren. Isolatie van de vliering kun je zelf aanbrengen, als je handig bent. Zo kun je honderden kubieke meters gas per jaar besparen.

 • Garage of bijkeuken isoleren
Je kunt het huis laten isoleren zonder de garage of bijkeuken ook te isoleren. Met tochtborstels onder de deur naar de garage of bijkeuken zorg je dat er minder warmte ontsnapt.

Alles weten over huis isoleren kosten
Hoe gaat isoleren?

Huis isoleren tips - gratis:

 • Gordijnen isoleren
Isoleren gaat er van uit dat er geen luchtstroom meer mogelijk is. Isolatiemateriaal houdt lucht vast. Als je de gordijnen sluit, laat je de lucht tussen het raam en het gordijn stilstaan.

 • Tochtklep helpt isoleren Gas besparen in m3 met isolatie. Onafhankelijke is...
De schoorsteen is eigenlijk een gat in je woning. Als je dan toch investeert in het isoleren van het huis, sluit dan ook de tochtklep van de schoorsteen als de haard niet brandt. Zo bespaar je wel 10% van de stookkosten.

 • Isolatie in de tuin CO2 besparen met isolatie. Onafhankelijke isolatie...
Als je de tuin toch gaat beplanten, kunnen de planten helpen het huis isoleren. Een muur die altijd op de wind staat, koelt af. Een heg voor die muur houdt de wind tegen.

 • Isoleren met restjes
Is er wat isolatiemateriaal over na het isoleren van je huis? Niet weggooien! Restjes isolatiemateriaal, zoals glaswol of steenwol of PUR-schuim, kun je prima gebruiken voor het isoleren van naden of kieren in vloer, dak of metselwerk van de muur. Of voor de gaten in de muur waar leidingen doorheen lopen.

 • Offertes isoleren aanvragen
Wist je dat offertes voor het isoleren van je huis altijd gratis zijn? Met een offerte weet je wat het huis isoleren kost, en wat het bespaart. Vraag hier 3 offertes tegelijk aan bij betrouwbare isolatiebedrijven. Dan kun je de offertes voor isoleren goed vergelijken.
Vraag nu gratis meerdere offertes aan

Welke isolatie?
Weet je nog niet welke isolatie je wilt voor je huis? Doe dan de isolatie Koopwijzer. Dan zie je voor alle Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...soorten isolatie de mogelijkheden voor je huis, wat isolatie bespaart en isolatie kosten gaat.

Doe de isolatie KoopwijzerSoorten isolatie
Als je isolatie wilt, weet je dan waar te beginnen? Er zijn veel soorten isolatie:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dakisolatie
 • Vloerisolatie
 • Kruipruimte isolatie
 • Dubbel glas


Elk van deze soorten isolatie verbetert het wooncomfort, verlaagt de energiekosten, verbetert het energielabel en verhoogt de woningwaarde. Maar er is wel samenhang tussen deze soorten isolatie. Vloerisolatie of dubbel glas hebben minder effect als de muren of het dak geen isolatie hebben.
Alles over spouwmuurisolatie
Alles over dakisolatie
Alles over vloerisolatie
Alles over kruipruimte isolatie
Alles over dubbel glas

Tip offertes huis isoleren

Offertes aanvragen voor huis isoleren doe je heel eenvoudig. Met 1 aanvraag vraag je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de isolatie kosten vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Isolatie : info & tips
Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Hoe kies je isolatiemateriaal?
Wat is de beste isolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie