Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen ABC

termen nu makkelijk

Zonnepanelen termen. Moeilijke woorden over zonnepanelen makkelijk uitgelegd. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Vaktaal over zonnepanelen duidelijk uitgelegd. Wat is een omvormer? En salderen? Polykristallijn? Feed-in tarief? Wattpiek?

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Prijzen zonnepanelen

Prijzen zonnepanelen verschillen sterk. Weet waar je op moet letten als je de prijzen zonnepanelen vergelijken gaat.

Prijzen zonnepanelen informatie

Zonnepanelen prijs. Wat is de zonnepanelen prijs? ...De prijzen zonnepanelen zijn belangrijk, maar kijk ook naar de totale kosten zonnepanelen. De totale kosten zonnepanelen bestaan uit o.a. de zonnepanelen zelf, de omvormer en de installatie ervan. En welke opbrengst hebben de zonnepanelen?

De kwaliteit zonnepanelen kan veel verschillen. Zo kunnen de goedkoopste zonnepanelen een veel lagere opbrengst hebben. En kunnen zonnepanelen met de laagste prijs een dure aankoop worden.

Deze 6 feiten moet je weten over prijzen zonnepanelen.

1. Prijzen zonnepanelen: doe de Koopwijzer

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...In de markt van zonnepanelen wordt de prijs van een zonnepaneel vaak uitgedrukt in euro’s per Wattpiek (Wp). Momenteel is de zonnepanelen prijs rond de € 2,- per Wp.

De zonnepanelen prijs verschilt weinig als je Europese, Aziatische of Amerikaanse kwaliteit zonnepanelen vergelijkt.
Wil je weten wat de zonnepanelen prijs is voor jouw huis? Doe dan de zonnepanelen Koopwijzer. Je weet dan meteen wat de opbrengst zonnepanelen wordt en welke zonnepanelen geschikt zijn voor jouw huis?

Start de zonnepanelen Koopwijzer2. Prijzen zonnepanelen: let op de opbrengst

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...De opbrengst van de zonnepanelen wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de zonnecellen.
Het verschil in kwaliteit vertaalt zich in het rendement van de zonnepanelen. Je kunt zeggen: monokristallijne zonnepanelen geven een hogere opbrengst dan polykristalllijne zonnepanelen. Amorfe zonnecellen zijn de goedkoopste zonnecellen, maar het rendement ligt een stuk lager.

Voor de hoogste opbrengst zonnepanelen geldt: de juiste soort zonnepanelen is belangrijk, maar ook de juiste plaats. Bij een juiste installatie kan een zonnepanelen systeem van 1000 Wp in Nederland per jaar zo'n 850 kilowattuur (kWh) elektriciteit opwekken. Dat is een besparing van bijna € 400,- op je energierekening.

In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je ook verschillende merken zonnepanelen vergelijken op opbrengst, prestatie, garantie en meer.

Vergelijk zonnepanelenEen vuistregel voor de hoogste opbrengst zonnepanelen is:
beste zonnepanelen +beste installatie +beste plaats = beste opbrengst

De opbrengst zonnepanelen hangt o.a. af van je dakhelling, dakrichting en het oppervlak. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn op de opbrengst van zonnepanelen. Let op welke factoren de opbrengst zonnepanelen beinvloeden.
De 12 invloeden op de opbrengst zonnepanelen

3. Prijzen zonnepanelen: kijk naar de totale kosten

Kosten zonnepanelen. Wat kosten zonnepanelen? Alle...Aan alleen de prijs van zonnepanelen heb je nog niets. De kosten van een zonnepanelen systeem bestaan uit verschillende onderdelen:

  • Aantal zonnepanelen
  • Omvormer
  • Montagesets
  • Bekabeling
  • Consoles (alleen nodig als zonnepanelen op een plat dak komen)
  • Meetapparatuur (eventueel)
  • Installatiekosten

Zonnepanelen moeten geïnstalleerd en veilig aangesloten worden. Om een gemiddeld zonnepanelen systeem te installeren moet je rekenen op € 600 tot € 1.000. Ga er van uit dat een klein zonnepanelen-systeem rond de € 1.000 kost. Een veel verkochte zonnepanelen systeem kost zo’n € 4.000.

Een zonnepanelen systeem heeft een terugverdientijd van 8-9 jaar (inclusief installatie).
Hoe bereken je totale kosten zonnepanelen?

4. Prijzen zonnepanelen: bereken je besparing

Wat wil je gaan besparen op je energie? Dat bepaalt het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt. Je volledige verbruik met zonnepanelen afdekken vereist een behoorlijke Besparen op elektriciteit door zonnepanelen. Alle ...investering, ook met goedkope zonnepanelen. De meeste huishoudens in Nederland die zonnepanelen nemen, dekken zo’n 50% van het stroomverbruik met hun zonnepanelen.

Als je bij een gemiddeld energieverbruik van 3500 kWh de helft wilt besparen met zonnepanelen, ga je 1750 kWh aan zonne-energie opwekken en nog 1750 kWh afnemen van het elektriciteitsnet.
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

De terugverdientijd van zonnepanelen is gedaald tot 8-9 jaar, inclusief de installatiekosten. Zonder installatiekosten is de terugverdientijd op zonnepanelen slechts 7-8 jaar. Daarna profiteer je nog minimaal 18 jaar van de opbrengst. Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. En de verwachting is dat de stroomprijzen blijven stijgen, met zo’n 5% per jaar. Zo beleg je met de goedkoopste zonnepanelen in groene energie.

Wil je weten hoe je de terugverdientijd van zonnepanelen kunt berekenen?
Terugverdientijd zonnepanelen
Zonnepanelen kosten

5. Prijzen zonnepanelen: check subsidie

Zonnepanelen subsidie. Is er subsidie zonnepanelen...Goedkoopste zonnepanelen krijg je door zonnepanelen te kopen met subsidie.
Momenteel is er geen landelijke subsidie. Zonnepanelen kopen wordt soms door verschillende gemeentelijke of provinciale overheden ondersteund met subsidie. Informeer bij je eigen gemeente, voor je de zonnepanelen gaat kopen, of er een subsidie voor zonnepanelen is. Lees hier meer over bij gemeentelijke en provinciale subsidie. Populaire subsidies kunnen plots op zijn. Controleer of je subsidie voor zonnepanelen kunt krijgen. Bij subsidie zonnepanelen lees je er meer over.

Ook de installatie adviseurs bij wie je offertes kunt aanvragen via hoe-koop-ik.nl kunnen je zeker meer vertellen over mogelijke subsidie voor zonnepanelen.
Zelfs zonder subsidie: zonnepanelen kopen is een verstandige keuze. Je energierekening gaat fors omlaag en je verdient de prijs van zonnepanelen in 8-9 jaar terug, inclusief installatie.
Alles over subsidie zonnepanelen

6. Beste prijzen zonnepanelen: vraag offertes

Welke zonnepanelen geven de beste opbrengst voor jouw huis? Vraag meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...aanvragen. Gratis en vrijblijvend. Dan kun je goed de opbrengst, adviezen en de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Zo zie je wat de goedkoopste zonnepanelen zijn en bij wie je de goedkoopste zonnepanelen kopen kunt.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer weten over zonnepanelen?
alles over zonnepanelen

terug naar zonnepanelen termen abc

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle soorten zonnepanelen
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie