Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen?

bereken zonnepanelen

Kosten zonnepanelen: hoeveel kosten zonnepanelen voor jouw huis? Doe de zonnepanelen Koopwijzer. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Hoe gaat zonnepanelen berekenen? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? De berekening van zonnepanelen gaat gemakkelijk in stappen.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen berekenen


Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...

Bij zonnepanelen berekenen denk je al snel aan hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Maar dat is 1 van de 4 manieren om zonnepanelen te berekenen. De berekening zonnepanelen kan naast het aantal zonnepanelen ook gaan over opbrengst en kosten.

Zonnepanelen berekenen op 4 manieren

Veel huiseigenaren kopen zonnepanelen voor het milieu of om minder afhankelijk te zijn van een energiebedrijf. Dan wil je zonnepanelen berekenen op opbrengst en rendement.
Anderen zien het als een goede investering. Zeker nu de rente op spaarrekeningen historisch laag is. Dan wil je zonnepanelen berekenen op kosten en terugverdientijd.

Zonnepanelen kun je berekenen op verschillende manieren. Wat wil jij weten? Het aantal dat je nodig hebt? Het rendement van je investering? We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

1. Zonnepanelen berekenen op aantal
2. Zonnepanelen berekenen op oppervlakte
3. Zonnepanelen berekenen op opbrengst en rendement
4. Zonnepanelen berekenen op kosten en terugverdientijd

Manier 1.

Zonnepanelen berekenen op aantal

De eerste vraag is vaak: Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Om het aantal zonnepanelen te berekenen moet je eerst bepalen hoeveel stroom je wilt opwekken. Start met je jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Welk deel daarvan wil je afdekken met zonnepanelen?

Stel dat je huishouden 3500 kWh stroom per jaar verbruikt. Je wilt dit volledig opwekken met zonnepanelen.
  • Deel 3500 kWh door de omrekenfactor 0,85. Zo bereken je de benodigde hoeveelheid Wp. 3500:0,85 = 4118 Wp
  • Deel de uitkomst door het Wp vermogen van één zonnepaneel. Een veel voorkomend type zonnepaneel levert 240 Wp. 4118:240 = 17,2
  • Je hebt dan 17 zonnepanelen nodig om je gehele jaarlijkse stroomvraag op te wekken.

Veel huishoudens die zonnepanelen nemen, kiezen voor 50% opwek via zonnepanelen. Je hebt dan de helft van 17 panelen nodig. Dus 8 of 9 zonnepanelen.

Manier 2.

Zonnepanelen berekenen op oppervlakte

Zonnepanelen oppervlakte. Hoeveel zonnepanelen heb...De ruimte op het dak is meestal niet in het geheel geschikt voor zonnepanelen. De dakrichting en schaduw van bomen, een dakkapel of schoorsteen zorgt er voor dat een deel van het dak gebruikt kan worden. De oppervlakte van zonnepanelen verschilt. Eén zonnepaneel heeft gemiddeld een oppervlakte 1,6 m2. Bij een systeem van 9 zonnepanelen heb je zo 15 m2 oppervlakte nodig.

Bekijk hoe groot je dak is en welk deel geschikt is. Dan weet je hoeveel zonnepanelen er maximaal op passen. Houd bij panelen op een plat dak rekening met een oppervlakte van 2,5 m2 per zonnepaneel, omdat deze in een console worden geplaatst.

Als je weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, dan kun je ook het vermogen zonnepanelen berekenen.

Manier 3.

Zonnepanelen berekenen op opbrengst en rendement

Als je zonnepanelen berekent op opbrengst, weet je hoeveel elektriciteit de zonnepanelen echt opleveren in kWh. Zonnepanelen rendement. Hoeveel brengen zonnepanel...Er zijn verschillende factoren die dat kunnen beïnvloeden, zoals het soort zonnepanelen dat je kiest, de dakrichting en de hoek van zoninstraling. Maar er zijn veel meer factoren om op te letten.
Lees alles over de opbrengst zonnepanelen

Manier 4.

Zonnepanelen berekenen op kosten en terugverdientijd

Zie je de aanschaf van zonnepanelen als een investering? Kosten zonnepanelen: hoeveel kosten zonnepanelen v...Dat kan, want zonnepanelen leveren meer op dan de rente op een spaarrekening.

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is 8-9 jaar. Het systeem gaat tenminste 25 jaar mee.
Veel huiseigenaren hebben een maximaal budget voor zonnepanelen. Je kunt dan berekenen hoeveel zonnepanelen je kunt kopen voor dat bedrag. Bij de aanschaf van zonnepanelen heb je te maken met verschillende soorten kosten. De aanschafkosten en installatiekosten zijn de 2 grootste posten. Onderhoudskosten zijn er nauwelijks. Wat moet je allemaal weten om de terugverdientijd goed te kunnen berekenen?
Lees alles over de kosten zonnepanelen

Weten hoe je het beste zonnepanelen kopen kunt? Bereid je keuze goed voor. Bekijk de 6 stappen.
Stap voor stap zonnepanelen kopen

Zonnepanelen berekenen via Google Maps

Zonnepanelen berekenen via Google Maps lijkt een handige gadget. Toch moet je daar voorzichtig mee zijn. Vaak is niet elk deel van het dakoppervlak geschikt voor zonnepanelen. Een minder geschikt dakdeel kan een negatief effect hebben op de opbrengst van het totale zonnepanelen systeem. Daarom is het verstandig een ervaren zonnepanelen adviseur jouw situatie te laten beoordelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Wil je weten hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Ontdek het met de zonnepanelen Koopwijzer.
Bekijk hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, wat de kosten zijn en wat je gaat besparen met zonnepanelen voor jouw huis.

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Meer informatie zonnepanelen:

Zonnepanelen: alle info & tips
Checklist zonnepanelen: is jouw huis geschikt?

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie