Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen besparen

bekijk de besparing

Zonnepanelen besparen op de energierekening. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Wat is de besparing zonnepanelen? Bekijk de zonnepanelen besparing per jaar. En bereken wat de besparing zonnepanelen wordt voor jouw huis.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Besparing zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen opgewekte elektriciteit terugleveren aan het net. Zo draait je meter terug. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.


Met zonnepanelen kun je veel besparen op je elektriciteitskosten. Als je 50% van je elektriciteitsbehoefte door zonnepanelen laat opwekken, bespaar je minstens € 400 per jaar. Wat gaan zonnepanelen voor jouw huis besparen? Hoe kun je besparen op de kosten van zonnepanelen?

Besparing energiekosten zonnepanelen

Besparen op elektriciteit door zonnepanelen. Alle ...De energierekening van een gemiddeld huishouden in Nederland is zo’n € 2.200 per jaar. Het verbruik van elektriciteit van een gemiddeld huishouden is 3500 kWh per jaar. Met zonnepanelen kun je daarop flink besparen. Zonnepanelen werken ook bij bewolkt weer en in de winter. En met de huidige panelen verdien je de zonnepaneel kosten al binnen 8-9 jaar terug.
Het gasverbruik van een gemiddeld huishouden is 1650 kubieke meter (m3).
Wat is de opbrengst zonnepanelen?

Hoe kun je besparen op kosten zonnepanelen?

Op de aanschaf van zonnepanelen kun je op 5 manieren extra besparen:

 • Kosten zonnepanelen. Wat kosten zonnepanelen? Alle...De financiering in je hypotheek
  Als je de kosten van de zonnepanelen financiert met een uitbreiding van je hypotheek, dan is de rente fiscaal aftrekbaar.
 • Financiering met lening
  Bij veel gemeenten kun je zonnepanelen financieren met een duurzaamheidslening. Vaak tegen zeer lage rentepercentages.
 • Installatie
  Zelf zonnepanelen plaatsen bespaart de kosten van installatie. Alleen in overweging nemen als je minder dan 6 panelen plaatst. Hoe gaat zonnepanelen plaatsen?
 • Subsidie zonnepanelen
  Misschien kan een subsidie de kosten van zonnepanelen verkleinen. Sommige subsidies vergoeden direct een deel van de aankoopsom, andere subsidies vergoeden per kWh. Is er subsidie zonnepanelen?
 • BTW zonnepanelen
  De BTW die je hebt betaald bij de aanschaf van de zonnepanelen kun je terugvragen bij de Belastingdienst. Daarmee bespaar je 21% op de kosten van zonnepanelen. Alles over BTW zonnepanelen


Wat is de zonnepanelen prijs?Besparing zonnepanelen per jaar

De besparing van zonnepanelen per jaar is voor elk huis anders.Zonnepanelen oppervlakte. Hoeveel zonnepanelen heb... Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3.500 kWh electriciteit. De omvang van je zonnepanelen systeem bepaalt de besparing per jaar.

De 3 meest gekozen zonnepanelen systemen zijn:

 1. Volledige besparing met zonnepanelen per jaar:
  De woningeigenaar probeert 100% of meer van zijn electriciteitskosten terug te verdienen door de zonnepanelen. De woning heeft een ruim dakoppervlak, waarop dat past. Een gemiddeld huishouden bespaart per jaar € 800 door de zonnepanelen.
 2. 50% besparing per jaar:
  Deze keuze vraagt een lagere investering. De woningeigenaar vind een besparing van 50% op de kosten van electriciteit voldoende. Dat bespaart een gemiddeld huishouden € 400 per jaar.
 3. Maximale besparing met zonnepanelen per jaar:
  De woningeigenaar benut zoveel mogelijk geschikt dakoppervlak. De woning heeft onvoldoende dakoppervlak voor een 100% besparing. De beschikbare ruimte wordt optimaal benut, bijvoorbeeld door het gebruik van zonnepanelen met de beste zonnecellen. De besparing ligt vaak tussen € 600 en € 700 per jaar.

Het is verstandig de besparing met de zonnepanelen per jaar in de gaten te houden. Zo weet je of de verwachte besparing in lijn ligt met de werkelijkheid. Bovendien kun je eventuele storingen ontdekken.

Met de hoge besparingen verdien je zonnepanelen binnen 10 jaar terug. In de 15 jaar daarna gaan de besparingen elk jaar door.
Meer over de terugverdientijd op zonnepanelen

Besparing zonnepanelen berekenen

De besparing van zonnepanelen kun je eenvoudig berekenen. Kosten zonnepanelen: hoeveel kosten zonnepanelen v...Begin bij het vermogen. Dat wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp), bijvoorbeeld 250 Wp voor één zonnepaneel.
Die waarde haal je in Nederland niet, omdat wij andere lichtomstandigeheden hebben. Daarom verlaag je het vermogen met de factor 0,85. Zo weet je één Wattpiek (Wp) vermogen levert een opbrengst van 0,85 kilowattuur (kWh) per jaar.

Elke Wp vermogen van je zonnepanelensyteem bespaart zo bijna 20 Eurocent per jaar. Eén zonnepaneel van 250 Wp bespaart zo bijna € 50,- per jaar. Als je weet hoeveel panelen je in je zonnesysteem wilt hebben, kun je gemakkelijk de besparing met zonnepanelen berekenen.

Wil je naast de besparing ook weten waaruit de kosten van zonnepanelen bestaan? En wat zonnepanelen kosten voor jouw huis zijn?
Bekijk de zonnepanelen kosten

Besparing met zonnepanelen voor jouw huis

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Met zonnepanelen kun je besparen op je energierekening en zorg je voor je bijdrage aan een beter milieu. Ga je zonnepanelen kopen? Bereid je dan goed voor op de keuze. Weten welke zonnepanelen geschikt zijn, wat de zonnepanelen kosten en opbrengst wordt voor jouw huis? Doe de zonnepanelen Koopwijzer.

Start de zonnepanelen Koopwijzer
Meer informatie over zonnepanelen:

Zonnepanelen kopen stappenplan
Kosten zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie