Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonne-energie 2016

werking & voordelen

Zonnepanelen wekken energie op. Groene energie is beter voor het milieu. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Zonne-energie is groene energie. Welke voordelen heeft zonne-energie? Hoe werkt zonne-energie? Wat is de toekomst van zonne-energie?

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonne-energie

Zonne-energie informatie bij hoe-koop-ik.nl. Hoeveel kun je besparen met zonnepanelen?


Zonne-energie is oneindig beschikbaar. Bij gebruik van zonne-energie komen er nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie groene energie.

Er is voldoende zonne-energie in Nederland om zonnepanelen te laten werken voor het opwekken van zonne-energie. Zonnepanelen hebben genoeg aan (zon)licht. Dus ook met bewolkt weer en in de winter doen zonnepanelen hun werk. Onafhankelijke informatie over zonne-energie.

Zonne-energie als energiebron

De vraag naar energie neemt wereldwijd toe. En daarmee stijgen ook de prijzen. De meeste energie Groene energie is duurzame energie. Zonnepanelen w...die we nu gebruiken wordt gemaakt in energiecentrales. Als brandstof wordt met name steenkool en aardgas gebruikt.
Deze fossiele brandstoffen zijn niet onuitputtelijk. Groene energie is energie uit duurzame bronnen. Een duurzame bron is ‘onuitputtelijk’ en ‘schoon’. Er zijn veel duurzame energiebronnen, denk aan energie uit wind, water, en zon.

Wil je meer weten over zonnepanelen: hoe en wanneer ze werken?
En wat de voordelen zijn?

Ontdek alles over zonnepanelen

Zonne-energie is duurzame energie

Zonne-energie is energie van de zon: warmte en licht. Zonne-energie wordt gebruikt voor elektriciteit, warm water en centrale verwarming. Zonne-energie is een duurzame energievorm en onuitputtelijk. Als je kiest voor zonne-energie, kies je voor energiebesparing en een beter milieu. Een goede investering nu en voor de toekomst.

Voordelen zonne-energie

Zonne-energie biedt heel veel voordelen.

 • Als je zonnepanelen neemt gaat je energierekening fors omlaag. Zonnepanelen voordelen: lagere energierekening, be...Je wekt je eigen energie op en verkoopt de elektriciteit als je meer produceert dan verbruikt.
 • Bovendien betaal je geen energiebelasting meer over het deel dat je zelf opwekt.
 • Met het gebruik van zonnepanelen draag je bij aan een schoner milieu, omdat er bij de productie van zonne-energie veel minder CO2 wordt uitgestoten dan bij traditionele energiebronnen.
 • Door te kiezen voor zonnepanelen verhoog je de waarde van je huis, doordat je energielabel omhoog gaat.


Er zijn nog meer voordelen van zonnepanelen.
Bekijk alle voordelen zonnepanelen

Zonne-energie Nederland

Zonne-energie informatie bij hoe-koop-ik.nl. Hoeve...Ook in Nederland heeft zonne-energie veel voordelen. Zo is zonne-energie gratis, stil en schoon. Als je zonnepanelen neemt, gaat je energierekening fors omlaag. Je verkoopt bovendien elektriciteit als je meer produceert dan verbruikt. Daarnaast betaal je geen energiebelasting meer over het deel dat je zelf opwekt aan zonne-energie in Nederland.

Met zonne-energie draag je bij aan een schoner milieu. Om een zonnepaneel te produceren is energie nodig. Het duurde tot voor kort 4 tot 6 jaar om die hoeveelheid energie terug te verdienen. Maar voor nieuwe systemen wordt gerekend met 1-2 jaar.

De levensduur van een zonnepanelen systeem is tenminste 25 jaar. Dat betekent dat een systeem van zonnepanelen 23 jaar CO2 vrij werkt.
Door te kiezen voor zonne-energie met zonnepanelen verhoog je ook de waarde van je huis. Er zijn nog meer voordelen om te kiezen voor zonnepanelen.

Zonne-energie checklist

Zonnepanelen: weet waar je op moet letten. Is jouw...Overtuigd van de voordelen van zonne-energie? Check of jouw huis geschikt is voor het opwekken van zonne-energie met zonnepanelen. Bekijk waar je op moet letten bij zonne-energie voor je huis.

Checklist voor zonne-energie

Zonne-energie en soorten energie

Als je kijkt naar de manier van opwekking zijn er 2 soorten energie:

 1. Traditionele energie: energie opgewekt uit traditionele (conventionele) energiebronnen en
 2. Groene energie: energie opgewekt uit onuitputtelijke energiebronnen

Traditionele energie

Traditionele energiebronnen zijn fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bij de productie van deze energie komt CO2 vrij.
In Nederland wordt het grootste deel van de elektriciteit opgewekt in elektriciteitscentrales met fossiele brandstoffen. Deze raken een keer op. Met het tempo waarop nu brandstof wordt gebruikt komt dit steeds dichterbij.

Groene energie

Met groene energiebronnen worden energiebronnen bedoeld, die nooit op zullen raken zoals zonne-energie, wind, water en biomassa. Door in Nederland gebruik te maken van zonne-energie, waterkracht, biomassa, warmtekracht en aardwarmte kunnen we duurzame energie opwekken en worden we minder afhankelijk van traditionele energiebronnen.

Zonne-energie werking

Zonnecellen in een zonnepaneel vangen zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie. Dit is Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...gelijkstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. De elektriciteit kan dan direct in huis worden gebruikt. Overtollige elektriciteit wordt aan het openbare elektriciteitsnet teruggeleverd als je een netgekoppeld PV panelen systeem hebt.
Lees alles over PV-panelen

Zonne-energie opbrengst

Hebben zonnepanelen in Nederland voldoende opbrengst? Het Nederlandse weer is wisselvallig: soms regen, soms Zonnepanelen opbrengst. Wat is het rendement op zo...zon, dan weer bewolkt.
In Nederland is er zonne-energie genoeg voor een goede opbrengst van zonnepanelen. Zonnepanelen werken ook met bewolkt weer, de zon achter de wolken en in de winter. Zonne-energie in Nederland wordt het meest opgewekt in de maanden maart t/m oktober, met een piek van hoogste opbrengst zonne-energie in de zomermaanden. Maar ook de wintermaanden zorgen voor een opbrengst in zonne-energie.

Wil je weten wat de gemiddelde opbrengst zonne-energie is in Nederland per maand?
Bekijk opbrengst zonne-energie

Zonne-energie voor jouw huis

Overtuigd van de voordelen van zonne-energie? Weten welke zonnepanelen geschikt zijn voor jouw Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...huis, wat de zonnepanelen kosten en opbrengst wordt met zonne-energie? Doe de zonnepanelen Koopwijzer.

Start de zonnepanelen Koopwijzer
Zonne-energie uit zonnecellen

Onbewust genieten veel mensen in Nederland al van zonne-energie in huis. Een serre of groot raam op het zuiden vangt veel zonne-energie en warmt het huis op. Alternatieve energie zonder zonnepanelen of andere apparatuur heet ’passieve zonne-energie’.

Je hebt meer zonnecellen in huis dan je denkt. Zonnecellen zitten namelijk op rekenmachines en in sommige telefoonopladers en tuinlampen. Ze werken met daglicht of laden een batterij op. Deze zonnecellen zijn minder efficiënt dan die in grote zonnepanelen. Het duurt lang voordat de zonnecellen in deze apparaten net zoveel CO2 hebben bespaard, als het kostte om ze eerst te produceren. Als je de niet-oplaadbare batterijen van deze apparaten vervangt door oplaadbare exemplaren, geeft dit wel een extra milieuvoordeel.

Zonne-energie: verschil zonnepanelen en zonneboiler?

Zonnepanelen op het dak maken elektriciteit. Een zonneboiler gebruikt de zon voor warm water. En de zonneboiler-combi zorgt voor warmwater en centrale verwarming.

Zonne-energie informatie

 • Zonnepanelen informatie. Alles wat je weten wilt o...De zon is de dichtstbijzijnde ster. Afstand tot de aarde: 150 miljoen kilometer. 
 • Het zonlicht doet er 8 minuten over om de aarde te bereiken.
 • De hoeveelheid energie die de aarde bereikt is 9000x groter dan de energiebehoefte van alle 6,5 miljard bewoners van de aarde.
 • De zon is de bron van bijna alle voelbare warmte op aarde.
 • In ongeveer 250 miljoen jaar maakt de zon één rondje om het centrum van de Melkweg.
 • De temperatuur aan de oppervlak van de zon is 5500 °C; in de kern zo’n 15 miljoen °C. Door deze temperatuur zendt de zon straling uit: het zonlicht.
 • De energie die de zon uitstraalt ontstaat door kernfusie. De zonne-energie bereikt de aarde als licht en warmtestraling.
 • 45% van het zonlicht is zichtbaar. Daarnaast bevat zonlicht ultraviolet (UV) en infrarood (IR) licht. Verder zendt de zon zendt röntgenstraling en microgolven uit.

Zonne-energie: geschiedenis

Al eeuwen wordt zonlicht gebruikt in huizen en gebouwen. Een voorbeeld uit de oudheid is te vinden in het Pantheon in Rome (de oculus: het ronde oog in het dak van de koepel). De Romeinen gebruikten de zon ook om warmwater te maken. Zo is zonne-energie een van de oudste energiebronnen van de aarde. Maar ook de meest betrouwbare en duurzame energievorm. Ook in huidige toepassingen wordt zonlicht vaak al eeuwen gebruikt; denk maar aan het drogen van de was.

Zonne-energie subsidie

Heeft zonne-energie subsidie nodig? Zonne-energie is een rendabele, alternatieve energie. Door de grote onzekerheid in de wereld (o.a. onrust Midden-Oosten, financiële en economische crises) zijn de energieprijzen de komende 10-15 jaar onzeker. Op dit moment stijgt de elektriciteitsprijs al met gemiddeld 5% per jaar. Nederland is voor energie grotendeels afhankelijk van het buitenland. Op de gasbel in Slochteren na heeft Nederland geen eigen grondstoffen om elektriciteit op te wekken. Door de ramp in Japan (Fukushima) loopt ook de ontwikkeling van kernenergie sterke vertraging op.

Daarom kiezen steeds meer huishoudens en bedrijven in Nederland voor zonne-energie. Door Subsidie zonnepanelen? Alles over zonnepanelen bij...zonne-energie met zonnepanelen gaat je energierekening omlaag, ben je minder afhankelijk van stijgende energieprijzen en help je het milieu een handje. Zonne-energie is zeer interessant en rendabel, nu en in de toekomst. En met subsidie zonnepanelen verdien je de kosten nog sneller terug.

Weten wat de zonnepanelen prijs is? En waar je op moet letten als je de kosten zonnepanelen gaat vergelijken?
Bekijk de kosten zonnepanelen

De toekomst van zonne-energie

De techniek rond zonne-energie zal zich verder ontwikkelen. Zonnecellen zullen efficiënter, kleiner en flexibeler worden. Daardoor kunnen ze nog gemakkelijker worden toegepast, vooral ingebouwd in bestaande producten. Bijvoorbeeld in het wegdek, in geluidswallen, in bouwstenen en dakconstructies. Door de dalende prijzen wordt zonne-energie steeds vaker een slim alternatief. De jaarlijkse zonnewagen race in Australië laat al zien wat zonne-energie kan gaan betekenen voor ons dagelijkse vervoer.

Zonne-energie toepassingen

Zonnepanelen dekken slechts een klein deel van de wereldwijde energiebehoefte. Landen die grote Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...hoeveelheden zonnepanelen hebben geplaatst zijn Portugal, Duitsland, Japan, Australië, Canada en de Verenigde Staten, veelal door overheden gesubsidieerd. Ook in Spanje bestaan zonnecentrales.
In de ruimtevaart worden zonnepanelen op grote schaal zeer succesvol toegepast. Ruimtevaartuigen krijgen energie van zonnepanelen. Zonnepanelen worden ook toegepast als een aansluiting op het net te duur of onmogelijk is. Voorbeelden zijn lichtboeien op het water of lantaarnpalen op afgelegen kruispunten.
Het gebruik van zonne-energie door zonnepanelen zou veel groter kunnen zijn. 40% van alle daken en 15% van alle gevels in de EU zijn geschikt voor zonnepaneel systemen. Daarmee zou 40% van de elektriciteitsbehoefte in 2020 gedekt zijn.

Zonne-energie offertes 

Plannen om zelf zonne-energie op te wekken? Vraag dan meerdere offertes zonnepanelen aan. Bij Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Soorten zonnepaneel
Stappenplan zonnepanelen kopen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie