Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen ABC

termen nu makkelijk

Zonnepanelen termen. Moeilijke woorden over zonnepanelen makkelijk uitgelegd. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Vaktaal over zonnepanelen duidelijk uitgelegd. Wat is een omvormer? En salderen? Polykristallijn? Feed-in tarief? Wattpiek?

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen plat dak

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Zonnepanelen voor een plat dak verschillen niet van zonnepanelen voor een schuin dak. Zonnepanelen voor een plat dak worden in consoles geplaatst. Hier leggen we uit wat er nodig is voor plaatsen van zonnepanelen op een plat dak.

En waar je op moet letten als je zonnepanelen kopen gaat. Wat zijn de beste zonnepanelen voor een plat dak? Alles wat je weten wilt over zonnepanelen voor een plat dak.

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak gebeurt in consoles, een soort holle bakken. Deze worden met ballast verzwaard, zodat ze op hun plaats blijven bij wind en storm. Door de consoles heb je de ideale hellingshoek om de zonnepanelen te plaatsen.

Welke soorten zonnepanelen voor plat dak?

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Wil je weten welke soorten zonnepanelen geschikt zijn? En wat de zonnepanelen prijs en opbrengst wordt voor jouw huis? Doe de zonnepaneel Koopwijzer.

Start de zonnepaneel Koopwijzer

Wat is er nodig om zonnepanelen plat dak te plaatsen?

Zonnepanelen tips. Alle informatie over zonnepanel...Bij het plaatsen van een zonnepanelen systeem zijn de volgende onderdelen nodig:

 • zonnepanelen
 • omvormer
 • montagesets
 • consoles
 • elektriciteitsmeter t.b.v. registratie verbruik en teruglevering (optie)
 • extra groep in de meterkast (optie)
 • meetstation (optie)

Verder is nodig bekabeling, een handleiding, het juiste gereedschap en klimmaterialen.
Bij het plaatsen van zonnepanelen komt er een ventilatieruimte tussen de zonnepanelen en het dak. Houd rekening met deze ruimte. Dit geldt ook voor de omvormer die aan zonnepanelen gekoppeld wordt. Zonnepanelen en de omvormer moeten hun warmte kwijt kunnen. Anders werken ze minder efficiënt. De omvormer wordt dichtbij de zonnepanelen geplaatst om opbrengstverliezen te beperken.

Meer weten over:
Hoe kies je een zonnepaneel?
Hoe kies je een zonnepanelen bedrijf?
Stappenplan zonnepanelen kopen

Zonnepanelen op plat dak plaatsen: de installatie

Zonnepanelen wekken elektriciteit op. Weet waar je...Het is belangrijk dat de zonnepanelen installatie goed gebeurt. Bij zonnepanelen plaatsen op een plat dak komen de volgende zaken kijken:
 • Type dak
Het type dak (pannendak, platdak, staalplatendak of golfplaten dak) bepaalt op welke manier je de zonnepanelen plaatsen moet en welk soort montageset daarvoor nodig is.
 • Draagconstructie plat dak
Zonnepanelen wegen tussen de 15 en 20 kg per paneel. Er is een draagconstructie nodig om de zonnepanelen te plaatsen. Het installatiebedrijf voert berekeningen uit voor de hoeveelheid te gebruiken ballast.
Op een plat dak wordt gewerkt met een raamwerk of console om de zonnepanelen te plaatsen in een ideale hellingshoek. Het wordt verzwaard met ballast zodat de zonnepanelen niet van het dak kunnen waaien. De ballast vormt een extra gewicht dat aandacht verdient.
 • Elektrische installatie
Werken met elektriciteit vraagt om kennis en ervaring, zeker als je zonnepanelen installeren gaat. Bij een vermogen van 600 Wp aan zonnepanelen heb je een vrije groep in je meterkast nodig.
 • Bereikbaarheid
De aansluitdoos, de bekabeling en de omvormer moeten goed bereikbaar zijn tijdens de zonnepanelen installatie en bij onderhoudswerkzaamheden.

De 11 punten om op te letten bij zonnepanelen plat dak plaatsen.

Checklist 11 punten zonnepanelen plaatsenZonnepanelen plat dak vergelijken

Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen o...Zonnepanelen voor een plat dak kun je vergelijken in de Kijk & Vergelijk zonnepanelen. Daar kun je soorten en merken zonnepanelen vergelijken op prestatie, vermogen, garantie en meer.
De kwaliteit van zonnepanelen is belangrijker dan het merk zonnepaneel.
Vergelijk zonnepanelen

Beste zonnepanelen plat dak

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...De beste soorten zonnepanelen worden o.a. bepaald door de opbrengst van zonnepanelen. Het hoogst scorende zonnepaneel van dit moment haalt een rendement van bijna 20%. Het rendement heet ook wel de ‘zonnepaneel efficiency’. Hoe hoger het rendement, des te meer elektriciteit haal je uit één zonnepaneel. Maar er zijn meer factoren die bepalen wat de beste zonnepanelen plat dak zijn.

Er zijn 5 factoren die bepalen wat de beste zonnepanelen zijn
.

Wat bepaalt beste zonnepanelen voor plat dak?

Vraag meerdere offertes zonnepanelen plat dak

Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...Is jouw plat dak geschikt voor zonnepanelen? Wat is de beste plaats voor de zonnepanelen? Wat wordt de opbrengst zonnepanelen op plat dak? Je weet het precies als je offertes aanvraagt bij een of meerdere zonnepanelen bedrijven. En ook wat de kosten zonnepanelen zijn.

Vraag altijd meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere zonnepaneel offertes aanvragen. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van fotovoltaïsche zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''


terug naar zonnepanelen termen abc

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle soorten zonnepanelen
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie