Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Elektriciteit uit zonnepanelen goedkoper dan gewone stroom

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Daardoor is stroom uit zonnepanelen nu goedkoper dan elektriciteit die je koopt van de energieleverancier. Besparen op elektriciteit door zonnepanelen. Alle ...

Enkele jaren geleden was de aanschaf van zonnepanelen alleen interessant als er subsidie werd gegeven door de overheid. Maar de prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Daardoor is stroom uit zonnepanelen voor consumenten op dit moment ruim 2 keer goedkoper. Hoe zit dat?

Ruim 2 keer goedkoper
Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt per jaar 3.500 kilowattuur elektriciteit. Een zonnepanelen systeem dat 3.500 kilowattuur elektriciteit kan produceren kost € 8.000,-. Zo’n systeem gaat 25 jaar mee. Het kost je per jaar dus € 320,- om 3.500 kilowattuur elektriciteit te maken. 1 kilowattuur kost minder dan 10 eurocent. Bij de energieleverancier betaal je 23 eurocent. Je bent ruim 2 keer goedkoper uit.

Geen belasting
De overheid heeft de belasting op energie fors verhoogd. Van de 23 eurocent die de energieleverancier in rekening brengt, gaat 14 eurocent naar de overheid. Er blijft dus 9 eurocent over. De prijs voor het maken van de elektriciteit in de energiecentrale is daarmee bijna gelijk aan de prijs van elektriciteit uit zonnepanelen. Met zonnepanelen betaal je geen energiebelasting over de opgewekte elektriciteit. Dat scheelt je per kilowattuur 14 eurocent. Juist daardoor is elektriciteit uit zonnepanelen bijzonder interessant.

Zon, kolen en gas
Ook het milieu speelt een rol. Elektriciteit uit zonnepanelen belast het milieu niet. Energiecentrales, die elektriciteit maken met kolen of gas, stoten onder meer CO2 uit. Ook hier wint het zelf maken van elektriciteit met zonnepanelen het van de energieleverancier.

Stroomprijs-ontwikkeling
In het jaar 2000 kostte 1 kilowattuur 12 eurocent. Op dit moment is de prijs 23 eurocent. Bijna een verdubbeling. Niemand weet of de energieprijzen blijven stijgen. Maar de onrust in het Midden-Oosten en het schaarser worden van fossiele brandstoffen werken dalende prijzen niet in de hand.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie