Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Verlaag je vaste maandlasten met zonnepanelen

In deze economisch zware tijden zijn veel mensen alert op slimme voordelen. Zo neemt de verkoop van zuinig auto’s een vlucht. Energiebedrijven lokken klanten met actietarieven. Met zonnepanelen kunnen consumenten structureel hun energierekening verlagen. Zonnepanelen besparen op de energierekening. Alle ...

Energierekening omlaag
Met simpele maatregelen kan de rekening voor elektriciteit aanzienlijk omlaag. En niet eenmalig, maar blijvend. Met zonnepanelen snijdt het mes aan 2 kanten: je betaalt minder voor elektriciteit en je betaalt ook minder energiebelasting en btw aan de overheid. Dat is belangrijke bijvangst: 60% van de elektriciteitsprijs is belasting. De prijs van een kilowattuur stroom is 23 eurocent. Daarvan is 14 eurocent belasting.

Zonnepanelen prijs
Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan de gemiddelde huiseigenaar denkt. Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks 3.500 kilowattuur stroom. Als je 50% daarvan uit zonnepanelen wilt halen, heb je een installatie nodig, die ongeveer € 4.000 kost. Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar mee. Daarmee kost het zonnepanelensysteem € 160 per jaar. Dat is € 15 per maand.

Effect op maandlasten
Zo’n zonnepanelensysteem produceert elk jaar 1750 kWh stroom. Die stroom heeft een waarde van ruim € 400.  Want stroom kost bij de energieleverancier ongeveer 23 eurocent. Zo bespaar je bijna € 250,- per jaar. En die besparing wordt alleen maar groter als de elektriciteitsprijs stijgt. Over de totale levensduur van het zonnepanelensysteem kan dat oplopen tot bijna € 10.000.

Subsidie niet nodig
Enkele jaren geleden was zonnepanelen kopen alleen interessant met subsidie. Subsidie is niet meer nodig. De prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Deel je de kosten voor aanschaf en onderhoud door de opbrengst in kilowatturen, dan is elektriciteit uit zonnepanelen voor consumenten op dit moment ruim 2 keer goedkoper dan elektriciteit van het energiebedrijf.
In 8 jaar heb je het zonnepanelen systeem al terugverdiend. Daarna produceer je 17 jaar gratis stroom.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie