Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen hebben verkeerde naam

Zonnepanelen doen door hun naam te veel denken aan de zomer en zonnige Zuid-Europese landen. Lichtpanelen zou een betere naam zijn geweest: dan zonnepanelen. Zonne-energie informatie bij hoe-koop-ik.nl. Hoeve...

Zon, bewolking en licht
Om stroom te maken met zonnepanelen is licht nodig. De zonnecellen in een zonnepaneel vangen het licht op en zetten het om in elektriciteit. Veel consumenten denken dat zonnepanelen alleen werken op een zonnige onbewolkte dag. En dat het Nederlandse weer te wisselvallig is voor zonnepanelen. Ten onrechte. Ook met bewolkt weer, zon achter de wolken en in de winter leveren zonnepanelen stroom. Daglicht is voldoende. Zo werken zonnepanelen het hele jaar rond. Dat zonnepanelen in de winter minder rendement leveren, komt deels omdat er simpelweg minder uren daglicht zijn, niet omdat het dan gemiddeld kouder is.

Hoge buitentemperatuur niet beter
Een hoge buitentemperatuur leidt er zelfs toe dat een zonnepaneel minder rendement levert. De beste zonnepanelen onderscheiden zich op dit punt, de terugloop van het rendement is lager. Een zonnepaneel werkt optimaal bij een temperatuur van ongeveer 25°C. Elke graad hoger leidt tot 0,5% verlies in opwekvermogen. Ook de hellingshoek naar de zon en de richting van het dak zijn van belang. Kan de wind de zonnepanelen voldoende koelen, dan blijft het rendement goed op peil.

Gebruik van zonnepanelen steeds populairder
De prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Zo’n PV-systeem gaat tenminste 25 jaar mee. Stroom uit zonnepanelen is voor consumenten op dit moment ruim 2 keer goedkoper dan elektriciteit van de energieleverancier. Dat is uit te rekenen door de kosten voor aanschaf en onderhoud te delen door de hoeveelheid kilowatturen die een zonnepaneel in 25 jaar opwekt.

Genoeg licht
Er komt geen schaarste aan energie uit licht. De hoeveelheid licht die de aarde bereikt kan 9000x voorzien in de energiebehoefte van alle 6,5 miljard mensen op aarde.
Het maken van stroom met zonnepanelen heeft geen nadelig milieu-effect. Er komt bijvoorbeeld geen CO2 vrij bij zonnepanelen.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie