Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Consumentenbond zelf grote winnaar energiecollectief

minimaal voordeel voor deelnemende huishoudens

Bijna 110.000 huishoudens hebben zich ingeschreven voor het energiecollectief van de Consumentenbond. Zij willen een lagere en groenere energierekening. Is dit gelukt? Waar moet je op letten bij plaatsen zonnepanelen? ...

Hoe groen is de stroom?

Het energiecollectief van de Consumentenbond is gesloten. De bond heeft gekozen voor NL-Energie. De aanbieding is gas en groene stroom. Het is opmerkelijk dat de Consumentenbond hiervoor kiest. Hoe groen is die groene stroom? Dat staat op het stroometiket van NL-Energie. De stroom wordt bij NL-Energie volledig opgewekt door waterkracht. De website van de Consumentenbond zegt hierover: “Het ene type groene stroom is groener dan het andere type. Bijvoorbeeld over biomassa is veel discussie. Ook de stroom uit waterkrachtcentrales is niet altijd zo duurzaam”. De Consumentenbond had beter kunnen kiezen voor een mix van zon, wind, water en biomassa.

Hoe scherp is de energieprijs?

Het winnende aanbod is een 1 jarig contract met een vaste prijs. Doe je mee, dan veranderen de prijzen van stroom en gas niet gedurende dat jaar. Bij een variabele prijs kan dat na 6 maanden wel het geval zijn. Een vaste prijs geeft extra zekerheid en dat is mooi in deze tijd van stijgende olieprijzen. Maar het aanbod had scherper gekund.
Een gemiddeld huishouden in Nederland gebruikt 3.500 kilowattuur stroom en 1700 kubieke meter gas. Reken je het aanbod door voor een gemiddeld huishouden dan bedragen de jaarkosten € 1.636,28  (incl. belastingen en netwerkkosten). Vul je dezelfde gegevens in bij andere energievergelijkers dan kom je diverse aanbieders tegen waarmee je goedkoper uit bent. Zo is Budget-energie 2.5% goedkoper en stap je over naar E-on, dan ben je bijna 6% goedkoper uit. Dat is € 90,- voordeliger dan het aanbod van de Consumentenbond.

Hoe is de klanttevredenheid van het energiebedrijf?

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de klanttevredenheid van hun leden over energiebedrijven. Het nu winnende NL-Energie scoort daarin een rapportcijfer 6,8. Het goedkopere E-on een hogere score van 7,4. Greenchoice haalt bij de leden van de Consumentenbond ook een hogere klanttevredenheid score van 8,3. En daarbij komt dat Greenchoice via de bekende  energievergelijkers per jaar slechts € 16,- duurder is, dan het winnende aanbod uit het energiecollectief van de Consumentenbond.

Opbrengst voor de Consumentenbond zeer interessant

Bijna 110.000 huishoudens hebben zich aangemeld bij de Consumentenbond. Voor elk huishouden dat ‘ja’ zegt tegen het aanbod ontvangt de Consumentenbond € 30,-. De overstappende huishoudens leveren de Consumentenbond zo een potentiële omzet van 3,3 miljoen Euro.

Energierekening verlagen kan anders

Energieprijzen vergelijken kan lonen. Maar er zijn meer mogelijkheden om je energierekening te verlagen. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Deze zijn de afgelopen jaren fors in prijs gedaald. Ze gaan 30 jaar mee. En zorgen voor een jaarlijkse besparing die veel interessanter is dan wisselen van energieleverancier. Jaar in jaar uit. De stroom uit zonnepanelen is bovendien helemaal ‘verantwoord groen’.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie