Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen verdienen zich nog sneller terug

De terugverdientijd voor zonnepanelen -de periode waarin je de investering in zonnepanelen hebt terugverdiend-  wordt steeds korter. Reden: zonnepanelen worden steeds goedkoper. Daarnaast leveren ze meer rendement op. Hoe zit dat? Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...

Terugverdientijd verkort
Enkele jaren geleden was de aanschaf van zonnepanelen alleen interessant als er subsidie werd gegeven door de overheid. Maar de prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Daardoor is stroom uit zonnepanelen voor consumenten op dit moment ruim 2 keer goedkoper.

In 2008 was de terugverdientijd van zonnepanelen 10-15 jaar , inclusief de installatiekosten. In 2012 is dat nog maar 8 tot 9 jaar! Zonder installatiekosten is de terugverdientijd op zonnepanelen slechts 7-8 jaar. Daarna profiteer je nog minimaal 18 jaar van de opbrengst. Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar mee.

Energie verbruik
Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt per jaar 3.500 kilowattuur elektriciteit. Een zonnepanelen systeem dat 3.500 kilowattuur elektriciteit kan produceren kost € 8.000,-. Zo’n systeem gaat 25 jaar mee. Het kost je per jaar dus € 320,- om 3.500 kilowattuur elektriciteit te maken. 1 kilowattuur kost minder dan 10 eurocent. Bij de energieleverancier betaal je 23 eurocent. Je bent ruim 2 keer goedkoper uit.

Prijs elektriciteit weer omhoog
In het jaar 2000 kostte 1 kilowattuur 12 eurocent. Op dit moment is de prijs 23 eurocent. Bijna een verdubbeling. De verwachting is dat de energieprijzen blijven stijgen. De onrust in het Midden-Oosten en het schaarser worden van fossiele brandstoffen dragen hieraan bij. Gemiddeld stijgen de energieprijzen 5% per jaar. Waarschijnlijk gaat de stroomprijs per juli 2012 verder omhoog. Juist daardoor is elektriciteit uit zonnepanelen bijzonder interessant.

Geen belasting
De overheid heeft de belasting op energie fors verhoogd. Van de 23 eurocent die de energieleverancier in rekening brengt, gaat 14 eurocent naar de overheid. Met zonnepanelen betaal je geen energiebelasting over de opgewekte elektriciteit. Dat scheelt je per kilowattuur dus 14 eurocent. Een extra reden om te kiezen voor zonnepanelen.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie