Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Subsidie op zonnepanelen onnodig

Vandaag kondigde staatssecretaris Atsma een mogelijke subsidie aan voor zonnepanelen. Maar zonnepanelen hebben helemaal geen subsidie nodig. En zeker geen tijdelijke. Het verleden heeft aangetoond dat een tijdelijke subsidie tot tegenovergestelde effecten leidt.

15% subsidie zonnepanelen
Subsidie zonnepanelen? Alles over zonnepanelen bij...Na een periode van onduidelijkheid lijkt het Lente-akkoord tot een zonnepanelen subsidie te leiden. Consumenten krijgen 15% subsidie over de aanschafwaarde. De maatregel zou ingaan per 1 juli of na de zomer, dat is nog onduidelijk. Die 15% is het verschil tussen het verhoogde BTW-tarief (van 21%) en het lage BTW tarief van 6%. Dat blijkt uit een, door Trouw, onderschept document.

Eerst rennen, dan remmen
De aankondiging dat er een misschien een btw-verlaging zou komen, heeft de afgelopen maanden al tot veel uitstel geleid bij consumenten. Het recente verleden leert dat een tijdelijke subsidie leidt tot een ‘run’ op zonnepanelen. Zo’n subsidiepot is snel leeg. Daarna valt de markt hard terug. Veel consumenten stellen de aanschaf uit als ze verwachten dat er wel weer een nieuwe subsidie zal komen. En dat is het tegenovergestelde effect.

Subsidie zonnepanelen onnodig
Zonnepanelen zijn zo sterk in prijs gedaald, dat subsidie niet nodig is. De prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Zo’n systeem gaat tenminste 25 jaar mee. Deel je de kosten voor aanschaf en onderhoud door de opbrengst in kilowatturen, dan is elektriciteit uit zonnepanelen voor consumenten op dit moment 2,5 keer goedkoper dan elektriciteit van het energiebedrijf. Daarnaast gaat binnenkort de prijs voor elektriciteit weer omhoog.

Zonnepanelen zijn een slimme investering
In 2008 was de terugverdientijd van zonnepanelen 10-15 jaar , inclusief de installatiekosten. In 2012 is dat nog maar 8 tot 9 jaar! En dat zonder subsidie. Daarna profiteer je nog minimaal 18 jaar van de opbrengst. Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. Leg je vakantiegeld dus dit jaar op het dak.

Meer zonnepanelen nieuws

 

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie