Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Dag van de duurzaamheid: neem zonnepanelen

“Wat doe jij uit?” is de campagne om iedereen in Nederland 10% te laten besparen op energie.Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...

En dat kan gemakkelijk. Bijvoorbeeld door stekkers uit het stopcontact te trekken van apparaten die op stand-by staan. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.
Eigenlijk is dat geen energie besparen, maar het tegengaan van energieverspilling. Je comfort wordt er niet minder door. Verspilling tegengaan is gemakkelijk en noodzakelijk.

Doel 10% energie besparen
Het campagneteam wil heel Nederland achter het idee krijgen om in 1 jaar 10% te besparen op je energieverbruik. En daarmee ook de CO2-uitstoot te verlagen. Daarvoor wordt op 10 oktober een nationale elektriciteitsmeter onthuld. 10:10 is ooit bedacht en gestart in Engeland. De campagne is wereldwijd doorvertaald.

Stroomverbruik en gasverbruik
De aandacht voor alleen stroomverbruik is bijzonder. Het grootste deel van het energieverbruik in Nederland komt uit gasverbruik, ruim tweederde deel. Dat gebruiken we voor verwarming en warmwater. Veel huishoudens gebruiken veel meer gas dan nodig.

Gemakkelijk energie besparen
Duurzamer leven hoeft helemaal niet in nieuwe ideeën te zitten. Juist met bestaande ideeën kun je  relatief gemakkelijk besparen op je energieverbruik. En dat vaak met meer comfort tot gevolg. Zo hebben veel huizen in Nederland nog geen spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Veel woningbezitters laten hun cv-ketel niet tijdig schoonmaken. Of vervangen de cv-ketel niet op tijd. Door dit soort maatregelen kun je tot 30% besparen op je energiegebruik. Dat heeft direct effect. Zeker met de herfst en winter in aantocht.

Zonnepanelen helpt besparen
Zonnepanelen zijn veel goedkoper dan de gemiddelde huiseigenaar denkt. Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks 3.500 kilowattuur stroom. Als je 50% daarvan uit zonnepanelen wilt halen, heb je een installatie nodig, die ongeveer € 4.000 kost. Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar mee. Daarmee kost het zonnepanelensysteem € 160 per jaar. Dat is € 15 per maand.

Energie besparen en zelf energie opwekken is gemakkelijker en goedkoper dan je denkt. En je verdient het snel terug. Wat goed is voor het milieu blijkt ook uitstekend voor je portemonnee.
Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie