Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen steeds populairder in Nederland

Nederland is geen koploper in zonne-energie. Landen om ons heen, zoals Duitsland, Spanje en Italië doen het beter. Van al het stroomverbruik vorig jaar was hun aandeel afkomstig uit zonnepanelen 3%. Ter vergelijking met 0,1% in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De energie die bij ons wordt opgewekt is ongeveer gelijk aan het stroomverbruik van 28.000 huishoudens. Maar zonnepanelen worden steeds populairder bij Nederlanders.

80% Nederlanders wil zonnepanelen Zonnepanelen voordelen: lagere energierekening, be...

Steeds meer consumenten zien de voordelen in van zonne-energie en besluiten zonnepanelen aan te schaffen. Uit onderzoek van Netbeheer Nederland  blijkt dat bijna 80% van de Nederlanders zonnepanelen wil. De helft van de deelnemers aan het onderzoek verwacht dat energie de komende jaren flink duurder zal worden.

Zo werken zonnepanelen

De werking van zonnepanelen is eenvoudig. Zonnecellen in zonnepanelen vangen licht op en zetten dit om in elektrische energie. Die elektriciteit is gelijkstroom; de omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. De opgewekte elektriciteit kan zo direct in huis worden gebruikt. Als je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, kun je de overtollige energie terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet. Dan loopt je elektriciteitsmeter terug. Je gaat flink besparen op je energiekosten.

Besparen op energiekosten

Consumenten die zonnepanelen nemen, zien hun energierekening drastisch verlagen. Zonnepanelen wekken het hele jaar energie op. Ook in de winter en met bewolkt weer doen zonnepanelen hun werk. Daglicht is voldoende. Veel huishoudens kiezen ervoor om 50% van hun energie op te wekken met zonnepanelen. Daarvoor heb je een installatie nodig van 8 tot 9 zonnepanelen. Deze verdien je binnen 8 tot 9 jaar terug. Zonnepanelen gaan ten minste 25 jaar mee. Je hebt dan zeker 16 jaar gratis stroom.

Subsidie zonnepanelen nog beschikbaar

Op 2 juli is de subsidieregeling voor zonnepanelen van start gegaan. Tot eind 2012 zit er nog bijna 9 miljoen Euro in de pot. Daar kun je nu nog van profiteren. Zonnepanelen zijn zo sterk in prijs gedaald, dat subsidie niet nodig is. Toch kunnen particulieren subsidie krijgen voor 15% van het aankoopbedrag. Heb je interesse in zonnepanelen, vraag dan nu offertes aan. Zo kun je nog dit jaar profiteren van zonnepanelen en de subsidie.
Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie