Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen en ‘akkoord woningmarkt’

Deze week is er in politiek Den Haag een akkoord gesloten om de woningmarkt te stimuleren. Wat betekent dit voor zonnepanelen?

In het akkoord is onder andere het volgende vastgelegd:

1. Verlaging van het BTW tarief

Voor verbouwingen en renovatie gaat het BTW-tarief omlaag van 21% naar 6%. Dit geldt voor een periode van 1 jaar en start op 1 maart 2013.

2. Oprichting fonds voor energiebesparing

Er komt een fonds om energiebesparing te stimuleren in de bestaande bouw. In 2013 komt er 200 miljoen euro beschikbaar en volgend jaar 400 miljoen euro. De ene helft van deze bedragen is bedoeld voor bestaande huurwoningen, de andere helft voor bestaande koopwoningen.

Dit is geen subsidie maar een zogenaamd “revolverend fonds”. Via het fonds kun je een lening afsluiten voor energiezuinige investeringen in je woning. Een “revolverend fonds” leent dus geld uit, dat weer terugbetaald moet worden. Meestal inclusief rente. Het terugbetaalde geld kan weer opnieuw worden uitgeleend. Zo houdt het fonds zichzelf in stand. Over de voorwaarden van uitlenen is nog niets bekend.

Wat betekent het fonds energiebesparing voor zonnepanelen?

Vanaf 1 maart kun je als consument uit het fonds geld lenen. Daarmee kun je energiebesparende maatregelen in en om je huis financieren.  Het fonds kan dus helpen als je niet direct beschikt over de financiële middelen. Daarmee worden zonnepanelen voor een grotere groep woningbezitters bereikbaar. Het is nog even afwachten wat de (leen)voorwaarden worden.

Wat betekent verlaging van het BTW tarief voor zonnepanelen?

Voor verbouwingen en renovatie gaat het BTW-tarief omlaag van 21% naar 6%. Of het aanbrengen van zonnepanelen ook in deze categorie valt is nog onduidelijk. In de komende weken zal hierover duidelijkheid komen.

Subsidie zonnepanelen blijft ook

Naast deze 2 maatregelen is er meer. Voor 2013 is er ook subsidie zonnepanelen.  Voor het gehele jaar is er 30 miljoen euro beschikbaar. Per installatie is het mogelijk maximaal € 650 subsidie te krijgen. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zonnepanelen zijn zo sterk in prijs gedaald, dat subsidie eigenlijk niet nodig is. De prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Zo’n systeem gaat tenminste 25 jaar mee.

Zonnepanelen zijn een slimme investering

In 2008 was de terugverdientijd van zonnepanelen 10-15 jaar , inclusief de installatiekosten. In 2013 is dat nog maar 8 tot 9 jaar! En met subsidie zelfs nog korter. Daarna profiteer je nog minimaal 18 jaar van de opbrengst. Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. Leg je spaartegoed of vakantiegeld dus dit jaar op het dak.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie