Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen heffing nog onzeker

Een meerderheid van de Europese lidstaten is inmiddels tegen een importheffing op zonnepanelen. Het is nog steeds onduidelijk of de heffing wordt ingevoerd.

Zonnepanelen heffing verdeelt Europa
Eurocommissaris van der Gucht wil een halt toeroepen aan de import van zonnepanelen uit China. Die zouden nu onder de kostprijs gedumpt worden op de Europese markt. Dat kan omdat China haar zonnepanelen industrie zwaar subsidieert. Met de importheffing moeten Europese fabrikanten weer eerlijk kunnen concurreren. Duitsland en Nederland verzetten zich tegen de aangekondigde heffingen. Italië en Frankrijk zijn juist voor. En zo zijn de Europese lidstaten flink verdeeld over de heffing. De Eurocommissaris kan overigens zelf beslissen wat hij doet en heeft geen steun nodig. Zeker niet als hij een voorlopige maatregel neemt, bijvoorbeeld voor een half jaar. China dreigt met tegenmaatregelen als de plannen doorgaan.

Importheffing negatief effect op zonnepanelen branche
Belangenorganisaties hebben inmiddels uitgerekend wat het effect van de maatregelen is op de zonnepanelen branche. Daar zou een fors banenverlies optreden. Alleen voor Nederland zou het al om 6.000 banen gaan. Brancheorganisatie van installateurs zijn dan ook fel tegen. Zeker omdat het in de bouw op dit moment ook al kommer en kwel is door de crisis. Als de maatregel er wel komt zal deze gericht zijn tegen Chinese zonnepanelen. Veel importeurs zullen op zoek gaan naar alternatieven in de regio. Ook in landen als bijvoorbeeld Taiwan, Zuid-Korea, India en Bangladesh worden zonnepanelen van uitstekende kwaliteit geproduceerd. Daarmee kan de prijsstijging wellicht lager uitvallen dan nu wordt voorgerekend.

Consument wil zekerheid
De discussie over een mogelijke heffing geeft nu al onrust in de markt. Dat is jammer, want consumenten hebben bij dit soort aankopen juist behoefte aan zekerheid. Vorig jaar was er al een maandenlange discussie over een eventuele subsidie op zonnepanelen. Dat leidde tot uitgestelde aankopen. Met deze discussie over een mogelijke importheffing, zal het effect hetzelfde zijn.

Zonnepanelensysteem meer dan de zonnepanelen alleen
De zonnepanelen zijn één onderdeel van de totaalprijs. De totale kosten van een zonnepanelensysteem worden mede bepaald door de kosten van de omvormer, het montagemateriaal en de installatiekosten. Daarmee treft een eventuele importheffing één onderdeel van het geheel.

Bij de aanschaf van zonnepanelen is de prijs zeker niet het enige waar een consument op zou moeten letten. Beter zou zijn de Prijs/Kwaliteit-verhouding voor de specifieke situatie. In Nederland is in de meeste gevallen de grootte van het dakoppervlak bepalend voor het vermogen van het zonnepanelensysteem. Dan zou een consument met een kleiner dakoppervlak voor juist meer kwalitatieve panelen kunnen kiezen. Die kunnen op hetzelfde oppervlak meer stroom opwekken. Voor de markt van de zonnepanelen zou het goed zijn dat er geen importheffing komt. Zonnepanelen blijven een goede investering. Een eventuele prijsverhoging zou geen reden moeten zijn voor afstel. Zonnepanelen blijven een slim idee.

Zonnepanelen hebben subsidie

De zonnepanelensubsidie van € 650,- is nog steeds beschikbaar. In 8 tot 9 jaar heb je de investering al terugverdiend. De 20 jaren daarna is je stroom gratis en groen!
Heb je interesse in zonnepanelen, vraag dan nu offertes aan. Zo kun je nog deze zomer profiteren van zonnepanelen en de subsidie.


Meer zonnepanelen nieuwsWelk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie