Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Importheffing Chinese zonnepanelen in stappen

Zonnepanelen: hoe koop ik zonnepanelen? Stap voor ...

De importheffing op Chinese zonnepanelen wordt een combinatie van praten en dreigen. Dat is vandaag bekend gemaakt in Brussel.

Combinatie van overleg en invoering in stappen

De importheffing op Chinese zonnepanelen wordt in stappen ingevoerd. En niet in één keer voor het volle gemiddelde tarief van 47% waar eerder over gesproken werd. Dat is vandaag bekend gemaakt op een persbijeenkomst in Brussel. Naast de heffing gaan ook de gesprekken door.

De basisgedachte blijft om er via onderhandelingen uit te komen met de Chinezen. Vandaar als eerste stap een importheffing van een gematigd niveau. Op deze manier zou de EU een stok achter de deur houden om de heffingen verder op te schroeven.
De EU zou graag afspraken willen maken over een minimum prijsniveau voor de Chinese zonnepanelen op de Europese markt.
Mochten de onderhandelingen mislukken, dan kan de EU de volgende stap zetten in het niveau van de heffingen of de duur ervan.

Stap 1: een goed gesprek en bijna 12% heffing
De eerst stap van de heffing bedraagt 11,8%. Dat percentage is als volgt tot stand gekomen. De echte heffing zou 47% moeten zijn. De EU legt als eerste signaal nu een kwart daarvan op (dat is de 11,8%).
Als de gesprekken niet tot de gewenste resultaten leiden wordt de heffing verhoogd naar de volledige 47%. Dat kan al binnen 2 maanden gebeuren. Er is dus haast geboden bij een goede uitkomst.

Zonnepanelen heffing verdeelt Europa
Eurocommissaris van der Gucht wil een halt toeroepen aan de import van zonnepanelen uit China. Die zouden nu onder de kostprijs gedumpt worden op de Europese markt. Dat kan omdat China haar zonnepanelen industrie zwaar subsidieert. Met de importheffing moeten Europese fabrikanten weer eerlijk kunnen concurreren. Duitsland en Nederland verzetten zich tegen de aangekondigde heffingen. Italië , Frankrijk en Spanje zijn juist voor.

Importheffing negatief effect op zonnepanelen branche
Belangenorganisaties hebben uitgerekend dat de maatregelen zouden zorgen voor een fors banenverlies in de zonnepanelen branche. Alleen in Nederland zou het al om 6.000 banen gaan. Volgens de brancheorganisaties een drama gezien de malaise in de bouw, door de aanhoudende crisis.

Consument op zoek naar zekerheid
De discussie over een mogelijke heffing geeft nu al weken onrust in de markt. Dat is jammer, want consumenten hebben bij dit soort aankopen juist behoefte aan zekerheid. Vorig jaar was er al net voor de zomer een maandenlange discussie over een eventuele subsidie op zonnepanelen. Dat leidde tot uitgestelde aankopen. Met deze voortgaande discussie over de importheffing, zal het effect hetzelfde zijn. Ook weer precies in de piekperiode van de markt. Gaan consumenten wachten wat de uitkomst wordt van de 60 dagen onderhandelen.

Zonnepanelensysteem meer dan de zonnepanelen alleen
De zonnepanelen zijn één onderdeel van de totaalprijs. De totale kosten van een zonnepanelensysteem worden mede bepaald door de kosten van de omvormer, het montagemateriaal en de installatiekosten. Daarmee treft een eventuele importheffing één onderdeel van het geheel.

Bij de aanschaf van zonnepanelen is de prijs zeker niet het enige waar een consument op zou moeten letten.  Voor de markt van de zonnepanelen zou het goed zijn als er geen importheffing komt. Zonnepanelen blijven een goede investering. Een eventuele prijsverhoging zou geen reden moeten zijn voor afstel. Zonnepanelen blijven een slim idee. Lees meer over zonnepanelen of vraag vrijblijvend offertes aan via hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie