Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Aanvragen zonnepanelen subsidie op peil

Het aantal aanvragen voor subsidie zonnepanelen blijft onverminderd hoog.
Agentschap NL geeft aan dat er geen sprake is van een terugval. Dat blijkt uit navraag door de zonnepanelen website hoe-koop-ik.nl.

Media ophef geen invloed
En dat is best verrassend nieuws. Recent was er veel ophef in de media over de invoering van een Europese importheffing op zonnepanelen uit China. Dit soort onzekerheden hebben in de regel een negatieve invloed op het koopgedrag van de consument. Het zorgt voor onzekerheid.
Een factor die niet past bij de aanschaf van en zonnepanelensysteem van enkele duizenden Euro’s. En een aankoop die je doet voor 25 tot 30 jaar. De consument houdt dus geloof in zonnepanelen.

Zonnepanelen subsidie 2013 op=op
Voor het gehele jaar 2013 is er 30 miljoen euro zonnepanelen subsidie beschikbaar. Daarvan is nog 10 miljoen euro over, zo blijkt uit de laatste tussenstand van 13 juni. Afgelopen maand zijn er 8.000 aanvragen binnengekomen. In dit tempo zal de subsidiepot binnen 2 maanden leeg zijn. Voor de subsidie zonnepanelen geldt “op=op”. Met de resterende 10 miljoen euro kunnen nog 16.000 gezinnen geholpen worden. Dat betekent dat eind augustus de zonnepanelen subsidie op zal zijn.
Zo verwacht ook Agentschap NL.

Zonnepanelen zijn een slimme investering
In 2008 was de terugverdientijd van zonnepanelen 10-15 jaar , inclusief de installatiekosten. In 2013 is dat nog maar 8 tot 9 jaar! En dat zonder subsidie. Daarna profiteert de consument nog minimaal 18 jaar van de opbrengst. Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op spaargeld.

Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. Daarnaast helpen ze het milieu en verlagen ze de vaste maandlasten. De Btw op arbeid is bovendien verlaagd naar 6%.
Een goed moment om je verder te verdiepen in zonnepanelen. Alles wat je wilt weten over aanvraag van subsidie zonnepanelen.

Lees meer over zonnepanelen of vraag vrijblijvend offertes aan via hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen nieuws

Tags:
zonnepanelen, subsidie zonnepanelen, zonnepaneel, besparen, energie, energie-besparen, zonnepanelen-prijs, zonnepanelen-kosten, Agentschap NL

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie