Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen kopen niet moeilijk

Vorige week stond in de Telegraaf het bericht dat er onder huiseigenaren veel onduidelijkheid heerst over zonnepanelen. Dat lijkt logisch omdat je zonnepanelen niet zo vaak Zonnepanelen kiezen: welk soort zonnepaneel en PV-...koopt. Maar er is veel info en advies beschikbaar.

De drie onduidelijkheden op een rij:

Eigenaren van woningen hebben op grote schaal interesse in zonnepanelen. Meer dan de helft overweegt de aanschaf. Daarbij blijken met name drie aspecten voor onduidelijkheid te zorgen.

1. Subsidie zonnepanelen

Veel huiseigenaren weten niet dat er al sinds juli 2012 subsidie is voor zonnepanelen. Ook in 2013 is er subsidie zonnepanelen. Wel geldt op=op. En de subsidiepot gaat snel. Naar schatting is er nog voor 2 maanden genoeg. Een huiseigenaar kan tot maximaal € 650,- subsidie krijgen op zijn zonnepanelen installatie. Let wel op de voorwaarden.
Hoe krijg je subsidie zonnepanelen?

2. Vergunningen zonnepanelen

Voor het plaatsen van zonnepanelen is géén vergunning nodig. Behalve voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Twijfel je, doe dan navraag bij je gemeente.

3. Terugverdientijd zonnepanelen

Veel consumenten denken bij de aanschaf van zonnepanelen ook na over de terugverdientijd. Ze zien het als een investering. Anderen vinden de aanschaf belangrijk vanuit duurzaamheid en kijken hier minder naar.
De terugverdientijd is afhankelijk van veel aspecten. Denk niet alleen aan de prijs van de zonnepanelen zelf. Ook de kosten van de randapparatuur zoals de omvormer, consoles en  bekabeling spelen mee. Daarbij komen nog de installatiekosten. Die zijn momenteel voordelig belast met 6% Btw. Een installatie gaat bijna 30 jaar mee. Tussentijds moet de omvormer worden vervangen. Ook van belang is de hoogte van de stroomprijs. Die is op dit moment ongeveer: € 0,23. Maar in de berekening van de terugverdientijd moet je de verwachte ontwikkeling meenemen.
In het algemeen kun je zeggen dat de terugverdientijd van zonnepanelen ongeveer 8-9 jaar is. Daarna heb je dus nog 20 jaar gratis, groene stroom.
Alles over terugverdientijd zonnepanelen

Neem expert in de hand

De exacte terugverdientijd verschilt per situatie. Een ervaren zonnepanelen adviseur zal naar jouw situatie te kijken. Vraag altijd meerdere offertes aan. Dat kan gemakkelijk via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kan het advies, de service, de kwaliteit en de prijs vergeleken worden.
Speciaal daarvoor heeft hoe-koop-ik.nl twee handige checklists gemaakt. Die ontvang je als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt voor zonnepanelen.
Hoe-koop-ik.nl werkt uitsluitend samen met ervaren zonnepanelen bedrijven.
Vraag nu offertes aanMeer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie