Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Hoera! Geen subsidie zonnepanelen

De landelijke subsidie voor zonnepanelen is op. Door de populariteit van zonnepanelen was de subsidiepot van 2013 al begin augustus leeg. Er zijn nog wel enkele gemeenten en provincies die subsidie verstrekken. Maar zonnepanelen hebben helemaal geen subsidie nodig.

Subsidie stimuleert ook uitstel

Subsidie kan zonnepanelen extra bereikbaar maken, maar helaas ook juist het tegenovergestelde. Veel consumenten stellen de aanschaf uit als ze verwachten dat er wel weer een subsidie zal komen. En dat is jammer. Zonnepanelen zijn zo sterk in prijs gedaald, dat subsidie helemaal niet nodig is.

Zonnepanelen prijs kan zonder subsidie

Subsidie zonnepanelen? Alles over zonnepanelen bij...Enkele jaren geleden was zonnepanelen kopen alleen interessant met subsidie. Maar de prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Zo’n systeem gaat tenminste 25 jaar mee. Deel je de kosten voor aanschaf en onderhoud door de opbrengst in kilowatturen, dan is elektriciteit uit zonnepanelen voor consumenten op dit moment 2,5 keer goedkoper dan elektriciteit van het energiebedrijf.

Hoe zit dat?

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt per jaar 3.500 kilowattuur elektriciteit. Een zonnepanelen systeem dat 3.500 kilowattuur elektriciteit kan produceren kost € 8.000. Zo’n systeem gaat 25 jaar mee. Het kost je per jaar dus € 320 om 3.500 kilowattuur elektriciteit te maken. 1 kilowattuur kost dan minder dan 10 eurocent. Bij de energieleverancier betaal je 23 eurocent. Je bent ruim 2 keer goedkoper uit.

Geen belasting

De overheid heeft de belasting op energie fors verhoogd. Van de 23 eurocent die de energieleverancier in rekening brengt, gaat 14 eurocent naar de overheid. Er blijft dus 9 eurocent over. De prijs voor maken van de elektriciteit in de energiecentrale is daarmee bijna gelijk aan de prijs van elektriciteit uit zonnepanelen.
Met zonnepanelen betaal je geen energiebelasting over de opgewekte elektriciteit. Dat scheelt je per kilowattuur 14 eurocent. Juist daardoor is elektriciteit uit zonnepanelen bijzonder interessant.

Snel terugverdiend

Een zonnepanelen systeem heb je in 8 tot 9 jaar al terugverdiend. Daarna produceert het ‘gratis’ stroom. Zo leveren zonnepanelen veel meer op dan de rente die je krijgt op je spaarrekening. Maar wellicht heb je andere overwegingen om zonnepanelen aan te schaffen. Zoals ‘het onafhankelijk zijn’ van een energiebedrijf. Of jouw elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken. Hoe dan ook zonnepanelen hebben veel voordelen.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie