Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Keurmerk installateurs zonnepanelen

Je ziet ze steeds vaker: zonnepanelen. Door de stijgende populariteit is het aantal bedrijven dat zonnepanelen verkoopt en installeert ook fors gegroeid. Daarom heeft de Zonnekeur voor zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nlbranche een keurmerk opgericht voor installateurs: Zonnekeur.

Zonnekeur: waarom?

De introductie van Zonnekeur heeft verschillende redenen. Het moet de zonnepanelenbranche niet alleen een professionele uitstraling geven. Het moet de consument helpen bij de keuze voor kwaliteit.  De stichting achter het Keurmerk heet DEPK (Duurzame Energie Prestatie Keur). Het keurmerk is in december 2013 geïntroduceerd en dus nog heel jong. Er zijn nu ongeveer 10 gecertificeerde bedrijven (feb 2014). De verwachting is dat dit aantal snel zal groeien.

Zonnekeur installateur: kennis en kunde

Een installateur die het Zonnekeur label wil voeren moet zich eerst certificeren. Er worden eisen gesteld op verschillend vlakken. Bijvoorbeeld aan de opleiding en ervaring van de adviseurs en de monteurs. Het onafhankelijke Cito toetst hun kennis en kunde.
Ook de producten waarmee de Zonnekeur installateur werkt moeten van aantoonbare kwaliteit zijn. De consument moet ze ook gemakkelijk kunnen vergelijken met andere aanbieders.

Steekproef zonnepanelen Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...

Als Zonnekeur installateur moet je ook voldoen aan richtlijnen over veilig werken en de veiligheid van de opgeleverde installatie. Ook met betrekking tot de administratie worden er eisen gesteld. Daarmee kunnen in de toekomst eventuele claims terug gezocht worden.
De installateur kan een controle krijgen. Een onafhankelijke deskundige beoordeelt dan of de zonnepanelen installatie juist is ontworpen en aangebracht. Net als met de APK-keuring van je auto.
Dit gebeurt weliswaar steekproefsgewijs, maar als ‘Zonnekeur-installateur’ moet je zo scherp blijven.
Lees nog meer over Zonnekeur installateur

Zonnepanelen voor consument lastig besluit

Hoe beoordeel je als consument de kwaliteit van zonnepanelen? Of de kwaliteit van de totale zonnepanelen installatie? Dat is een lastige vraag. Zonnepanelen zien er allemaal hetzelfde uit: rechthoekig en blauw/zwart. Merkvoorkeur is er niet of nauwelijks. Dat geldt ook voor installatiebedrijven van zonnepanelen.
Maar een zonnepanelensysteem werkt pas optimaal als alles klopt.
  • de juiste zonnepanelen voor jouw daksituatie
  • beste plek op je dak
  • de juiste manier van installatie.

Zo’n zonnepanelen systeem koop je voor 25 tot 30 jaar. Daar wil je geen fout mee maken. Hulp bij de selectie van het juiste zonnepanelenbedrijf is een goed idee. Zelf kun je ook op een aantal zaken letten. Kijk bijvoorbeeld of de installateur ruime ervaring heeft en werkt met meerdere soorten en merken zonnepanelen.
Hoe kies je een zonnepanelen installatiebedrijf?

Bereid je goed voor

Denk je aan zonnepanelen?  Bereid je aankoop dan goed voor. Je koopt het vaak maar één keer in je leven. Daar wil je geen fout mee maken. Vraag altijd meerdere offertes aan, zo kun je goed de adviezen, de service en de prijzen vergelijken.  Doe ook de Zonnepanelen Koopwijzer van hoe-koop-ik.nl. Dan ontdek je gemakkelijk welke soort zonnepanelen het best past bij jouw huis en wensen.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie