Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen nog goedkoper

met teruggave van btw

De btw op zonnepanelen kun je terugvragen. Zonnepanelen btw teruggave | hoe-koop-ik.nlDaarmee wordt de aanschaf van zonnepanelen nog interessanter. Het kan honderden euro’s voordeel opleveren. Het terugvragen van de btw klinkt ingewikkeld, maar is het niet.

Hoeveel scheelt het?

Een compleet zonnepanelensysteem kost al snel € 4.000 tot € 5.000. Daarin zit een btw bedrag van € 800 tot € 1.000. Dat geld kun je terugvragen. Daarmee wordt je zonnepanelen systeem een stuk goedkoper. En je terugverdientijd bijna twee jaar korter.

Zonnepanelen en btw: Wat is het idee?

Eigenaren van zonnepanelen worden door de Belastingdienst aangemerkt als ondernemer. De belastingdienst ziet ze als een ‘bedrijfje’. In dit geval een bedrijf dat elektriciteit opwekt en ‘verkoopt’ aan de energieleverancier. Om die stroom op te wekken heb je ‘machines’ nodig. Dat is je zonnepanelen systeem. De btw die je hebt betaald bij de aanschaf van je zonnepanelen systeem mag je daarom terugvragen. De  stroom die je niet zelf gebruikt, lever je aan jouw energiebedrijf. Dat is de stroom die je eigenlijk ‘verkoopt’. Over die stroom moet een ondernemer btw afdragen aan de Belastingdienst.

Een nieuwe situatie sinds 20 juni 2013

Dat de Belastingdienst een particulier met zonnepanelen nu als ondernemer ziet is nieuw. Dit is een gevolg van een uitspraak van het Europese Hof.  Daarin is bepaald dat het zelf opwekken en doorverkopen van zonnestroom gezien moet worden als een bedrijfsactiviteit. Die uitspraak is gedaan op 20 juni. Vanaf dat moment is er dus iets veranderd.
De Nederlandse regering was onaangenaam verrast. Deze uitspraak zou tot veel administratieve rompslomp kunnen leiden. Daarom is er goed nagedacht over de vervolgstap voor Nederland.

Geen zonnepanelen btw terugvragen kan ook

Als je geen zin hebt om alles te gaan regelen hoef je niets te doen. Je krijgt dan niet later allerlei vragen van de Belastingdienst. De fiscus gaat er namelijk van uit dat je ontheffing hebt aangevraagd als je niets van je laat horen. Ook als je niet aan de voorwaarden voldoet hoef je niets te doen.

Wel zonnepanelen btw terugvragen: hoe gaat dat?

Als je de btw op zonnepanelen wilt terugvragen moet je ondernemer worden en je als zodanig melden bij de Belastingdienst. Het lijkt op het eerste oog een lastig verhaal. Maar het is niet moeilijk om te regelen. Je kunt het ook uitbesteden bij een administratiekantoor. Zij nemen tegen een kleine vergoeding (100 tot 150 euro) alles uit handen. Als je niet aan de voorwaarden voldoet dan kun je de btw niet terugvragen. Ook hoef je in de regel geen btw af te dragen. Dat komt omdat particulieren (bijna altijd) onder de btw grens blijven van 1.345 euro.

Zonnepanelen kopen? Bereid je goed voor

Ben je van plan om zonnepanelen te gaan kopen. Neem de Btw regeling dan mee in je afwegingen. Bereid je aankoop goed voor. Tenslotte koop je een zonnepanelen systeem voor 25 tot 30 jaar. Daar wil je geen fout mee maken. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk het advies, de service, garantie en de prijzen.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie