Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen in de Sahara

Het idee is niet nieuw. Stroom opwekken met zonnepanelen in de woestijn. Hoeveel ruimte  heb je nodig om de wereld van energie te voorzien? Volgens @amazing_maps* ziet die kaart er zo uit. Het rechter blokje is de oppervlakte die nodig is om geheel Nederland van energie te voorzien. Een jaar lang.

Zonnepanelen in de Sahara Hoe-Koop-Ik.nl
         Projectie van de benodigde Sahara ruimte (Wereld, EU, NL)    Bron: @amazing_maps

Zonne-energie genoeg

Hoe dit is berekend wordt er niet bij verteld. Maar dat doet er misschien ook niet toe. Gerenommeerde onderzoeksinstituten over de hele wereld hebben er al eerder naar gekeken.
Elk uur ontvangt de aarde voldoende licht van de zon om de wereld een jaar lang van energie te voorzien. Een mooie gedachte. De uitdaging is om dat licht op te vangen en om te zetten in bruikbare energie. En dat op de juiste plek.

De Zonnecentrale

In Spanje zie je ze al, de zonne-centrales. Het is een nieuw type energiecentrale. Enorme vlaktes in zonrijke gebieden worden volgezet met zonnepanelen. Vervolgens wordt de opgewekte stroom via een kabelnetwerk naar de gebruikers geleid.

De zonnecentrale thuis

Ook thuis is een eigen energiecentrale een serieuze optie. Je bent voor elektriciteit dan bijna onafhankelijk van een energieleverancier. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren fors gedaald. Daarmee komt een zonnepanelensysteem voor een steeds grotere groep consumenten binnen handbereik. En subsidie is niet meer nodig. In 8 tot 9 jaar is de investering terugverdiend. De bijna 20 jaar daarna geniet je extra van de ‘gratis’ stroom.  En ook het milieu profiteert mee. Zonnepanelen stoten geen milieuonvriendelijke gassen uit als ze elektriciteit maken.

Zonnepanelen of lichtpanelen

Maar de Sahara is wel wat anders dan het Nederlandse zonklimaat? Daar zit een grote misvatting. Zonnepanelen hadden beter de naam ‘lichtpanelen’ kunnen hebben. In ons land is er zelfs op bewolkte dagen meer dan voldoende licht om stroom te maken met zonnepanelen. Het is wel belangrijk het type zonnepanelen te kiezen, dat het best bij jouw huis past. Een adviseur kan je daar bij helpen.

Zonnepanelen kopen bereid je goed voor

Een zonnepanelen systeem koop je voor 25 tot 30 jaar. Bereid je aankoop daarom goed voor. Tenslotte wil je er geen fout mee maken. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan voor je zonnepanelen systeem. Zo kun je het advies, de service, de garantie en de prijzen goed vergelijken. En doe de Koopwijzer Zonnepanelen.
*)@amazing_maps is een twitteraccount dat kaarten publiceert met verassende onderwerpen.


Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie