Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Btw terug op zonnepanelen

In 2012 en in 2013 was er een grote subsidiepot voor zonnepanelen. In 2014 is er geen zonnepanelen subsidie. Er is iets veel beters!
Je kunt de Btw over het aangeschafte zonnepanelen systeem terugkrijgen. En dat is veel aantrekkelijker dan een zonnepanelen subsidie! Hoe zit dat?

Geen Btw is beter dan zonnepanelen subsidieZonnepanelen btw teruggave | hoe-koop-ik.nl

Het subsidiebedrag van de afgelopen jaren was maximaal € 650 per installatie. De Btw teruggave levert al snel € 1.000 op. Een stuk meer dus.

De belastingdienst ziet eigenaren van zonnepanelen als ondernemers. Dat komt door een uitspraak van het Europese hof. Met je zonnepanelen ben je ‘een bedrijf’ dat elektriciteit opwekt en deels ‘verkoopt’ aan de energieleverancier. De zonnepanelen zijn de ‘machines’ van je bedrijf. Als ondernemer mag je de Btw terugvragen die je hebt betaald bij de aanschaf van die zonnepanelen.

De stroom die je niet zelf gebruikt, lever je aan jouw energiebedrijf. Die stroom verkoop je eigenlijk. Daarover zou je Btw moeten afdragen aan de Belastingdienst. Maar omdat je onder een fiscale grens blijft, hoeft dat niet. Een zonnepanelen systeem kost tussen de 4 en 5 duizend euro. In dat bedrag zit
€ 800 tot € 1.000 aan Btw. Door de Btw-teruggave worden zonnepanelen dus fors goedkoper!

Zonnepanelen hebben geen subsidie nodig

Zonnepanelen hebben al lang geen subsidie meer nodig. Zonder subsidie en zonder Btw-teruggave heb je een zonnepanelensysteem in ongeveer 9 jaar terugverdiend. De 20 jaar daarna profiteer je van ‘gratis’ stroom. Door het terugvragen van de Btw wordt de terugverdientijd bijna twee jaar verkort naar ongeveer 7 jaar.

Btw terugvragen eenvoudig

Het terugvragen van Btw klinkt lastiger dan het is. Er zijn inmiddels veel bedrijven die het graag voor je regelen. Dat kost meestal 100 tot 150 euro. Maar zelf doen is niet moeilijk. Om de Btw op zonnepanelen terug te vorderen moet je als ondernemer aangemeld staan bij de Belastingdienst. Zodra je de Btw hebt teruggevraagd, meld je jezelf weer af als ondernemer. Zonder problemen.

Perfect moment om zonnepanelen te kopen

Door de Btw-teruggave is dit het perfecte moment om zonnepanelen te kopen. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren al gehalveerd. Het bedrag van de Btw teruggave is hoger dan de subsidies van de afgelopen jaren. Daarnaast vallen de arbeidskosten van de installatie ook nog eens in het lage 6%-Btw-tarief. Bereid je aankoop wel goed voor. Je koopt het zonnepanelen systeem tenslotte voor langere tijd. Daar wil je geen fout mee maken. Let daarom niet alleen op de prijs, maar juist ook op kwaliteit en service. Kies een betrouwbare zonnepanelen installateur.
[TIP] Vraag altijd meerdere offertes aan en vergelijk goed.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie