Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zomertijd, bespaartijd

Komend weekend gaat de klok weer vooruit in ruim 70 landen. Zomertijd is bespaartijd voor energie, hoe-koop-ik...De zomertijd is ooit bedacht om energie te besparen. Hoe zit dat precies?

Minder licht van de lamp

Door de klok te verzetten is het ’s avonds langer licht. Daardoor hebben we minder elektriciteit nodig. We maken zo slimmer gebruik van het natuurlijke licht. Dat zorgt voor een forse nationale energiebesparing. De beheerder van ons landelijke netwerk, Tennet, heeft het uitgerekend. Met z'n allen besparen we 180 gigawattuur aan elektriciteit. Dat is 180 miljoen kilowattuur (kWh). Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh stroom.

Met de klok verzetten besparen we zo het jaarlijkse stroomverbruik van ruim 51.000 huishoudens. Snel verdiend en voor het milieu een goede zaak. Voor het geld hoef je het niet te doen. Het bespaart € 5 per jaar per huishouden.

Meer besparen niet moeilijk

Denk bij het verzetten van de klokken nog eens verder na over je energierekening. Je kunt die gemakkelijk verlagen. Met zonnepanelen maak je echt werk van lagere maandlasten. De jaarlijkse besparing kan met gemak oplopen tot € 400. Dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je zonnepaneleninstallatie. Een gemiddelde installatie is binnen 9 jaar terugverdiend. De resterende 20 jaar is jouw stroom gratis. Zowel in de zomertijd als in de wintertijd. Want zonnepanelen leveren het gehele jaar zonnestroom. Lees meer over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen.

Regel het goed

Bereid je aankoop goed voor. Je wilt bij de aanschaf geen fout maken. Tenslotte koop je het voor  langere tijd. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed de adviezen, de service en de prijzen vergelijken.  Doe ook de Zonnepanelen Koopwijzer van hoe-koop-ik.nl. Dan ontdek je gemakkelijk welke soort zonnepanelen het best past bij jouw huis en wensen. En wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn. Zo kun je besparen in de zomertijd en in de wintertijd.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie