Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen doen het nu extra goed

Deze week krijgen we tropische temperaturen in Nederland. Wat betekent dat voor zonnepanelen?

Zonnig voorjaar zorgt voor 'opbrengst-bonus'Zonnepanelen in de zomer

Deze week publiceerde energiebedrijf Essent een persbericht. Zonnepanelen hebben in 2014 geprofiteerd van het zonnige voorjaar. Vergeleken met vorig jaar hadden we 20% meer zonuren. Dat is voor de eigenaren van zonnepanelen goed nieuws. Zo gaat hun energierekening nog meer omlaag. Toch is teveel zomer niet goed.

Zonnepanelen: zon en licht

Zonnepanelen presteren het best bij een temperatuur van ongeveer 25°C. Elke 2 graden meer betekent een verlies van 1% in het opwekvermogen. Koeling door wind kan dan helpen. Cellen in een zonnepaneel vangen licht op en zetten dit om in elektriciteit. Daarvoor is daglicht voldoende. Bij bewolkt weer produceren zonnepanelen ook volop stroom. Je hebt er geen hittegolf voor nodig. In de zomer is de productie hoger. Dat komt omdat er dan meer uren met daglicht zijn. In de zomer produceert het zonnepaneelsysteem meestal meer dan je verbruikt. Geen probleem; het overschot lever je terug aan je energieleverancier. Het wordt verrekend op je energierekening.

Zonnepanelen kopen? Een goed moment

Onderzoeksbureau Gfk stelde onlangs vast dat consumenten niet goed weten wat zonnepanelen kosten. De prijs van een zonnepanelen systeem is de afgelopen jaren gehalveerd. Een systeem van 10 panelen kost ongeveer
€ 4.500 Daarvan kun je de BTW terugvragen. Dat scheelt al snel € 900. Zo heb je de zonnepanelen in 8 tot 9 jaar terugverdiend. Daarna heb je ruim 15 jaar gratis stroom. Een beter rendement dan geld op je spaarrekening. De aanschaf uitstellen vanwege de kosten is dus niet nodig. Zonnepanelen zijn binnen een dag geïnstalleerd. Zonder hak of breekwerk.

Goede voorbereiding het halve werk

Lees je goed in, zodat je weet waar je op moet letten. Tenslotte koop je het zonnepanelen systeem  voor langere tijd. Daar wil je geen fout mee maken. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar juist ook op kwaliteit en service. Kies voor een betrouwbare zonnepanelen installateur. Vraag altijd meerdere offertes aan.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie