Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Nieuw! 16 uur per dag werken!

 Het is volop zomer. En dat betekent extra lange werkdagen, tot wel 16 uur!
Voor zonnepanelen, natuurlijk. Zonnepanelen werken in de zomer 16 uur per dag

Doorwerken geblazen

Het zijn drukke tijden voor de zonnepanelen. De zon komt deze weken op vóór 6 uur ’s ochtends. Pas tegen 10 uur ’s avonds is de zonsondergang.  Dat is voor een zonnepanelensysteem een werkdag van maar liefst 16 uur. In de zomer wekt een zonnepanelensysteem dan ook veel meer stroom op, dan in de winter. Niet omdat het warmer is, maar omdat er meer lichturen zijn.

Zonnepaneel, lichtpaneel

Zonnecellen in een zonnepaneel vangen licht op en zetten dit om in elektriciteit. Daarvoor is daglicht voldoende. In de zomer kunnen de zonnepanelen meer productie uren per dag maken. Dat komt omdat er meer uren per dag licht op valt. In de zomer produceer je zo meer elektriciteit dan je verbruikt. De 'overproductie' kun je niet opslaan. Je levert het terug aan je energieleverancier. Op je jaarlijkse energierekening wordt het verrekend.

Lichte winter

Dit jaar hadden we geen koude donkere winter. Over de eerste helft van 2014 hebben de zonnepanelensystemen daarom al meer geproduceerd in vergelijking tot vorig jaar. Zonnepanelen geven de beste opbrengst bij een temperatuur van ongeveer 25°C. Als het warmer wordt loopt het opwekvermogen terug. Elke 2 graden meer betekent een verlies van 1%. Een verkoelende wind is dan welkom.

Zonnepanelen kopen niet moeilijk

Zonnepanelen koop je misschien maar één keer in je leven. Veel mensen lijkt het een goed idee. Dat bleek uit een recent marktonderzoek van Gfk. Slechts weinigen weten er voldoende van. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang. Een zonnepanelensysteem gaat 25 jaar mee. Daar wil je geen fout mee maken. De prijs is de afgelopen jaren gehalveerd. Daarom is het een goed moment om over de aanschaf na te denken. Bovendien kun je de Btw terugvragen bij de Belastingdienst.

De investering wordt daarmee fors lager. Voor een middelgroot systeem van 10 panelen verlaagt dat de aanschaf van € 4.500 naar ongeveer € 3.600. Zonnepanelen leveren veel meer rendement dan de rente op je spaarrekening. Daarnaast profiteert het milieu mee. Ook de waarde van je huis stijgt.

Goede voorbereiding belangrijk

Goed inlezen is van belang. Je weet dan waar je op moet letten. En dat is niet alleen de prijs. Geef juist veel aandacht aan kwaliteit en service. Het gaat er tenslotte om dat het systeem voor langere tijd de beste opbrengst blijft geven. Kies voor een betrouwbare zonnepanelen installateur. Vraag altijd meerdere offertes aan.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie