Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen in 101 Woonidee├źn

In het woonmagazine ‘101Woonideeën’ werd uitgebreid aandacht besteed aan duurzaam wonen. Ook aan zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nl werd als belangrijke bron gebruikt voor het artikel. Waarom zijn zonnepanelen interessant?

Het artikel in 101Woonideeën van augustus 2014:

[Power House - Duurzaam wonen doe je zo -
Duurzaam wonen kun je in elk huis. Of je nu op het punt staat te verbouwen, in een splinternieuw huis woont, of blij bent met je oudje. Er zijn veel opties:
van een waterbesparende douchekop tot de volledige isolatie van je huis.

Zonne-energie

Je kunt zonne-energie opwekken met behulp van zonnepanelen of een zonneboiler (zie hieronder). Het grote voordeel van zonne-energie is dat het goedkoop en schoon is, er wordt geen afval geproduceerd.

Systeem zonnepanelen

Er zijn twee soorten systemen als je werkt met zonnepanelen: autonome en netgekoppelde. Het eerste systeem staat los van het elektriciteitsnetwerk en de opgewekte energie wordt opgeslagen in accu's. Een autonoom systeem wordt vooral gebruikt bij vakantiehuisjes, caravans of schuren. Bij het netgekoppelde systeem wordt het systeem aan het elektriciteitsnet gekoppeld. Zodra je meer energie opwekt dan je gebruikt, wordt het teveel aan elektriciteit tegen een vergoeding teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Zonnepaneel vs. zonnecollector

Het grootste verschil tussen een zonnepaneel en zonnecollector is dat een paneel elektriciteit opwekt, terwijl een collector (ook wel thermisch zonnepaneel genoemd) de zon gebruikt om water op te warmen. Het hele systeem waarmee je warmte van de zon omzet in warm water noem je een zonneboilersysteem. Om een zonneboiler te kunnen gebruiken, moet je een geschikte cv- ketel hebben. Controleer of de ketel een gaskeurlabel NZ ( Naverwarming Zonneboiler) heeft.

Rendabel?

De laatste jaren zijn zonnepanelen een stuk voordeliger geworden. Een gemiddeld gezin kan nu al voor circa 5500 euro panelen aanschaffen waarmee de energiebehoefte wordt gedekt. Vind je de aanschafprijs te hoog? Overweeg dan om zonnepanelen te leasen. Dit kan al vanaf zo'n 50 euro per maand.

Vergunning nodig?

Voor het plaatsen van zonnepanelen is geen vergunning nodig, met uitzondering van plaatsing op monumenten of beschermde stads- of dorpsgezichten. Informeer hiernaar bij je gemeente.
(Einde artikel)]

Zonnepanelen kopen niet moeilijk

Zonnepanelen koop je misschien maar één keer in je leven. Veel mensen lijkt het een goed idee, maar weinigen weten er voldoende van. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang. Een zonnepanelensysteem gaat 25 jaar mee. Daar wil je geen fout mee maken. De prijs is de afgelopen jaren gehalveerd. Daarom is het een goed moment om over de aanschaf na te denken, bovendien kun je de Btw terugvragen bij de Belastingdienst. De investering wordt daarmee fors lager. Zonnepanelen leveren veel meer rendement dan de rente op je spaarrekening. Daarnaast profiteert het milieu mee. Ook de waarde van je huis stijgt. Let bij de aanschaf niet alleen op de prijs, geef juist veel aandacht aan kwaliteit en service. Het gaat er tenslotte om dat het systeem voor langere tijd de beste opbrengst blijft geven. Kies voor een betrouwbare zonnepanelen installateur. Vraag altijd meerdere offertes aan.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie