Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

De kwaliteit van zonnepanelen: waar let je op?

Ze zijn blauw of zwart en rechthoekig. Dat is het enige dat je kunt zien aan een zonnepaneel. Waarin verschillen zonnepanelen eigenlijk?

Er zijn flinke verschillen tussen de kwaliteit en de opbrengst van verschillende soorten en merken zonnepanelen. Ook is het belangrijk om te letten op de werkwijze en de betrouwbaarheid van het bedrijf dat de zonnepanelen installeert.

Soorten zonnepanelen

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Heel belangrijk is natuurlijk de kwaliteit van de zonnepanelen. Goede zonnepanelen leveren niet alleen in het begin een hoog rendement, maar ook nog na 15 of 25 jaar. Ook is het belangrijk wat voor type zonnecellen er in de zonnepanelen verwerkt zijn. Je hebt ruwweg drie soorten:

  • Monokristallijne zonnepanelen
  • Polykristallijne zonnepanelen
  • Amorfe zonnepanelen


Monokristallijne zonnepanelen herken je doordat ze egaal zwart zijn. De zonnecellen in een polykristallijn zonnepaneel bestaan uit meerdere kristallen; de panelen hebben een 'gebroken schervenpatroon'. Amorfe zonnepanelen worden ook wel dunne-film-zonnepanelen genoemd. Ze zijn dun en buigzaam.
Alles over soorten zonnepanelen

Rendement zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Ze zijn iets duurder dan polykristallijne zonnepanelen. Amorfe zonnecellen hebben het laagste rendement. Die worden gebruikt voor het opladen van horloges en calculators.

Installatie zonnepanelen belangrijk

Naast het soort zonnepanelen, is ook een goede installatie een punt om op te letten. De constructie van het dak moet goed bekeken worden, zodat de juiste draagconstructie voor de zonnepanelen wordt gekozen, en het dak weer waterdicht opgeleverd wordt. Er moet kwalitatief goed montagemateriaal gebruikt worden. En daarnaast moet er een omvormer geplaatst worden en aangesloten op de elektriciteitsmeter. De installatiekosten kunnen per zonnepanelen bedrijf flink verschillen.
Hoe kies je een zonnepanelen bedrijf?

Keurmerken zonnepanelen

Ook is het bij zonnepanelen goed om te letten op keurmerken, zodat je zeker weet dat je kwalitatief goede zonnepanelen hebt. Bij minder goede zonnepanelen loopt het rendement eerder terug, en kost het veel meer tijd om de panelen terug te verdienen. Een zonnepaneel moet in ieder geval het CE-keurmerk hebben. De Duitse goedkeuring TÜV wordt wereldwijd aanvaard als een van de meest betrouwbare.
Keurmerken zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken

Wil je zelf nagaan welke zonnepanelen jouw voorkeur hebben? Bij Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je alle bekende merken zonnepanelen vergelijken op prijs-/prestatie, vermogen, opbrengst, keurmerken, garantie en nog meer. Kijk&Vergelijk zonnepanelen

Zoek je een betrouwbaar bedrijf om zonnepanelen te laten installeren? Wij hebben kwalitatief goede, betrouwbare bedrijven al voor je geselecteerd. Met 1 aanvraag kun je bij 3 van die bedrijven een vrijblijvende offerte opvragen. Vraag altijd meerdere offertes aan.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie