Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Jaren 30 huis isoleren

hoe en wat?

Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost jouw huis isoleren? Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Isolatie huis jaren 30. Welke isolatie voor een jaren 30 huis is geschikt? Wat bespaart isolatie bij een jaren 30 huis? Onafhankelijke info over huis isoleren jaren 30.

Meer over isolatie

Isolatie huis jaren 30


Heb jij zo'n mooie jaren 30 woning? Dat zijn vaak huizen vol karakter en sfeer. En volop mogelijkheden. Het isoleren van een jaren 30 woning werd tijdens de bouw nog niet gedaan.


Daarom kun je honderden euro's besparen op je energierekening. Hoe? We hebben op een rijtje gezet hoe je een jaren 30 huis isoleren kunt.

Jaren 30 huis zonder isolatie

Isolatie huis jaren 30. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankeli...In de jaren 30 werd een woning traditioneel gebouwd, met kwalitatief goede materialen. Zo'n huis heeft vaak dakoverstekken, glas-in-lood ramen, mozaïekvloeren in de hal en ensuite deuren. Sfeervol! Het nadeel van veel jaren 30 huizen: isoleren werd vroeger niet gedaan.

In een jaren 30 huis zonder isolatie heb je vaak last van tocht en kou, omdat de warmte aan alle kanten uit je huis ontsnapt. Die mozaïekvloer is wel mooi, maar ook steenkoud.
Lees over isolatie: info & tips

Een jaren 30 huis krijgt dan ook standaard het laagste energielabel, een ‘G’. Ben je eigenaar van een jaren 30 huis? Isoleren kan de woning veel energiezuiniger maken. En het energielabel stappen hoger maken.
Alles weten over het energielabel

Dakisolatie jaren 30 huis

Bij de bouw van het jaren 30 huis was dakisolatie niet aan de orde.  Als het dak sindsdien nog niet geïsoleerd is, ligt daar een flinke besparing te wachten. Dakisolatie van een jaren 30 woning scheelt wel 30% op je gasrekening. Door dakisolatie gaat het energielabel voor een jaren 30 woning een stap omhoog van ‘G’ naar ‘F’.

De kosten voor dakisolatie verschillen per type woning. Een tussenwoning uit de jaren 30 heeft dakisolatie vanaf € 3.000. Dakisolatie van een 2-onder-1-kap woning kost ongeveer € 4.000. Maar die kosten verdien je in 8-9 jaar terug. En je kunt de zolder van die jaren 30 woning gebruiken als volwaardige slaapkamer of hobbykamer.

Spouwmuurisolatie jaren 30 huis

Ook spouwmuurisolatie van een jaren 30 huis levert veel besparing op. Bijna elke jaren 30 woning heeft een spouwmuur. Met spouwmuurisolatie gaat het energielabel een stap omhoog, van ‘G’ naar ‘F’. Als je in de jaren 30 woning spouwmuurisolatie en dakisolatie laat aanbrengen, stijgt het energielabel van ‘G’ naar ’E’.

Spouwmuurisolatie van een jaren 30 woning is veel goedkoper dan vaak gedacht. Voor een tussenwoning kost spouwmuurisolatie minder dan € 1.000. Spouwmuurisolatie voor een vrijstaande jaren 30 woning kost ongeveer € 2.000. De kosten van isolatie verdien je binnen 3-5 jaar terug. En vanaf dag 1 geniet je van het comfort.

Jaren 30 huis en vloerisolatie

Bijna alle jaren 30 huizen hebben een kruipruimte, met daarop een houten vloer en die mooie, maar koude tegelmozaïeken. Met vloerisolatie verhoog je het comfort van elk jaren 30 huis. Vloerisolatie geeft minder besparing dan isolatie van dak of spouwmuren. Het heeft bijna geen invloed op het energielabel van een jaren 30 huis. Als je vloerverwarming hebt, bespaart vloerisolatie meer energie.

Dubbel glas isolatie jaren 30 huis

Een jaren 30 huis heeft bij de bouw enkel glas gekregen. Al die mooie erkers en openslaande tuindeuren kunnen je dus een flinke besparing opleveren. Dubbelglas plaatsen is een prima manier om een jaren 30 woning te isoleren. Tegenwoordig is er ook HR++ glas. Dat isoleert 3 keer beter dan dubbelglas.
HR++ glas, samen met dakisolatie en spouwmuurisolatie geeft het jaren 30 huis door isolatie een energielabel ‘D’.
Alles over dubbel glas

Van kachel naar cv-ketel
Jouw jaren 30 huis isoleren betekent dat de warmte binnen blijft. Nu nog die warmte met hoog rendement opwekken. Dat kan met een HR-cv-ketel. De allernieuwste HR-ketels zijn nog energiezuiniger door nieuwe technieken en een zeer zuinige pomp. Combineer je dit met spouwmuurisolatie en dakisolatie, dan krijgt jouw jaren 30 huis een energielabel ‘C’.

Door al deze maatregelen halveer je jouw gasrekening, verlaag je de stroomrekening en verhoog je de waarde van je jaren 30 woning. Je geniet zelf direct van extra wooncomfort. Tot slot help je ook het milieu door het verlagen van de CO2-uitstoot van de jaren 30 woning.


Wil je meer weten over het isoleren van een jaren 30 woning?

Doe de Isolatie Koopwijzer

Jaren 30 huis isoleren? Vraag offertes aan

Overweeg je isolatie voor je jaren 30 huis? Bereid je aankoop goed voor en weet waar je op moet letten. Speciaal daarvoor is er de isolatie Koopwijzer. Daarmee ontdek je snel wat het best bij jouw Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost ...woning past. En wat de kosten en opbrengsten zijn.

Vraag ook altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies, de kosten en de service vergelijken.
Isolatie offertes kunnen sterk verschillen. Offertes vergelijken wordt dan lastig. Speciaal daarom heeft hoe-koop-ik.nl een checklist ontwikkeld: ‘7 tips om offertes te vergelijken’.

Daarmee vergelijk je offertes op de juiste manier. Je krijgt hem gratis als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt.

Vraag isolatie offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Huis isoleren
Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Wat is de beste isolatie?
Na-isolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie