Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Glaswol isolatie

vloerisolatie glaswol

Soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie en kruipruimte isolatie op een rij.

Glaswol voor vloerisolatie. Wat zijn de voordelen van glaswol isolatie? En nadelen? Wat is de isolatiewaarde? Alles over glaswol voor vloerisolatie.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Glaswol


Glaswol isolatieplaten voor vloerisolatie. Onafhan...Glaswol is isolatiemateriaal van vervezeld glas. Glaswol als isolatiemateriaal voor vloerisolatie is verkrijgbaar als isolatieplaten en isolatiedekens. Wat zijn de voordelen van glaswol isolatie? En nadelen?

Glaswol kun je goed vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Zo maak je de juiste keuze. Alles over glaswol isolatie voor vloerisolatie. Onafhankelijke info en tips.

Wat is glaswol isolatie?

Glaswol is een minerale wol, gemaakt van zand en gerecycled glas. Glaswol is van vezels gemaakt en houdt lucht vast. Glaswol wordt, net als andere minerale wol zoals steenwol, verkocht in de vorm van platen en dekens voor vloerisolatie en dakisolatie. Voor spouwmuurisolatie is er inblaaswol van glaswol.

Isolatiewaarde glaswol

Besparingstips isolatie.Glaswol heeft van zichzelf een hoge isolatiewaarde.
Isolatieplaten verschillen in isolatiewaarde. De EPS isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde. Isolatieplaten van glaswol hebben een hogere isolatiewaarde dan steenwol. De isolatiewaarde, ook wel isolerend vermogen genoemd, is de belangrijkste waarde van isolerend materiaal.
Bekijk alle soorten isolatiemateriaal

Naast glaswol zijn er isolatieplaten en isolatiedekens van steenwol en EPS.
Lees over over steenwol
Lees over EPS isolatie

Daarnaast zijn er nog andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie:
Isolatiekussens
Isolatieplaten

De isolatiewaarde is belangrijk bij het kiezen van isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Soorten isolatiemateriaal kun je indelen in drie klassen isolatiewaarde. Wat is de beste isolatiewaarde voor isolatiemateriaal?

Bekijk beste isolatiewaarde
Voordelen glaswol

Voordelen isolatiemateriaal voor vloerisolatie. On...Isolatieplaten of dekens van glaswol hebben een hoge isolatiewaarde. Die van steenwol hebben een lagere isolatiewaarde. Beiden zijn bestand tegen weersinvloeden, zijn rotvrij en vormen geen voedingsbodem voor ongedierte. Siliconen maken deze minerale wol isolatie waterafstotend. Ze zijn dampopen: op vochtgedrag scoort dit isolatiemateriaal een goed. Op brandveiligheid scoren ze zelfs het best als isolatiemateriaal. Ze zijn onbrandbaar (klasse A1).  Ook op duurzaamheid behalen isolatieplaten van glaswol en steenwol een goed resultaat. Voor glaswol wordt gebruik gemaakt van gerecycled glas. Vaak tot 75%.

Glaswol voor vloerisolatie kan alleen worden toegepast in een droge, goed geventileerde kruipruimte. Om glaswol isolatieplaten aan te kunnen brengen moet je voldoende werkruimte hebben. Ga uit van een kruipruimte hoogte van 50 cm. Omdat ze niet buigen, moet ook de opening van je kruipruimte voldoende groot zijn.

Nadelen glaswol

Nadelen isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Onaf...Het grootste nadeel van glaswol isolatieplaten zijn de naden en kieren die ontstaan tussen de platen. Hierdoor ontsnapt nog steeds warmte vanuit de kamer door de vloer. En kou en vocht kan nog steeds vanuit de kruipruimte omhoog komen. Zo loopt het isolerend vermogen van isolatieplaten voor vloerisolatie enorm terug. Ook zijn hoeken, spleten en de openingen rondom leidingen moeilijk goed te isoleren. Om dit op te lossen kun je met PUR-spuitbussen de kieren naden afdichten.

Er bestaan ook glaswol isolatiedekens. Dat kan handig zijn als je door een kleine opening je kruipruimte moet bereiken. Een nadeel van isolatiedekens is, dat ze snel gaan doorhangen. Daarmee verliezen ze een deel van hun isolatiewaarde. Ook het aanbrengen is lastiger.

Glaswol vergelijken

Vergelijk vloerisolatie op eigenschappen als isola...Wil je de voordelen en nadelen van glaswol vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie, ga dan naar Kijk & Vergelijk vloerisolatie. Je kunt dan zien wat de beste soorten isolatiemateriaal zijn voor jouw huis.

Kijk & Vergelijk vloerisolatie

 

Meer informatie vloerisolatie:

Ontdek alles over vloerisolatie
Hoe kies je isolatiemateriaal kruipruimte?

Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?

Wat is de beste vloerisolatie?

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie