Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Steenwol isolatie

vloerisolatie steenwol

Soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie en kruipruimte isolatie op een rij.

Steenwol voor vloerisolatie. Wat zijn de voordelen van steenwol isolatie? En nadelen? Wat is de isolatiewaarde? Alles over steenwol voor vloerisolatie.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Steenwol


Steenwol isolatieplaten voor vloerisolatie. Onafha...Steenwol of rotswol wordt soms gebruikt voor vloerisolatie. Steenwol is een minerale wol voor isolatie, net als glaswol. Wat zijn de voordelen van steenwol isolatieplaten? En nadelen?

Steenwol kun je goed vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Zo maak je de juiste keuze. Alles over steenwol voor vloerisolatie. Onafhankelijke info en tips.

Wat is steenwol isolatie?

Steenwol zijn vezels van vulkanisch gesteente waarvan isolatiemateriaal is gemaakt. Glaswol of Steenwol en glaswol zijn soorten isolatiemateriaal van vervezeld glas (glaswol) of steen (steenwol). Ze worden ook wel minerale wol isolatie genoemd.

Isolatiewaarde steenwol

Besparingstips isolatie.Steenwol in de vorm van isolatieplaten verschillen in isolatiewaarde. Steenwol isolatieplaten zijn minder geschikt voor vloerisolatie door de lage isolatiewaarde.
De isolatiewaarde van steenwol ligt lager dan van PUR. EPS isolatieplaten zijn beter geschikt voor vloerisolatie.
De isolatiewaarde, ook wel isolerend vermogen genoemd, is de belangrijkste waarde van isolerend materiaal.
Bekijk alle soorten isolatiemateriaal

Naast steenwol zijn er isolatieplaten van glaswol en EPS.
Lees over glaswol
Lees over EPS

Daarnaast zijn er nog andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie:
Isolatiekussens
Isolatieplaten

De isolatiewaarde is belangrijk bij het kiezen van isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Soorten isolatiemateriaal kun je indelen in drie klassen isolatiewaarde. Wat is de beste isolatiewaarde voor isolatiemateriaal?

Bekijk beste isolatiewaardeVoordelen steenwol

Voordelen isolatiemateriaal voor vloerisolatie. On...Steenwol heeft een lagere isolatiewaarde dan die van glaswol. Steenwol isolatie is bestand tegen weersinvloeden, zijn rotvrij en vormen geen voedingsbodem voor ongedierte. Siliconen maken deze minerale wol isolatie waterafstotend. Ze zijn dampopen: op vochtgedrag scoort dit isolatiemateriaal een goed. Op brandveiligheid scoren steenwol en glaswol zeer goed als isolatiemateriaal. Ze zijn onbrandbaar (klasse A1). Ook op duurzaamheid behalen glaswol en steenwol een goed resultaat.

De isolatieplaten van steenwol kunnen alleen worden toegepast in een droge, goed geventileerde kruipruimte. Om deze platen aan te kunnen brengen moet je voldoende werkruimte hebben. Ga uit van een kruipruimte hoogte van 50 cm. Omdat ze niet buigen, moet ook de opening van je kruipruimte voldoende groot zijn.

Nadelen steenwol

Nadelen isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Onaf...Het grootste nadeel van steenwol zijn de naden en kieren die ontstaan tussen de isolatieplaten. Hierdoor ontsnapt nog steeds warmte vanuit de kamer door de vloer. En kou en vocht kan nog steeds vanuit de kruipruimte omhoog komen. Zo loopt het isolerend vermogen van steenwol voor vloerisolatie enorm terug.

Ook zijn hoeken, spleten en de openingen rondom leidingen moeilijk goed te isoleren. Om dit op te lossen kun je met PUR-spuitbussen de kieren naden afdichten.

Er bestaan ook steenwol isolatiedekens. Dat kan handig zijn als je door een kleine opening je kruipruimte moet bereiken. Een nadeel van isolatiedekens is, dat ze snel gaan doorhangen. Daarmee verliezen ze een deel van hun isolatiewaarde. Ook het aanbrengen is lastiger.

Steenwol vergelijken

Vergelijk vloerisolatie op eigenschappen als isola...Wil je de voordelen en nadelen van steenwol voor vloerisolatie vergelijken, ga dan naar Kijk & Vergelijk vloerisolatie. Je kunt dan zien wat de beste soorten isolatiemateriaal zijn voor jouw huis. 

Kijk & Vergelijk vloerisolatieMeer informatie vloerisolatie:

Ontdek alles over vloerisolatie
Hoe kies je isolatiemateriaal kruipruimte?

Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?

Wat is de beste vloerisolatie?

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie