Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Wat kost installatie?

zonnepanelen

Kosten zonnepanelen. Wat kosten zonnepanelen? Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Wat zijn de kosten zonnepanelen installatie? Bekijk de 5 onderdelen die de installatie kosten zonnepanelen bepalen. Onafhankelijke info.

Tip zonnepanelen prijs

Zonnepanelen tips. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.


De prijzen voor zonnepanelen zijn sterk gedaald. Daardoor zijn zonnepanelen zonder subsidie nu ook rendabel. Vraag offertes aan.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Kosten zonnepanelen installatie

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn er? Wat is de beste zonnepaneel voor jouw huis? Alles over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.


Wat bepaalt de kosten van zonnepanelen installatie? Als je zonnepanelen laat installeren door een ervaren installatiebedrijf, weet je zeker dat je het beste rendement uit zonnepanelen haalt. Wat zijn de kosten per Wp? En hoe worden de kosten van zonnepanelen installatie bepaald?

5 invloeden op de kosten van zonnepanelen installatie

Zonnepanelen installeren; zelf doen of laten doen?...Deze 5 factoren zijn van invloed op de hoogte van installatiekosten van zonnepanelen:

 • 1. Elektriciteitsbehoefte

De kosten van zonnepanelen worden beïnvloed door je elektriciteitsbehoefte: het aantal bewoners en de mate van energieverbruik. Hoeveel daarvan wil je zelf opwekken? Als je meer dan 600 Wattpiek wilt produceren heb je een extra vrije groep nodig. Je krijgt dan een aanpassing in je meterkast.

 • 2. Zonnepanelen systeem

Wat voor soort zonnepanelen systeem wil je? De meeste Nederlandse huishoudens kiezen voor een netgekoppeld zonnepanelen systeem, al zijn de kosten hoger dan van een autonoom systeem.
Lees over PV-panelen systemen

 • 3. Bereikbaarheid

Is er klimmateriaal nodig? Voldoet een trap of moet er een steiger of hoogwerker komen? Zonnepanelen plaatsen :op schuin dak of plat dak? ...De bereikbaarheid van het dak kan van invloed zijn op de kosten van de zonnepanelen installatie.

 • 4. Soort dak en dakconstructie

Op een plat dak moeten zonnepanelen in consoles worden geplaatst. Het zonnepaneel systeem wordt standaard geleverd met installatiematerialen voor een schuin dak.
De extra kosten voor zonnepanelen consoles liggen rond de € 100 bij een systeem van 2000 Wp (8 tot 9 panelen). Als op een plat dak zonnepanelen komen, zijn geen kosten voor een steiger nodig.
Bekijk de totale kosten zonnepanelen

 • 5. Meter

Heb je de juiste meter voor een terugleververgoeding? Anders komen de kosten voor zo’n meter bij de kosten van zonnepanelen. Ga uit van ongeveer € 100.

Zonnepanelen installatie prijs

Kosten zonnepanelen. Wat kosten zonnepanelen? Alle...De zonnepanelen installatieprijs is vooral afhankelijk van de grootte van het zonnepanelen systeem. Daarnaast speelt het type dak en de bereikbaarheid een rol. Dat is voor elke woning anders. Een offerte voor de installatiekosten van zonnepanelen is daarom maatwerk.

De zonnepanelen installatieprijs voor een syteem van
8 zonnepanelen op een schuin pannendak, is ongeveer € 1.000. Voor een systeem van 18 panelen moet je rekenen met een prijs voor de installatie van ongeveer € 1.750 tot  € 2.000.

Vraag nu offertes aan voor advies op maat. Offertes die je via hoe-koop-ik.nl aanvraagt zijn altijd gratis en vrijblijvend.

Vraag offertes zonnepanelen
Kosten zonnepanelen installatie berekenen

Zonnepanelen prijs. Wat is de zonnepanelen prijs? ...De kosten van zonnepanelen systemen en de installatiekosten variëren. Vraag daarom meerdere offertes aan. De installateur van zonnepanelen die bij je thuis komt, bespreekt je wensen en bekijkt je dak. Hij kijkt o.a. naar:

 • de dakhelling.
 • de dakrichting.
 • de staat van het dak.
 • zijn er beperkingen voor het rendement zonnepanelen (bijv schaduw)?
 • is er een nieuwe groep nodig in de meterkast?
 • moeten er nog aparte voorzieningen komen?

Kosten installatie zonnepanelen per Wp

De kosten van installatie van zonnepanelen per Wp, is een andere invalshoek. Zonnepanelen prijs in Wattpiek. Alles over zonnepa...Zo kun je de kosten per Wp van de zonnepanelen zelf en de installatie vergelijken met de besparing per Wp. Het is een manier om de gewenste grootte van je systeem te bepalen.

Hoe groter het systeem hoe lager de kosten van installatie van de zonnepanelen per Wp zijn.
Voor een systeem van 8 panelen zijn de kosten ongeveer € 0,52 per Wp. Bij een zonnepanelensysteem van 18 panelen lopen de kosten van de installatie van de zonnepanelen terug naar minder dan € 0,40 per Wp.
Dit zijn indicaties, omdat de installatiekosten sterk kunnen verschillen per situatie.

Installatiebedrijven houden rekening met een standaardinstallatie. Maar hoe zit dat met jouw huis? Is jouw situatie anders of heb je extra wensen, dan kunnen installatie kosten zonnepanelen verschillen. Laat daarom altijd offertes voor zonnepanelen op maat maken voor jouw huis.

Zonnepanelen installatie : de 11 punten

Bij zonnepanelen installeren is een vak apart. Een systeem levert nooit de gewenste opbrengst als bij de installatie fouten zijn gemaakt. Waar moet je op letten bij zonnepanelen installatie?
Ontdek de 11 punten van zonnepanelen installatie

Vergelijk kosten zonnepanelen installeren

Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...Vraag altijd meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.

De zonnepanelen bedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

 • hebben ruime ervaring met zonnepanelen en installatie.
 • werken met verschillende soorten zonnepanelen.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • werken met garantie.


Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie over zonnepanelen:

Subsidie zonnepanelen
Terugverdientijd zonnepanelen

Zonnepanelen kopen stappenplan
Zonnepanelen: alle info&tips

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie