Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen of lichtpanelen?

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Zonnepanelen hebben de verkeerde naam. Veel consumenten denken dat alleen bij felle zon zonnepanelen hun werk doen. Lichtpanelen zou een betere keuze zijn.

Het hele jaar licht

Veel zon, hoge temperaturen en een strak blauwe lucht. Daar denken veel consumenten aan bij zonnepanelen. En dat het Nederlandse weer daarom niet geschikt is voor zonnepanelen. Te wisselvallig en te weinig dagen met echt veel zon en hoge temperaturen. Een fabel.
De cellen in een zonnepaneel vangen licht op en zetten het om in elektriciteit. En licht is wat anders dan volle zon. Daglicht is voldoende. Bij bewolkt weer, met de zon achter de wolken leveren zonnepanelen ook stroom. Niet alleen in de zomer, maar in alle jaargetijden, ook in de winter. Dat zonnepanelen dan minder elektriciteit leveren, komt niet omdat het kouder is. Er zijn in de winter minder uren daglicht per etmaal. Zonnepanelen werken dus het hele jaar door.

25 graden

Zonnepanelen werken het best bij een temperatuur van ongeveer 25°C. Elke graad erbij leidt tot 0,5% verlies in het opwekvermogen. Een te hoge buitentemperatuur leidt er zelfs toe dat een zonnepaneel minder rendement levert. Op een zonnige dag is het daarom fijn als er wind is. Zo krijgen de panelen natuurlijke koeling. Ook belangrijk is de hellingshoek naar de zon. Net als de richting van het dak. De betere zonnepanelen hebben minder terugloop van het rendement. Een punt om op te letten bij de aanschaf.

Licht genoeg voor zonnepanelen

Er is geen tekort aan licht. De hoeveelheid licht die de aarde bereikt kan 9000x voorzien in de energiebehoefte van alle 6,5 miljard mensen op aarde. En bedenk dat het maken van stroom met zonnepanelen geen nadelig milieu-effect heeft. Zoals bijvoorbeeld CO2-uitstoot.

Goed moment om zonnepanelen te kopen

Veel consumenten stellen de aanschaf van zonnepanelen uit vanwege de kosten. Niet nodig. Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren in prijs gehalveerd. Daarnaast is het mogelijk de Btw op de aanschaf terug te krijgen van de Belastingdienst. Dat is in de meeste gevallen een stuk meer dan de subsidie van de afgelopen 2 jaar. Die was maximaal € 650 per installatie. Btw teruggave levert al snel € 1.000 op. 

De belastingdienst ziet eigenaren van zonnepanelen als kleine ondernemers. Als ondernemer mag je de Btw terugvragen die je hebt betaald bij de aanschaf van die zonnepanelen. Tot eind 2014 vallen de arbeidskosten van de installatie ook nog eens in het lage 6%-Btw-tarief. Kortom financieel staan alle seinen op groen.

Bereid je aankoop  goed voor. Je koopt het zonnepanelen systeem tenslotte voor langere tijd. Daar wil je geen fout mee maken. Let daarom niet alleen op de prijs, maar juist ook op kwaliteit en service. Kies een betrouwbare zonnepanelen installateur. Vraag altijd meerdere offertes aan.

Meer zonnepanelen nieuws

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie