Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepaneel onderhoud

zelf doen of laten doen?

Waar moet je op letten bij zonnepanelen installatie? Waar bestaat PV-panelen systeem uit? Alles over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Onderhoud zonnepanelen? Hoe gaat dat? Waarom is onderhoud zonnepanelen nodig? Dit kun je zelf doen aan onderhoud zonnepanelen.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Onderhoud zonnepanelen

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn er? Wat is de beste zonnepaneel voor jouw huis? Alles over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Het onderhoud van zonnepanelen krijgt weinig aandacht. Zonnepanelen vragen na het plaatsen nauwelijks onderhoud. Maar door de vervuiling van zonnepanelen kan het rendement teruglopen. Daarom is het verstandig om zonnepanelen regelmatig te laten schoonmaken.

Zonnepanelen schoonmaken

Om vervuiling van zonnepanelen te voorkomen hebben fabrikanten een speciale afwerking aangebracht. Onderhoud zonnepanelen? Alles over zonnepanelen bi...Daardoor spoelt vogelpoep, bladeren en ander vuil met regen voor het grootste deel van de zonnepanelen. Omdat ze schuin staan werkt dit extra goed.

Om er voor te zorgen dat de opbrengst maximaal blijft is er meer nodig. Het vuil dat op de zonnepanelen blijft zitten blokkeert licht. Daardoor kan de zonnecel minder licht omzetten in elektriciteit. Dit kan de opbrengst met 5% tot ruim 20% verminderen. Met name als bepaalde hoofdverbindingen niet meer werken neemt het rendement snel af. Daarom hebben zonnepanelen regelmatig onderhoud nodig. 

Onderhoud zonnepanelen wanneer?

De start van lente is de beste periode om onderhoud te doen aan de zonnepanelen. Het voordeel is dat het gemakkelijker werkt dan in de herfst en de winter. Bovendien zijn de zonnepanelen dan weer helemaal schoon voordat het 'top-productie-seizoen' begint: de lente zelf en de zomerperiode.

Een extra voordeel is dat de buitentemperaturen lager zijn dan in de zomer. Dat is belangrijk omdat het reinigen van te hete glasoppervlakten van zonnepanelen met koud water een risico betekent. Door de plotselinge temperatuurwijziging kunnen er barsten ontstaan in het glas.

In de winter is het verstandig de zonnepanelen sneeuwvrij te houden. Zonnepanelen in de winter? Wat is de opbrengst van...Ook in de winter produceren zonnepanelen veel stroom. Hoe schoner de zonnepanelen, hoe hoger de opbrengst.

Hoe vaak onderhoud?

Eén keer per jaar de zonnepanelen reinigen is een goed idee.
Jaarlijks schoonmaken is sowieso verstandig als je huis in de buurt staat van een spoor, een drukke snelweg of onder de rook van zware industrie. Heb je veel last van vallend blad of ander vuil van bomen overweeg dan een extra schoonmaakbeurt.

Extra tip: Sommige PV-panelen systemen geven zelf aan wanneer zonnepanelen niet goed functioneren. Er zijn systemen die je kunt aansluiten op je computer.

Kosten onderhoud zonnepanelen

Het onderhoud aan zonnepanelen kun je zelf doen of laten doen. Kosten zonnepanelen. Wat kosten zonnepanelen? Alle...Je kunt een zogenaamd onderhoudscontract zonnepanelen afsluiten. Dan worden je zonnepanelen jaarlijks schoongemaakt. Vaak wordt dit gecombineerd met een technische controle. Loszittende delen worden dan meteen vastgezet.

De prijs van een onderhoudscontract zonnepanelen variëert van  € 15 tot € 25 per maand, afhankelijk van wat er allemaal in zit. Een eenmalige schoonmaakbeurt kost ongeveer € 125.

Zelf schoonmaken: 5 tips

Kun je gemakkelijk bij de zonnepanelen, omdat ze bijvoorbeeld op een plat dak staan? Dan kun je het onderhoud misschien zelf doen. Let op de volgende 5 tips:

Zonnepanelen schoonmaaktip 1: schoonmaakmiddel

Gebruik speciale zeep en geen bijtende schoonmaakmiddelen, ook geen allesreiniger. Dit tast de anti-vuillaag aan, die is aangebracht in de fabriek. Gebruik geen schuurmiddelen.

Zonnepanelen schoonmaaktip 2: schoonmaakmateriaal

Gebruik een zachte borstel, spons of een zachte doek. Vermijd schuursponzen om krassen te voorkomen.

Zonnepanelen schoonmaaktip 3: Juiste dag, juiste uur

Doe het onderhoud als het niet te heet is. Zonnepanelen in de zomerBijvoorbeeld in de ochtend of de avond. Zorg voor veiligheid.

Zonnepanelen schoonmaaktip 4: Was warm

Reinig je zonnepanelen met lauw warm water. Met koud water loop je het risico op barsten in het zonnepaneel, door het te grote temperatuurverschil.

Zonnepanelen schoonmaaktip 5: Hoge druk spuit

Een hoge druk spuit gebruiken wordt afgeraden omdat er water in het paneel kan komen. Nieuw is de combinatie met de speciale zonnepanelen borstel. Die heeft 2 contradraaiende borstels, waardoor er minder kracht wordt uitgeoefend. Met een handig verlengstuk, kun je zelfs een afstand van 10 meter overbruggen.

Met deze tips voorkom je dat de zonnepanelen beschadigd raken.


Ontdek alles over zonnepanelen


Zonnepanelen kopen? Vraag meerdere offertes

Vraag meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven. Gratis en Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Zonnepanelen plaatsen
Hoe kies je een zonnepanelen bedrijf?
Stap voor stap zonnepanelen kopen
Zonnepanelen prijs

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie