Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Isolatie dak kiezen

isolatiemateriaal keuze

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nl
Onafhankelijke info.

Hoe kies je isolatiemateriaal voor jouw dak? Je keuze voor isolatiemateriaal voor je dak hangt af van 8 factoren. Bekijk de checklist Zo kies je uit soorten dakisolatie het beste isolatiemateriaal voor jouw dak.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Isolatiemateriaal dak kiezen


Hoe kies je isolatiemateriaal voor jouw dak? Bij dakisolatie kun je kiezen uit veel soorten isolatiemateriaal. Zo verschilt isolatiemateriaal voor dakisolatie in dikte, isolatiewaarde en afwerklaag. Welk soort isolatiemateriaal is het beste voor jouw dak?
Natuurlijk isolatiemateriaal. Soorten, voor-en nad...Synthetisch isolatiemateriaal. Soorten, voor-en na...


Deze 8 factoren hebben invloed op het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor dakisolatie:

 • 1. Type dak en zolder

Dakisolatie tips. Onafhankelijke info van hoe-koop...Heb je een bestaand plat dak of schuin dak? Een plat dak isoleren vereist een ander soort isolatiemateriaal dan een schuin dak. Bij een onverwarmde zolder kun je naast dakisolatie ook zoldervloerisolatie overwegen met andere soorten isolatiemateriaal.
Alles weten over dakisolatie

 • 2. Dakconstructie

Bij een normaal schuin dak zijn isolatieplaten handig voor het isoleren aan de binnenzijde. Heb je een bestaand dak met veel hoeken en bochten? Dan is flexibel isolatiemateriaal handiger, zoals glaswol isolatiedekens.

 • 3. Belastbaarheid

Het isolatiebedrijf berekent de belastbaarheid van het dak. Is er een dakkapel, zonnepanelen of een airco op het dak aanwezig? Dat vergt misschien ander isolatiemateriaal.

 • 4. Beloopbaarheid

Bij een plat dak: wordt er gelopen op het dak? Ligt er grind of tegels? Isolatiemateriaal verschilt in gewicht. Bijvoorbeeld: steenwol is zwaarder dan glaswol isolatie.

 • 5. Ruimte op zolder

Er is veel keuze in isolatiematerialen om tussen de balken een dak te isoleren. Heb je weinig ruimte op zolder? Dan kies je liever voor ruimtebesparend isolatiemateriaal. Dun isolatiemateriaal voor het dak is isolatiefolie.

 • 6. Isolatiewaarde

R-waarde van isolatiemateriaal geeft de isolatiewa...Wat is de gewenste isolatiewaarde? Het isolerend vermogen van het isolatiemateriaal en de dikte van het isolatiemateriaal bepalen de isolatiewaarde (de R-waarde isolatie).
Lees over de isolatiewaarde

 • 7. Gewenste afwerking

Wil je het dak isoleren en de zolder gaan gebruiken als extra kamer? Dan is isolatiemateriaal met een afwerklaag handig, zoals dakisolatieplaten.

 • 8. Budget

Je budget bepaalt ook welk isolatiemateriaal in aanmerking komt voor dakisolatie. Glaswol isolatie is bijvoorbeeld goedkoper dan EPS isolatie.

Veel dakisolatie bedrijven bieden meerdere soorten isolatiemateriaal aan. Welk isolatiemateriaal wordt geadviseerd is afhankelijk van je situatie, budget en wensen. Vraag nu meerdere offertes aan. Gratis en vrijblijvend.

Isolatiemateriaal dak vergelijken en kiezen

Vergelijk dakisolatie op prijs/prestatie, isolatie...Je kunt isolatiematerialen voor dakisolatie vergelijken op:

 • Isolatiewaarde
 • Vochtgedrag
 • Brandveiligheid
 • Duurzaamheid
 • Prijs/prestatie
 • En nog veel meer


Wil je de voor- en nadelen van isolatiemateriaal vergelijken, ontdek dan in Kijk & Vergelijk dakisolatie wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis.

Vergelijk isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal voor het dak duurzaam kiezen

Dakisolatie bespaart energie en het milieu. Onafha...Isolatiemateriaal is milieubelastend: het produceren, vervoeren en recyclen van isolatiemateriaal kost grondstoffen en energie. Maar isolatiemateriaal bespaart 400 tot 1.000 keer meer energie, dan dat het kost om isolatiemateriaal te maken. Isolatiematerialen met de minste milieubelasting zijn herkenbaar aan het Dubo-keur logo: het keurmerk van duurzaam bouwen.

Bekijk alles over isolatiemateriaal

Lees alles over natuurlijk isolatiemateriaal

Lees alles over synthetisch isolatiemateriaal

Welk isolatiemateriaal kiezen voor jouw dak?

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...Welk isolatiemateriaal is geschikt voor jouw huis? Met de Koopwijzer dakisolatie ontdek je dat. Net als de besparing na dakisolatie, de kosten en het beste isolatiemateriaal voor jouw huis.

Start de Koopwijzer dakisolatie

Beste isolatiemateriaal dak kiezen

Wat is het beste isolatiemateriaal voor jouw dak? Dat ontdek je als je dakisolatie offertes aanvraagt. Ieder huis is anders. Daarom komt een Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...adviseur van het isolatiebedrijf bij je thuis kijken. Zo weet het isolatiebedrijf welk isolatiemateriaal het beste is voor dakisolatie van jouw huis.

Wij adviseren om altijd 3 offertes aan te vragen bij erkende isolatiebedrijven. Met 1 aanvraag kun je dat doen bij hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de isolatiematerialen, service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

Wij hebben al gespecialiseerde en kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten. Zo krijg je 10 jaar garantie op dakisolatie.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie dakisolatie

Kosten dakisolatie op een rij
Wat is de beste dakisolatie?
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie