Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Isolatiewaarde dak

R-waarde dakisolatie

Dakisolatie geeft een comfortabel aanvoelend huis in de winter. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

De isolatiewaarde van isolatiemateriaal voor dakisolatie verschilt sterk. Welke isolatiewaarde dak is nodig? Welk isolatiemateriaal heeft de hoogste R-waarde voor dakisolatie?

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Isolatiewaarde dakisolatie

R-waarde is de isolatiewaarde van isolatiemateriaal bij dakisolatie. Onafhankelijke info bij hoe-koop-ik.nl Onafhankelijk.


De isolatiewaarde voor dakisolatie kan flink verschillen per soort isolatiemateriaal . Met de isolatiewaarde dak wordt aangegeven hoe goed het isolatiemateriaal isoleert.

Dit wordt ook warmte isolatie of thermische isolatie genoemd. Hier vind je informatie over de isolatiewaarde van isolatiemateriaal voor dakisolatie. Hoe wordt de isolatiewaarde van materiaal aangeduid? Welk materiaal heeft de hoogste isolatiewaarde? Lees alles over de isolatiewaarde dak en de verschillen in de R-waarde dakisolatie.

Isolatiewaarde verschilt voor dakisolatie

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...Isolatiemateriaal kun je indelen op isolatiewaarde. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter het isolatiemateriaal. Als isolatiemateriaal een lagere isolatiewaarde heeft, moet het dikker zijn om net zo goed te isoleren als isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde.
De isolatiewaarde heet ook warmteweerstand, en wordt aangeduid als R-waarde.

R-waarde dakisolatie

Rd waarde isolatiemateriaal voor dakisolatie. Onaf...

Isolatiewaarde wordt afgekort als R-waarde of Rd-waarde. Hoe hoger de R-waarde van het isolatiemateriaal, hoe beter het materiaal isoleert en hoe hoger je besparing. De R-waarde van dakisolatie wordt bepaald door de dikte en het soort materiaal. Op elke verpakking van isolatiemateriaal staat de R-waarde aangegeven.

Behalve op de R-waarde kun je bij de keuze van isolatiemateriaal ook letten op vochtgedrag, brandveiligheid, prijs/prestatie en milieuvriendelijkheid.

Wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis ontdek je in Kijk & Vergelijk dakisolatie. Daar kun je alle isolatiematerialen vergelijken op isolatiewaarde en andere eigenschappen.

Vergelijk dakisolatie

Rc-waarde dakisolatie

Het dak als geheel heeft ook een isolatiewaarde. Deze isolatiewaarde van de constructie wordt de Rc-waarde genoemd. Rc is de warmteweerstand van het isolatiemateriaal (Rd-waarde) en van de andere materialen in een constructie.
Hoe hoger de Rc-waarde isolatie, hoe beter het isolerend vermogen van de totale constructie. Als de Rc-waarde 4 is of hoger, dan is de dakisolatie zeer goed.

Isolatiematerialen dak en isolatiewaarde

Soorten isolatiemateriaal voor dakisolatie. Onafha...

Wil je meer weten over de eigenschappen, de voordelen en nadelen van een bepaald soort isolatiemateriaal?

Alles weten over isolatiemateriaal


Lees meer over:
Dakplaten
Glaswol isolatie
Steenwol isolatie
EPS isolatie
PIR isolatie
PUR isolatie
Polystyreen
Isolatieparels
Isolatiepanelen
Dakisolatieplaten
Dampremmende folie
Isolatiefolie
Isolatieschuim
Resolschuim

Overzicht isolatiewaardes dak

Dakisolatie informatie. Onafhankelijk van hoe-koop...

Je kunt nog meer isolatiewaardes dak tegenkomen voor isolatiematerialen. Deze isolatiewaardes zijn vaak wel technisch. Uitleg over de meest voorkomende soorten isolatiewaarde.

  • K-peil als isolatiewaarde  

Het K-peil meet voor een hele woning het warmteverlies, dat plaats vindt via o.a. ramen, deuren en dak. In Nederland wordt dat de epc-waarde genoemd. Er wordt rekening gehouden met de isolatiegraad van een gebouw (de U-waarde) en met de mate van compactheid. Een huis dat goed geïsoleerd is, maar een groot contactoppervlak heeft met buiten zal ook tot grote warmteverliezen leiden.

  • U-waarde

De U-waarde heet ook wel 'warmtedoorgangscoëfficiënt'. De U-waarde geeft het warmteverlies aan van een constructiedeel van een woning. Er wordt bijvoorbeeld gemeten hoeveel warmte er verloren gaat via het dak. De U-waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m2 en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van een wand (constructie) doorgelaten wordt.
Een hoge U-waarde betekent een thermisch slecht isolerende wand; een lage U-waarde betekent een thermisch goed isolerende wand.

  • Lambda- waarde als isolatiewaarde

Lambda-waarde (de L-waarde) staat voor de 'warmtegeleidingcoëfficiënt'. De Lambda-waarde bepaalt het isolerend vermogen van isolatiemateriaal. Dit is een belangrijke isolatiewaarde. Hoe goed een materiaal de warmte geleidt hangt af van de temperatuur, dichtheid en vochtgehalte.

Hoe lager de Lambda-waarde van isolatiemateriaal, hoe beter het isolerend vermogen. Isolatiemateriaal met een lage Lambda-waarde is vaak duurder, maar je hebt er minder van nodig. Bovendien verdient een goede isolatie zichzelf snel terug.

Dikte isolatiemateriaal dak bepaalt isolatiewaarde Dak oppervlak bepaalt kosten dakisolatie. Onafhank...

Bij dakisolatie kun je kiezen uit veel soorten isolatiemateriaal. Doordat ze onderling verschillen heb je van de ene meer nodig dan van de andere, om toch dezelfde isolatiewaarde (Rd-waarde, warmteweerstand) te bereiken.

R-waarde isolatie tabel

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...Bekijk in de tabel welke dikte van isolatiemateriaal nodig is om isolatiewaarde R=2,5 te halen: (indicatie)

Isolatiemateriaal dak           
Benodigde dikte
voor R=2,5
Cellenglas 10-14 cm
EPS isolatie 9 cm
Glaswol 8-9 cm
Inblaaswol 10 cm
Isolatieparels 9-10 cm
PIR Isolatie 6-8 cm
Polystyreen 8-9 cm
Polyurethaan spray nvt
PUR isolatie 6-8 cm
Resolschuim 6-8 cm
Steenwol 10 cm

Het isolatiebedrijf kan je precies vertellen welk isolatiemateriaal voor jouw huis het meest geschikt is en de juiste isolatiewaarde heeft.
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis, hangt ook af van de constructie van je woning, het type dak en jouw wensen. Zo kun je kiezen voor dun isolatiemateriaal als er weinig isolatieruimte is. Of voor isolatiemateriaal met extra geluidsdemping kiezen.
Wat de beste dakisolatie is voor jouw huis, wordt bepaald door 8 punten.

Wat bepaalt de beste dakisolatie voor jouw huis?


Isolatiewaarde advies en offertes

Dakisolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblij...

Wil je weten welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw huis? Wat de dakisolatie kosten en besparingen worden? Wat is het beste isolatiemateriaal voor dakisolatie voor jouw huis?

Vraag nu meerdere offertes aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de isolatiematerialen, service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

Vraag nu offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen."

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie