Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Huis isolatie kosten

wat kost huis isoleren?

Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost jouw huis isoleren? Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Wat zijn de huis isoleren kosten? Wat bespaart je door je huis te isoleren? Kijk en vergelijk alle kosten als je het huis isoleren wilt. Info en tips huis isolatie kosten. Onafhankelijk.

Meer over isolatie

Huis isoleren kosten


Wat gaat mijn huis isoleren kosten? Dat is een van de eerste vragen die mensen stellen, als ze hun huis isoleren willen. Daarom hebben we de kosten van isoleren, van verschillende typen huis, op een rijtje gezet. De kosten van isoleren verschillen per soort huis.


Kosten isoleren overzicht. Wat kost isoleren van j...Het goedkoopst is de spouwmuur van een rijtjes huis isoleren. Kosten: gemiddeld € 900. Duurder is het dak van een vrijstaand huis isoleren. Kosten: gemiddeld € 6.500. 

Wat het huis isoleren kosten zal, verschilt dus per type huis, manier van isoleren en de oppervlakte. De oppervlakte van dak, gevel of vloer hebben de grootste invloed op de kosten van huis isoleren. Maar ook de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal, de spouwbreedte of vochtproblemen bepalen wat het huis isoleren kosten gaat.
Lees alles over huis isoleren

Elk huis is anders. Daarom is een offerte op maat de enige manier om precies te bepalen wat je huis isoleren kosten zal.

Kijk ook eens naar de opbrengsten van het huis isoleren. Kosten van isolatie zijn eenmalig, de besparingen komen elk jaar terug. Hieronder staat per type woning wat het huis isoleren kosten gaat.

Vraag nu offertes aan
Kosten isoleren tussenwoning

We hebben de kosten voor het isoleren van een tussenwoning op een rij gezet. De kosten voor isoleren van de spouwmuren (gevel van 60 m2) liggen onder de
€ 1.000. Isoleren van het dak kost rond de € 3.000. Bij de vloer van het huis isoleren zijn de kosten ongeveer € 1.500.

Kosten isoleren hoekwoning

De spouwmuur isoleren van een hoekhuis (90 m2 gevel) kost ongeveer € 1.300. Het dak van zo'n huis isoleren: kosten rond de € 3.000. De vloer van het huis isoleren gaat je ongeveer € 1.800 kosten.
Isolatieprijs hoekwoning Hoe-Koop-Ik.nl

Kosten isoleren 2-onder-1-kap woning

Om een 2-onder-1-kap huis te isoleren zijn de kosten ongeveer als volgt. Isoleren van 100 m2 spouwmuren: kosten liggen onder de € 1.500. Het dak van het huis isoleren: kosten liggen rond de € 4.000. Hoeveel het dak van het huis isoleren kosten zal, hangt af van de gekozen methode. De vloer van het huis isoleren: kosten liggen rond de € 1.800.

Isolatie prijzen vrijstaande woning

Wil je een vrijstaand huis isoleren, dan zijn de kosten voor (150 m2) spouwmuurisolatie zo'n € 2.200. Het dak van het huis isoleren: kosten liggen rond de € 6.500. Om de vloer te isoleren moet je rekenen op kosten van ongeveer
€ 2.000.

Meer over de isolatie prijs

Kosten isoleren terugverdienen

De kosten van een huis isoleren verschillen per soort isolatie.

  • Isoleren van de spouwmuren van het huis bespaart het meeste. De muren van een huis isoleren bespaart veel Besparen op je energie met isolatie. Onafhankelijk...omdat het oppervlak groot is. Isoleren van de spouw bespaart  9 tot 11 m3 gas per jaar. De kosten verdien je in 3 tot 5 jaar terug.
  • De kosten van het dak van het huis isoleren verdien je ook snel terug. Het dak van het huis isoleren bespaart 30% gasverbruik. De kosten van isoleren verdien je binnen 5 tot 7 jaar terug.
  • De vloer van het huis isoleren: de kosten heb je binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend. De vloer van het huis isoleren bespaart per jaar zo’n 5 m3 per m2 op je gasverbruik.

Voor 2021 is er geen landelijke subsidie voor isolatie van de woning. Wel blijft het BTW-tarief verlaagd tot 9%.
Lees alles over subsidie isolatie


Je kunt ook zelf kleine maatregelen nemen voor besparing met huis isolatie. Bijvoorbeeld isolatieband plakken bij kieren van ramen en deuren.

Lees alle tips huis isolerenKosten isoleren spouwmuur

Om de spouwmuur van het huis te isoleren worden de kosten berekend per vierkante meter (m2). Het oppervlak bepaalt wat de spouwmuur van het huis isoleren kosten zal. Isoleren van de spouwmuren. Welk soort isolatie be...

Vuistregel voor de kosten van isoleren is € 15 tot € 20 per m2. De kosten van verschillende soorten materiaal om het huis te isoleren hebben weinig invloed. De kosten voor isoleren worden vooral bepaald door de arbeids- en machinekosten.

Kosten spouwmuur isoleren voor jouw huis

Wil je weten wat de kosten zijn om van jouw huis de spouwmuren te isoleren? Doe dan de Koopwijzer spouwmuurisolatie. Je weet dan ook wat de besparing wordt na het isoleren.
Start spouwmuurisolatie Koopwijzer

Wil je de kosten van isolatiebedrijven vergelijken? Vraag dan een offerte aan om de spouwmuur van het huis te isoleren.
Vraag offertes spouwmuurisolatie

Isolatieprijs dakisolatie

De kosten van het isoleren van het dak worden bepaald door het isolatiemateriaal en door  de manier van isoleren. De kosten van het isoleren vanaf de binnenzijde van het dak Isoleren van dak bespaart 30%. Onafhankelijke isol...zijn lager dan het isoleren vanaf de buitenzijde. Ook de afwerking heeft invloed op de kosten van isoleren.

De kosten van het dak isoleren zijn gemiddeld zo’n € 45 per m2 dak (excl. BTW).

Dakisolatie kosten voor jouw huis

Wil je weten wat het dak van jouw huis isoleren kosten gaat? Doe dan de Koopwijzer dakisolatie. Je weet dan ook wat het isoleren van het dak bespaart. En welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn.
Start dakisolatie Koopwijzer

Bij het isoleren van het dak is het belangrijk dat een expert kijkt wat de mogelijkheden zijn. Vraag daarom een offerte aan bij een erkend isolatiebedrijf.
Vraag offertes dakisolatie

Kosten vloer isoleren

Ook bij de vloer van het huis worden de kosten van het isoleren berekend per vierkante meter (m2). Een houten vloer in huis isoleren? De kosten zijn dan hoger dan bij een Vloerisolatie. Alle soorten isolatie vergelijken. ...betonnen vloer.

De kosten van isoleren zijn ongeveer € 25 per m2 vloer
. Dit zijn isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten samen en inclusief 9% btw.
De kosten voor het isoleren van de kruipruimte van het huis liggen tussen € 20 en € 25 per m2 kruipruimte.

Vloer isoleren: kosten voor jouw huis

Wil je weten wat de totale prijs is voor het isoleren van jouw vloer? Doe dan de Koopwijzer vloerisolatie. Je weet dan ook wat de besparing wordt na vloerisolatie en welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn.
Start vloerisolatie Koopwijzer

Wil je de vloerisolatie kosten van isolatiebedrijven vergelijken? Vraag dan een offerte aan om de vloer van het huis te isoleren.
Vraag offertes vloerisolatie

Advies kosten huis isoleren

In een offerte voor het isoleren van het huis staan natuurlijk de kosten precies vermeld. Om die kosten voor het isoleren van het huis te berekenen, komt een isolatie adviseur Beste isolatie. Hoe kies je de beste isolatie. Ona...het huis bekijken.
Hij beoordeelt de spouwmuur, dak of vloer van je huis om de mogelijkheden en kosten van isoleren in kaart te brengen. Hij maakt een offerte op maat; zo ken je de precies de kosten om je huis te isoleren.
Wat is een goed isolatie advies?

Huis isoleren: 3 offertes

Wij adviseren je om 3 offertes aan te vragen. Dat kan bij ons gemakkelijk met 1 aanvraag. Zo kun je goed de kosten van het isoleren van het huis, de adviezen en service Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...vergelijken. Offertes die je via hoe-koop-ik.nl aanvraagt zijn altijd gratis en vrijblijvend.

De isolatiebedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

  • hebben ruime ervaring op het gebied van isolatie.
  • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
  • staan kwalitatief goed bekend.
  • zijn service gericht.
  • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen (IKOB-BKB).
  • werken met KOMO-garantie.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Stappenplan isolatie kopen
Isolatie : info & tips
Hoe gaat isoleren?
Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Hoe kies je isolatiemateriaal?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie