Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen Wattpiek

bereken het vermogen

Zonnepanelen opbrengst. Wat is het rendement op zonnepanelen? Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Welk vermogen hebben zonnepanelen? Het vermogen zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek, Wp. Bereken hoeveel vermogen zonnepanelen je nodig hebt.

Beste zonnepanelen?

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonnepanelen bij hoe-koop-ik.nl.

Zonnepanelen verschillen in opbrengst en kwaliteit. Hoe kies je de beste zonne- panelen? Let op deze 5 factoren voor het kiezen van de beste zonnepanelen.
Beste zonnepanelen

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Vermogen zonnepanelen


Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Het vermogen van een zonnepaneel of zonnecel kun je, net zoals bij elk apparaat, uitdrukken in Watt.

Maar omdat de hoeveelheid zonlicht steeds verandert, is een andere eenheid bedacht om het maximale vermogen van zonnepanelen uit te drukken: de Wattpiek (Wp). Dat is het maximale vermogen dat zonnepanelen kunnen leveren, gemeten onder ideale omstandigheden.

Welk vermogen hebben zonnepanelen in Wp?

Zonnepanelen informatie. Alles wat je weten wilt o...In Nederland komen deze omstandigheden nauwelijks voor. Daarom wordt hier een correctie toegepast op het Wp vermogen van een zonnepaneel. In de markt van zonnepanelen wordt gerekend met een factor 0,7 tot 0,9. Het meest reëel is een waarde van 0,85. Zo krijg je een goed beeld hoeveel kilowattuur elektriciteit je kunt opwekken met een zonnepaneel. 1Wp= 0,85 kWh.
Dus: 1000 wattpiek (Wp) vermogen zonnepaneel levert in Nederland 850 kilowattuur (kWh) stroom.

Rekenvoorbeeld:
Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3500 kWh stroom.

  • 2000 Wp vermogen zonnepaneel, levert in Nederland 1700 kWh stroom. Hiermee wek je 50% van je stroombehoefte op.
  • 4118 Wp vermogen zonnepaneel, levert in Nederland 3500 kWh stroom. Hiermee voorzie je 100% in je stroombehoefte.

Zonne-energie informatie bij hoe-koop-ik.nl. Hoeve...De opbrengst van de zonnepanelen wordt verrekend met je verbruik. Hoe dat gaat, hangt af van het type elektriciteitsmeter. Kijk of jouw meter is geschikt. En lees hoe gemakkelijk je energie terugleveren kunt.
Hoe gaat terugleveren energie?

Vermogen zonnepanelen per m2

Het vermogen van zonnepanelen per m2 is niet eerste waar je aan denkt. Zonnepanelen oppervlakte. Hoeveel zonnepanelen heb...Het wordt pas belangrijk als er een ruimteprobleem ontstaat. Als op je dak minder zonnepanelen passen dan je zou willen om het gewenste vermogen te kunnen opwekken. Het vermogen van zonnepanelen per m2 wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de zonnecellen in het zonnepaneel. Door te kiezen voor een betere kwaliteit zonnecellen, of zelfs een combinatie daarvan heb je een hoger vermogen zonnepanelen per vierkante meter.

Een gemiddeld zonnepaneel heeft een vermogen van ongeveer 150 Wp per m2. Daarmee kun je 130 kWh electriciteit opwekken. Er zijn ook zeer moderne monokristallijne zonnepanelen met een vermogen van ruim 200 Wp per m2. Daarmee kun je op dezelfde m2 zonnepaneel 175 kWh electriciteit opwekken. Dat is bijna 35% meer. Zo kun je op een kleine oppervlakte veel electriciteit opwekken. Heb je veel ruimte op je dak? Dan kun je in de meeste gevallen beter kiezen voor een goedkoper type zonnecellen en dan meer zonnepanelen.
Wat is de opbrengst zonnepanelen?

Vermogen zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen o...Kijk je naar het vermogen van zonnepanelen, dan kom je 2 prestaties in het vermogen tegen:

  1. Het beschikbare vermogen zonnepanelen in Wp: dit getal geeft aan hoeveel stroom (kWh) de zonnepanelen kunnen opwekken per paneel (Wattpiek).
  2. Het afwijkend vemogen zonnepanelen in %: dit percentage geeft aan hoeveel % het vermogen van het zonnepaneel kan afwijken van het opgegeven maximaal vermogen.
In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je zonnepanelen vergelijken op het beschikbare vermogen in Wp en op het afwijkende vermogen zonnepanelen in %. Ook kun je alle soorten zonnepanelen vergelijken op prestaties, opbrengst, garantie en andere eigenschappen.


Vergelijk zonnepanelen

Vermogen zonnepanelen meten

Het vermogen van zonnepanelen meten kan op veel manieren. Daarom zijn er internationale afspraken gemaakt over één manier van meten. Zo kun je het vermogen van verschillende merken en typen zonnepanelen goed vergelijken. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wp (WattPiek). Vermogen van zonnepanelen meten gebeurt in een laboratorium. Bij jou thuis op het dak zijn de condities heel anders.

Vermogen zonnepanelen berekenen voor jouw huis

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Wil je weten welk vermogen zonnepanelen je nodig hebt? En wat de opbrengst en kosten zonnepanelen worden voor jouw huis? Dat weet je precies als je offertes aanvraagt bij een of meerdere zonnepannepanelen installateurs van.

Met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl ontvang je meerdere offertes voor zonnepanelen. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten van zonnepanelen, adviezen en de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie over zonnepanelen:

Zonnepanelen kopen stappenplan
Kosten zonnepanelen
Zonnepanelen: alle info&tips

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie