Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepaneel certificaat

kwaliteitskeurmerken

Is jouw huis geschikt voor zonnepanelen? Onafhankelijke info hoe-koop-ik.nl

Keurmerken zonnepanelen? Wat is beste kwaliteit zonnepanelen? Welke certificaten zonnepanelen zijn er? Onafhankelijke info.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen keurmerken


Zonnepanelen kunnen keurmerken hebben. Waar staat het CE keurmerk voor bij zonnepanelen? En wat betekent RoHS en TÜV?  Wat zijn ISO en IEC? We leggen de keurmerken en certificaten voor zonnepanelen uit.

Zonnepanelen met CE keurmerk

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Het CE keurmerk moet vermeld zijn op de zonnepanelen, anders mogen ze niet in Nederland worden verkocht. CE is een Europees merkteken dat het product voldoet aan de Europese wetgeving. Het is geen speciaal keurmerk voor zonnepanelen. Soms is voorafgaande keuring door een erkende instelling vereist. Controles worden uitgevoerd door overheidsinstellingen, in Nederland is dit de Voedsel en Waren Autoriteit.
Ontdek alles over zonnepanelen


Keurmerken zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankel...

Certificaat zonnepanelen IEC

CE is niet een echt zonnepanelen keurmerk. De IEC (International Electrotechnical Commission in Zwitserland) ontwikkelt algemene internationale normen voor de veiligheid van elektrische componenten en apparatuur.Zonnepanelen keurmerk IEC De IEC is niet verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van deze normen. Dit vindt veelal plaats door een onafhankelijk testlaboratorium.

Zonnepanelen worden geproduceerd conform industriestandaard IEC61215. De zonnepanelen moeten een serie tests doorlopen. Daarnaast moeten ze geschikt zijn voor langdurig buitengebruik onder diverse weersomstandigheden. In de tests wordt gelet op de betrouwbaarheid, de duurzaamheid, het rendement en in welke mate de prestaties teruglopen over de jaren. Zonder dit certificaat is verkoop niet mogelijk.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

ISO kwaliteit zonnepanelen

ISO 9001/9002/9003 en ISO 14001 zijn aanduidingen dat het kwaliteitssysteem van een organisatie is gecertificeerd op basis van een van de ISO normen 9001, 9002, 9003, resp. 14001 (specifiek voor milieu) uitgegeven door de International Organization for Standardization. Zonnepanelen keurmerk ISOISO is niet speciaal een zonnepanelen keurmerk. Het ISO certificaat zegt alleen dat het kwaliteitssysteem van de organisatie aan zekere eisen voldoet. Het zegt weinig over de kwaliteit van de geleverde producten of diensten. De varianten 9002 en 9003 zijn sinds eind 2003 niet meer geldig.

Keuringen (zogenaamde audits) en controles worden uitgevoerd door diverse certificatie-instellingen. ISO is hier zelf niet bij betrokken. ISO 9001 en de milieucertificering ISO 14001 zijn de gewenste protocollen die gevolgd moeten worden tijdens de productie.
Wat is de garantie zonnepanelen?

Keurmerk: RoHS

RoHS Zonnepanelen keurmerk ROHSkomt van het Engelse ’Restriction of Hazardous Substances’, oftewel Beperking van Gevaarlijke Stoffen. Iedere lidstaat van de EG moet een eigen wet aannemen om deze richtlijn in te voeren. De richtlijn geldt ook voor zonnepanelen. De volgende stoffen vallen onder de richtlijn: cadmium, chroom (zeswaardig), lood, kwik, PBB en PBDE. Deze laatste twee zijn vlamvertragers die in sommige plastics worden gebruikt.

Zonnepanelen keurmerk: TÜV

De Duitse goedkeuring TÜV wordt wereldwijd aanvaard als een van de meest betrouwbare zonnepanelen keurmerken. Zonnepanelen keurmerk TüvDuitsland is koploper in groene energie en specifiek zonne-energie. De meeste innovaties komen hier vandaan. TÜV zorgt voor een periodieke inspectie van de productie.
Een TÜV-ID fabrikant heeft een IEC 61215 kwalificatie. Deze test omvat alle zaken die verantwoordelijk zijn voor de veroudering van een zonnepaneel (zonlicht, UV-straling, klimaatveranderingen, koude, warmte, vochtigheid, mechanische parameters, wind, sneeuw, hagel).

Verder is er een veiligheidstest. Deze test omvat de elektrische veiligheid tegen elektrische shocks (voor zonnepanelen volgens klasse II-veiligheid). Als de zonnepanelen fabrikant voldoet aan de eisen, ontvangt hij een TÜV-ID certificaat.
Hoe kies je een erkende zonnepanelen installateur?

Weten hoe je het beste zonnepanelen kopen kunt? Bereid je keuze goed voor. Bekijk de 6 stappen.
Stap voor stap zonnepanelen kopen

Zonnepanelen keurmerk: Zonnekeur

Relatief nieuw is het keurmerk Zonnekeur. Zonnekeur voor zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nlHet is geen keurmerk voor de zonnepanelen zelf, maar voor de installateur van de zonnepanelen. Die moet zich certificeren om Zonnekeur installateur te kunnen worden.
Meer over zonnekeur

Dat stelt eisen aan de opleiding en ervaring van de adviseurs en de monteurs. Ook de zonnepanelen en andere installatieproducten moeten voldoen aan kwaliteitseisen.
Hoe kies je een ervaren zonnepanelen installateur?

Zonnepanelen vergelijken op keurmerken

Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen o...Zonnepanelen kun je o.a. vergelijken op keurmerken. In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je verschillende soorten en merken zonnepanelen vergelijken op prestatie, garantie, keurmerken en meer.

Vergelijk zonnepanelen

Zonnepanelen kopen? Vraag nu gratis offertes

Vraag altijd meerdere offertes aan zonnepanelen installatiebedrijven. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, service en de kosten van zonnepanelen vergelijken.

De zonnepanelen bedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

  • hebben ruime ervaring met zonnepanelen en installatie.
  • werken met verschillende soorten zonnepanelen.
  • staan kwalitatief goed bekend.
  • zijn servicegericht.
  • werken met garantie en keurmerken.


Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen: 

Zonnepanelen plaatsen
Kosten zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie