Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen garanties

hoelang garantie?

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn er? Wat is de beste zonnepaneel voor jouw huis? Alles over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Garantie zonnepanelen verschilt per merk en soort. Wat is de vermogensgarantie? Onafhankelijke info. Hoelang en waarop heb je zonnepanelen garantie?

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Garantie zonnepanelen


Garantie zonnepanelen is opgebouwd: productgaranti...Zonnepanelen garantie gaat over meer dan alleen de zonnepanelen zelf. Ook over garantie op de onderdelen, zoals de omvormer en de installatie ervan. Wat houdt bij zonnepanelen garantie in? En wat betekent een vermogensgarantie op zonnepanelen?

Het PV-panelen systeem bestaat uit een of meerdere zonnepanelen, de omvormer en toebehoren. Vaak wordt er door de zonnepanelen leverancier een onderscheid gemaakt in de garantie voor de zonnepanelen en de garantie voor de omvormer. Daarom is het verstandig bij het woord zonnepanelen garantie extra op te letten.

Hoe lang garantie zonnepanelen?

Productgarantie:
Een PV-panelen systeem bestaat uit een of meerdere zonnepanelen, de omvormer en toebehoren. De garantie op zo’n PV-systeem bestaat uit delen.
De garantie van de leverancier van de zonnepanelen en van de leverancier van de omvormer, heet productgarantie. De zonnepanelen en de omvormer kunnen dus een verschillende garantieperiode hebben.
Zonnepanelen rendement. Hoeveel brengen zonnepanel...
Vermogensgarantie:
Naast productgarantie is er de ‘vermogensgarantie’. Zonnepanelen gaan langzaam achteruit in vermogen. Dat komt door de invloed van weersomstandigheden en UV-licht. Vermogensgarantie geeft aan welk vermogen de zonnepanelen na en bepaalde periode gegarandeert nog leveren. Is de vermogensgarantie van zonnepanelen 10 jaar voor 90%, dan moeten de zonnepanelen in de eerste 10 jaar minimaal 90% van het oorspronkelijk vermogen leveren.
Ontdek alles over zonnepanelen

Garantie zonnepanelen verschillen

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...De garantie op zonnepanelen hangt af van het soort en merk zonnepanelen. Op de installatie van zonnepanelen geeft het installatiebedrijf garantie.
In de markt van zonnepanelen worden meestal de onderstaande garanties gegeven. Lees altijd in je offerte(s) goed na welke garantie je krijgt op zonnepanelen en welke rechten je hebt op herlevering of herstel bij tekortkomingen.

  • Vermogensgarantie zonnepanelen

De vermogensgarantie op zonnepanelen is vaak 10-12 jaar voor 90% van het oorspronkelijke vermogen. Daarnaast wordt een garantie gegeven voor de periode na de eerste 10 jaar. Meestal is dat 80% van het oorspronkelijke vermogen voor een garantie van 20 jaar of 25 jaar.

  • Productgarantie zonnepanelen

Op gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie met als gevolg dat je zonnepanelen systeem niet meer werkt, bedraagt de garantie voor zonnepanelen meestal 2-5 jaar na levering. Hier komen steeds meer verschillen. Zo zijn er merken die al standaard 10 jaar zonnepanelen garantie geven. En er zijn er zelfs die 30 jaar geven. Voor de overige onderdelen van het systeem, zoals de omvormer en bevestigingsmaterialen, is de productgarantie meestal 5 jaar.

  • Installatie garantie

Voor installatiewerkzaamheden op zonnepanelen is de garantietermijn meestal 2 jaar. Denk daarbij aan het loslaten van bevestigingsmaterialen bij storm. Of aansluitkabels die storingen hebben.

  • Reparatie/vervanging

Reparatie of vervanging van de zonnepanelen en/of overige onderdelen van het PV-panelen systeem leidt niet tot verlenging van het garantietermijn. De oorspronkelijke garantietermijn blijft van toepassing.

  • Aanspraak garantie

Bij aanspraken op garantie wordt altijd om de originele factuur gevraagd. Bewaar die dus goed.

Weten hoe je het beste zonnepanelen kopen kunt? Bereid je keuze goed voor. Bekijk de 6 stappen.
Stap voor stap zonnepanelen kopen

Zonnepanelen vergelijken op garantie

Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen o...Zonnepanelen kun je o.a. vergelijken op garantie. In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je verschillende soorten en merken zonnepanelen vergelijken op prestatie, garantie, keurmerken en meer.

Vergelijk zonnepanelen

Vergelijk zonnepanelen garantie op offertes

Als je zonnepanelen offertes gaat vergelijken, kijk dan verder dan alleen de zonnepanelen prijs. Kijk ook naar het zonnepanelen advies, de service en de garantie. Hoeveel garantie krijg je op de zonnepanelen en de omvormer? En wat is de garantie op de zonnepanelen installatie?

Als je via hoe-koop-ik.nl zonnepanelen offertes aanvraagt, krijg je met 1 aanvraag 3 offertes. Zo kun je goed de kosten van zonnepanelen, adviezen en de service vergelijken. Offertes aanvragen via hoe-koop-ik.nl is gratis en vrijblijvend.

Garantieperiode zonnepanelen

Als de zonnepanelen installatie vakkundig gebeurt door een ervaren installatiebedrijf, geldt de garantie vanaf het moment dat de installatie van de zonnepanelen is afgerond en betaald.
De overige garantiebepalingen van de zonnepanelen staan in het garantiebewijs, dat je krijgt na installatie van de zonnepanelen. Bewaar het garantiebewijs samen met de factuur en het betalingsbewijs.

Zonnepanelen garantie 20 jaar

Een zonnepanelen garantie van 20 jaar of langer klinkt geweldig. Zonnepanelen werken in de zomer 16 uur per dagMaar 20 jaar is een wel hele lange periode. Bedrijven kunnen van eigenaar wisselen of failliet gaan. En waar claim je die garantie van 20 jaar? Soms kan je aanspraak op garantie afgewezen worden, bij verkeerd gebruik, niet vakkundige installatie of verkeerd onderhoud. Ook als je zelf aanpassingen doet aan het zonnepanelen systeem (of laat doen door iemand anders), vervalt de garantie in vrijwel alle gevallen. Lees de garantiebepalingen goed door en controleer sowieso de wettelijke garantie.

Zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee. Dan kan de garantie maar beter goed geregeld zijn. Vraag de installateur wie de garantie-gever precies is en hoe je garantie kan claimen.

Zonnepanelen garantiefonds

Relatief nieuw is een zonnepanelen garantiefonds. Zonnepanelen garantiefonds logo sgzeHet is in 2014 opgericht onder de naam SGZE, Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Met dit fonds willen de aangesloten bedrijven meer zekerheden bieden aan consumenten. Bedrijven, die lid willen worden moeten kwalitatief werken, hun financiën op orde hebben en tenminste een jaar ervaring hebben met de installatie van zonnepanelen.
Als het zonnepanelenbedrijf failliet gaat, garandeert de stichting de aanbetaling en neemt de aanspraak op zonnepanelen garantie over.

Garantie omvormers zonnepanelen

De omvormer van een zonnepanelensysteem heeft een andere garantie dan de zonnepanelen zelf. De omvormer komt vrijwel altijd van een andere fabrikant dan de zonnepanelen. Na ongeveer 10 jaar moet je de omvormer sowieso vervangen. Meestal is de garantie op omvormers van zonnepanelen 5 jaar. Maar er zijn ook bedrijven, die 10 jaar omvormer garantie geven.

Waar let je op bij zonnepanelen kiezen?

Zonnepanelen kwaliteit: let op de kwaliteitskeurme...Zonnepanelen moeten voldoen aan wettelijke kwaliteitseisen en hebben keurmerken. En hoe kies je een goed zonnepanelen bedrijf voor de installatie? Lees alles over:
Welke keurmerken zonnepanelen zijn er?
Hoe kies je een zonnepanelen bedrijf?

Zonnepanelen bedrijf kiezen? Vraag offertes aan

Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...Vraag altijd meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij ervaren bedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Zonnepanelen plaatsen
Kosten zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie