Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnekeur installateurs

zo kies je goed

Zonnepanelen installeren; zelf doen of laten doen? Alles over zonnepanelen kiezen en installatie bij hoe-koop-ik.nl.

Zonnekeur is een keurmerk voor installateurs van zonnepanelen. Wat houdt het in en wat heb je eraan? Onafhankelijke info over zonnekeur.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnekeur


Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink populairder geworden. Tegelijkertijd is het aantal bedrijven dat zonnepanelen verkoopt en installeert ook fors gegroeid. De branche heeft daarom een keurmerk opgericht: Zonnekeur. Wat houdt dit in?

Zonnekeur: waarom?

Zonnekeur moet de zonnepanelenbranche een professionele uitstraling geven. Daarnaast moet de consument geholpen worden bij de keuze voor kwaliteit. Een keurmerk helpt daarbij vindt de stichting achter het Keurmerk : DEPK (Duurzame Energie Prestatie Keur). Een installateur die het Zonnekeur label wil voeren
moet zich eerst certificeren. Er worden eisen gesteld op verschillende vlakken.
Keurmerken zonnepanelen

Zonnepanelen voor consument een moeilijke aankoop

De kwaliteit van zonnepanelen is voor consumenten een lastig onderwerp. Zonnepanelen zijn nu eenmaal vooral rechthoekig en blauw/zwart. Een consument heeft zelden merkvoorkeur, als hij al een merk kent. Hetzelfde geldt voor de installatiebedrijven.

Maar een zonnepanelen systeem werkt pas optimaal als alles klopt. De juiste zonnepanelen voor jouw daksituatie en de juiste installatie.
Zo’n zonnepanelen systeem koop je voor 25 tot 30 jaar. Daar wil je geen fout mee maken. Hulp bij de selectie van het juiste zonnepanelen bedrijf is een goed idee.
Hoe kies je een ervaren zonnepanelen installateur?

Wie mag zich Zonnekeur installateur noemen?

Een installateur die het Zonnekeur label wil voeren moet zich certificeren. Er worden eisen gesteld aan de opleiding en ervaring van de adviseurs. Maar ook aan de monteurs van het zonnepanelenbedrijf. Dit wordt allemaal getoetst door het onafhankelijke Cito.
De producten waarmee de Zonnekeur installateur werkt moeten van aantoonbare kwaliteit zijn. En bovendien gemakkelijk vergelijkbaar zijn met andere aanbieders.
Daarnaast zijn er richtlijnen opgesteld voor de bedrijfsvoering. Daarin staan afspraken over veilig werken en de veiligheid van de opgeleverde installatie. Zelfs op het gebied van administratie zijn er voorwaarden.

Na de installatie van het zonnepanelen systeem kan er een controle plaatsvinden door een onafhankelijke deskundige. Dit gebeurt steekproefsgewijs. Zo moet de ‘Zonnekeur-installateur’ scherp blijven.

Voordelen voor de consument

Zonnekeur moet de consument helpen bij zijn lastige keuzes. De kwaliteit van de zonnepanelen en de installatie moet gemakkelijker te vergelijken zijn. Daarnaast is de garantieperiode op de installatie tenminste 5 jaar. Bij de installatie hoort een opleverrapport met duidelijke garantiebepalingen. De stichting heeft ook een Geschillencommissie opgericht.

Zonnekeur nog jong

Het keurmerk is in december 2013 geïntroduceerd. De vereisten zijn opgesteld door de Branchevereniging Holland Solar. Daarbij is samengewerkt met AgentschapNL (dat inmiddels Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heet). Er zijn nu ongeveer 10 gecertificeerde bedrijven. Dat aantal zal snel groeien.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Stappenplan zonnepanelen kopen
Kosten zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie