Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

PUR isolatie dak

PUR dakisolatie platen

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nl
Onafhankelijke info.

Voor dakisolatie is er veel keuze in isolatiemateriaal, zoals PUR. Wat is PUR isolatie? Wat zijn de voor- en nadelen van PUR voor dakisolatie?
Onafhankelijke informatie.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

PUR dakisolatie


PUR dakisolatiePUR dakisolatie (polyurethaanschuim) is verkrijgbaar als PUR dakisolatieplaten en PUR dakisolatieschuim (spray). PUR wordt bij dakisolatie van een plat dak en een schuin dak gebruikt.

Wat is PUR isolatie?

PUR schuim heet officieel polyurethaanschuim. PUR schuim bestaat uit polyol en isocyanaat. PURschuim isolatie is CFK-vrij en daarom uiterst milieuvriendelijk.

PUR dakisolatie wordt gebruikt bij alle soorten daken en methoden. Het heeft een hoge isolatiewaarde en wordt veel gebruikt als zolderisolatie in de vorm van PUR dakisolatieplaten of PUR dakisolatieschuim.

PUR dakisolatieplaten

Met PUR isolatieplaten kun je bestaande en nieuwe daken isoleren. PUR isolatieplaten voor het dak. Onafhankelijke in...Ze worden veel gebruikt voor zolderisolatie aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde van het dak. Bovendien zijn ze te gebruiken voor dakisolatie van een plat dak of een schuin dak.

Het voordeel van PUR dakisolatieplaten is, dat ze standaard al voorzien zijn van een dampremmende laag. Dat scheelt werk en tijd bij het aanbrengen. Belangrijk is dat ze aangebracht worden zonder naden. Anders lekt de warmte alsnog weg. Daar waar de PUR platen de muur of de vloer raken, kun je met PUR schuim de laatste kieren dichten.

PUR dakisolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde. Het isolerend vermogen is ongeveer 1,5 keer beter dan glaswol. Dat betekent dat je met minder dikte een goed geïsoleerd dak hebt.

PUR dakisolatie in schuimvorm

PUR dakisolatie kan ook worden toegepast in een schuim vorm. Dit kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het dak. PUR-isolatie voor dakisolatie is dat het beste? On...Meestal wordt de PUR tegen de binnenzijde van een schuin dak gesprayd.

Eerst wordt alles afgeplakt wat niet geïsoleerd hoeft te worden en wordt op zolder een afzuigmachine gebruikt. Tegen het dakbeschot wordt een isolerende laag van PUR gesprayd. Daardoor heb je een perfecte naadloze isolatie, met een zeer hoog isolerend vermogen. Door de naadloze verwerking is het winddicht, waardoor je geen last meer hebt van tocht. PUR dakisolatie gaat zeer lang mee, waardoor het een duurzaam materiaal is.

De isolatiewaarde van PUR in schuim vorm is hoger dan van PUR dakplaten. Door de naadloze verwerking van schuim isoleert een laag van 8 cm PUR schuim beter dan 8 cm PUR dakplaat.

Welk isolatiemateriaal is het beste voor jouw dak?
Het hangt van deze 8 factoren af.
Bekijk de checklist isolatiemateriaal kiezen

Voordelen PUR dakisolatie en nadelen

Voordelen en nadelen isolatiemateriaal voor dakiso...

PUR isolatie heeft veel voordelen als isolatiemateriaal. Het heeft de hoogste isolatiewaarde van al het isolatiemateriaal. Het vochtgedrag van PUR is ook uitstekend. PUR is waterafstotend en voorkomt schimmelvorming en rot. PUR schuim haalt op duurzaamheid een goede score. De brandveiligheid en de geluidsisolatie is redelijk. Het kenmerk van PUR isolatie schuim is de sterke hechting aan diverse materialen, dus ook aan metselwerk.

PUR isolatieschuim zorgt voor een perfecte opvulling. Met isolatieplaten is dit bijna niet te doen. PUR schuim kan zelfs het kleinste gaatje makkelijk dichten. Het isolatiemateriaal is in 3 minuten droog en veroorzaakt geen irritatie. PUR isolatie kun je snel en efficiënt aanbrengen.
De prijs /prestatie verhouding van PUR schuim is goed.

Het belangrijkste verschil tussen isolatiemateriaal zit in de isolatiewaarde.
Lees alles over de isolatiewaarde

PUR isolatie voor jouw dak?

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...

Wil je weten welk isolatiemateriaal is geschikt voor jouw huis? Doe dan eerst de Koopwijzer dakisolatie. Je weet dan wat de besparing is van dakisolatie, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiemateriaal in jouw huis kunnen worden gebruikt.

Start de Koopwijzer dakisolatie
PUR prijs en prestatie vergelijken

Vergelijk dakisolatie op prijs/prestatie, isolatie...

Wil je de voor- en nadelen van PUR isolatie vergelijken met ander isolatiemateriaal voor dakisolatie, ga dan naar Kijk & Vergelijk. Je kunt dan zien wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis.

PUR isolatie kun je met andere soorten isolatiemateriaal vergelijken op:

  • Prijs/prestatie
  • Isolatiewaarde
  • Brandveiligheid
  • Dampdoorlatendheid
  • En nog meer                                        


Vergelijk PUR isolatie

PUR isolatie en andere soorten isolatiemateriaal

Soorten isolatiemateriaal voor dakisolatie. Onafha...

Wil je meer weten over de eigenschappen, de voordelen en nadelen van een bepaald soort isolatiemateriaal?
Alles over soorten isolatiemateriaal

Lees meer over:
Dakplaten
Glaswol isolatie
Steenwol isolatie
EPS isolatie
PIR isolatie
Polystyreen
Isolatieparels
Isolatiepanelen
Dakisolatieplaten
Dampremmende folie
Isolatiefolie
Isolatieschuim
Resolschuim

PUR dakisolatie prijs

De PUR dakisolatie kosten zijn laag: dit is de goedkoopste manier van dakisolatie. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de oppervlakte van het dak dat geïsoleerd moet worden en door de dikte van aanbrengen. Hoe dikker de laag hoe hoger de isolatiewaarde. Het sprayen van PUR gaat razendsnel. Daardoor is het isolatiebedrijf snel klaar, heb je weinig overlast en een naadloze dakisolatie.

Elk huis en elk dak is anders. Daarom is een offerte op maat van belang. De PUR isolatieplaten prijzen worden uitgedrukt per plaat en niet per m2. Als je dit omrekent kom je op ongeveer € 25,- per m2. Daar komen nog wel kosten bij voor latten en schroeven.

PUR schuim kost ongeveer € 18 - € 25 per m2. De prijzen kunnen verschillen per situatie. Dit wordt onder andere bepaald door de bereikbaarheid van de zolder en of het dak al is afgewerkt.
Ben je benieuwd naar de pur isolatie prijs per m2?

PUR  dakisolatie                                   
Prijs per m2                                             
PUR schuim - gespoten  € 18 - € 25
PUR dakisolatieplaten  € 20 - € 25

*)prijs per m2, incl btw

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...

Of PUR isolatieplaten of isolatieschuim het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis kom je te weten als je dakisolatie offertes aanvraagt. Ieder huis is anders. Daarom komt een adviseur van het isolatiebedrijf voor dakisolatie bij je thuis kijken. Zo weet je welk isolatiemateriaal er nodig is voor dakisolatie van jouw huis.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes aanvragen aan de isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie dakisolatie

Alles over dakisolatie
Kosten dakisolatie op een rij
Wat is de beste dakisolatie?
Hoe kies je een isolatiebedrijf

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie