Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Opbrengst zonnepaneel

& terugverdientijd

Zonnepanelen opbrengst. Wat is het rendement op zonnepanelen? Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Met zonnepanelen ga je energie besparen. Wat bepaalt de opbrengst van zonnepanelen? Hoe vergelijk je de opbrengst? Hoe bereken je de terugverdientijd?

Tip zonnepanelen prijs

Zonnepanelen tips. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.


De prijzen voor zonnepanelen zijn sterk gedaald. Daardoor zijn zonnepanelen zonder subsidie nu ook rendabel. Vraag offertes aan.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over zonnepanelen

Opbrengst zonnepanelen


De opbrengst van zonnepanelen is groter dan de investering. Kijk verder dan alleen de aanschafkosten van de zonnepanelen.

De terugverdientijd is afhankelijk van het aantal zonnepanelen, het rendement van de zonnepanelen, de aanschafprijs en de installatie (zelf plaatsen of laten doen). Ook de mogelijkheid om subsidie te krijgen is van invloed op de terugverdientijd. Alles wat je weten wilt over de opbrengst van zonnepanelen.

Opbrengst zonnepanelen: in jaren

Zonnepanelen verdien je binnen 10 jaar terug, inclusief installatie. De opbrengst van je Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...zonnepanelen gaat daarna nog zeker 15 jaar gratis door! De verwachting is dat de stroomprijzen blijven stijgen, met zo’n 5% per jaar. Zo beleg je in groene energie.
De terugverdientijd van zonnepanelen is gedaald tot 8 tot 9 jaar, inclusief de installatiekosten. Zonder installatiekosten is de terugverdientijd op zonnepanelen slechts 7 tot 8 jaar. Daarna profiteer je nog minimaal 18 jaar van de opbrengst.

Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld.
Wil je weten hoe je de terugverdientijd van zonnepanelen kunt berekenen?
Terugverdientijd zonnepanelen
Zonnepanelen kosten

Hoogste opbrengst zonnepanelen

Om het beste rendement uit zonnepanelen te halen is de juiste soort zonnepanelen belangrijk, Zonnepanelen rendement. Hoeveel brengen zonnepanel...maar ook de juist plaats. Bij een juiste installatie kan een zonnepanelen systeem van 1000 Wp in Nederland per jaar zo'n 850 kilowattuur (kWh) elektriciteit opwekken. Dat is een besparing van bijna € 400 op je energierekening.

In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je ook verschillende merken zonnepanelen vergelijken, op opbrengst, prestatie, garantie en meer.

Vergelijk zonnepanelen


Een vuistregel voor de hoogste opbrengst is:
beste zonnepanelen +beste installatie +beste plaats = beste opbrengst

Kwaliteit bepaalt de opbrengst zonnepanelen

Wat zijn de beste zonnepanelen? Alles over zonnepa...De opbrengst van de zonnepanelen wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de zonnecellen. Het verschil in kwaliteit vertaalt zich in het rendement van de zonnepanelen.
De zonnepanelen kwaliteit en opbrengst op een rij:

  • Monokristallijne zonnepanelen

Deze hebben het hoogste rendement. Deze zonnepanelen hebben enkele procenten meer opbrengst dan polykristallijne. Monokristallijne zonnepanelen zijn duurder, maar hebben een hoger rendement per oppervlakte. Een goede keuze voor wie het maximale rendement uit de beschikbare ruimte voor zonnepanelen wil halen.

  • Polykristallijne zonnepanelen

Deze bieden een redelijk hoog rendement en zijn gunstig in prijs. Deze zonnepanelen bieden minder rendement per oppervlakte dan monokristallijne zonnepanelen. Heb je voldoende ruimte op je dak, dan is dit de meest gangbare optie.

  • Amorfe zonnepanelen

Deze geven het minste rendement. Amorfe zonnecellen zijn het goedkoopste, maar het rendement ligt een stuk lager. Amorfe zonnecellen zijn minder geschikt voor toepassing in zonnepanelen.

Welke zonnepanelen geven de beste opbrengst voor jouw huis? Vraag offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de opbrengst, adviezen en de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu offertes zonnepanelen

Opbrengst zonnepanelen: invloeden

Zonnecellen die in de schaduw liggen of niet goed functioneren verlagen voor het hele zonnepaneel de opbrengst, of zelfs voor het hele zonnepanelen systeem. De meeste zonnepaneel systemen zijn in serie geschakeld om de omvormer goed te laten werken. Het nadeel is dat de opbrengst van de zonnepanelen verlaagd wordt door de minst presterende zonnecellen. Parallelle schakeling van de zonnepanelen kan het rendement verbeteren. De installateur weet daar alles van.

De opbrengst zonnepanelen hangt o.a. af van je dakhelling, dakrichting en het oppervlak. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn op de opbrengst van zonnepanelen. Welke 12 factoren spelen een rol op de opbrengst van zonnepanelen?

Wat zijn de 12 invloeden op de opbrengst zonnepanelen?

Opbrengst zonnepanelen vergelijken

Bij een zonnepaneel wordt het vermogen berekend in Wattpiek (Wp). De waarde in Wp is het Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen o...vermogen als de zon vol op het zonnepaneel schijnt. Omdat de ideale condities in Nederland nauwelijks voorkomen wordt het vermogen van een zonnepanelen systeem verlaagd met een factor 0,85. Met andere woorden: één Wattpiek (Wp) vermogen staat in Nederland gelijk aan een opbrengst van 0,85 kilowattuur (kWh) per jaar.

De opbrengst van een zonnepanelen systeem van 2000 Wp is ongeveer 1700 kWh elektriciteit per jaar. De helft van het verbruik van een gemiddeld huishouden.
Opbrengst zonnepanelen vergelijken

Opbrengst zonnepanelen: het hoogst op een warme dag?

Zonnepanelen leveren niet alleen energie in de zom...De opbrengst van zonnepanelen in Wattpiek is bepaald bij een temperatuur van 25°C. Op een zomerdag kan een zonnepaneel echter 65°C heet worden. Daarbij lever je zo’n 20% opbrengst van het zonnepaneel in (ongeveer 0,5% per 1°C boven de 25°C).
Het is van belang zonnepanelen zo koel mogelijk te houden. Installeer voor het beste rendement de zonnepanelen niet te dicht op elkaar en zorg dat de wind tussen en onder de panelen door kan waaien.

Opbrengst energie zonnepaneel vergelijken met productie

De productie van zonnepanelen vraagt ook energie. De energiebalans geeft aan hoe lang het duurt voor de opbrengst van een zonnepaneel even groot is als de energie die voor de productie nodig was. In Nederland en België ligt dat tussen 1 en 2 jaar. Daarna is alle opbrengst van de zonnepanelen pure winst voor het milieu.

Zonnepaneel opbrengst: lagere elektriciteitsrekening

Zonnepanelen kunnen opgewekte elektriciteit terugl...Hoe ziet je maandelijkse elektriciteitsverbruik door het jaar heen er uit? Het verbruik van een gemiddeld huishouden schommelt tussen 150 en 350 kilowattuur (kWh) per maand. In de wintermaanden verbruikt een huishouden meer elektriciteit dan in de zomer. Je verbruikt meer dan je opwekt met zonnepanelen. In de maanden april t/m juli verbruik je minder dan je opwekt. Over het hele jaar gemeten is de elektriciteitsrekening fors lager.

Wil je weten hoe terugleveren energie gaat? En welke meter heb je nodig?

Lees hoe gemakkelijk terugleveren energie gaat

Opbrengst zonnepanelen hangt af van levensduur 

De levensduur van zonnepanelen met kristallijne cellen wordt gegarandeerd op tenminste 25 jaar. In praktijk heb je tussen de 25 en 30 jaar een goede opbrengst van de zonnepanelen. De levensduur van zonnepanelen op basis van amorf silicium ligt tussen de 5 en 15 jaar.
Zonnepanelen aan het eind van hun leven kun je aanbieden als elektronisch afval. Er wordt gewerkt aan een Europees recyclingsysteem.

Opbrengst zonnepanelen voor jouw huis?

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Wat voor jouw huis de opbrengst voor zonnepanelen wordt, weet je precies als je offertes aanvraagt bij een of meerdere installateurs van zonnepanelen. En ook wat de kosten zonnepanelen zijn.
Wij adviseren je altijd meerdere offertes aan te vragen voor zonnepanelen. Dat kan gemakkelijk met 1 aanvraag via het formulier offertes.

Zo kun je goed de kosten van zonnepanelen, de adviezen en service van de installatiebedrijven vergelijken. Offertes die je via hoe-koop-ik.nl aanvraagt zijn altijd gratis en vrijblijvend.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie over zonnepanelen:

Zonnepanelen informatie. Alles wat je weten wilt o...Zonnepanelen prijs
Kosten zonnepanelen
Subsidie zonnepanelen
Terugverdientijd zonnepanelen

Wat bepalen de installatiekosten?

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie