Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Vloerisolatie

nieuws archief

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Vloerisolatie nieuws berichten lees je op hoe-koop-ik.nl. Nieuws uit het archief vloerisolatie.

Volg ons ook op

Duurzaam huis is energiezuinig.


Duurzaamheid en duurzaam bouwen kom je steeds meer tegen. Maar wat houden deze begrippen in? En wat kun je zelf doen om een duurzaam huis te krijgen?

Duurzaam bouwen Spouwmuurisolatie: wat is de beste isolatie voor j...

Bij duurzaam bouwen of verbouwen wordt gekeken naar het effect op het milieu tijdens de levensduur van het huis. Ook wordt gekeken of een huis aan toekomstige wensen van de bewoner kan worden aangepast.

Duurzame materialen

Bij duurzame materialen wordt gekeken van de totale levenscyclus van het materiaal en naar het gebruik van grondstoffen voor het materiaal. Is het materiaal recyclebaar? Of kan het herbruikt worden? Dit heeft ook invloed op het duurzame karakter van een materiaal. Voor hout bestaat bijvoorbeeld het FSC keurmerk. Dat staat voor hout uit duurzaam beheerde bossen.

Energiezuinige woning

Een duurzame woning is een energiezuinige woning. Door een woning energiezuiniger te maken, daalt de CO2 uitstoot. En bespaar je op je energiekosten. Hoe maak je je huis energiezuiniger?
lees alles over: Duurzaam huis is energiezuinig.

Energie besparen met vloerisolatie

dag van de duurzaamheid


“Wat doe jij uit?” is de campagne om iedereen in Nederland 10% te laten besparen op energie.Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...

En dat kan gemakkelijk. Bijvoorbeeld door stekkers uit het stopcontact te trekken van apparaten die op stand-by staan. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.
Eigenlijk is dat geen energie besparen, maar het tegengaan van energieverspilling. Je comfort wordt er niet minder door. Verspilling tegengaan is gemakkelijk en noodzakelijk.

Doel 10% energie besparen
Het campagneteam wil heel Nederland achter het idee krijgen om in 1 jaar 10% te besparen op je energieverbruik. En daarmee ook de CO2-uitstoot te verlagen. Daarvoor wordt op 10 oktober een nationale elektriciteitsmeter onthuld. 10:10 is ooit bedacht en gestart in Engeland. De campagne is wereldwijd doorvertaald.

Stroomverbruik en gasverbruik
De aandacht voor alleen stroomverbruik is bijzonder. Het grootste deel van het energieverbruik in Nederland komt uit gasverbruik, ruim tweederde deel. Dat gebruiken we voor verwarming en warmwater. Veel huishoudens gebruiken veel meer gas dan nodig.

Gemakkelijk energie besparen
Duurzamer leven hoeft helemaal niet in nieuwe ideeën te zitten. Juist met bestaande ideeën kun je  relatief gemakkelijk besparen op je energieverbruik. En dat vaak met meer comfort tot gevolg. Zo hebben veel huizen in Nederland nog geen spouwmuurisolatie of vloerisolatie.
Lees meer over: Energie besparen met vloerisolatie

Dierendag: dieren isoleren van nature


Het vieren van dierendag doen we al 82 jaar! De eerste dierendag was op 4 oktober 1930. Aanleiding was een briefwisseling tussen 2 vrouwen uit Engeland en Tsjechië.


Dierendag idee

Een van die vrouwen was Margaret Ford, voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming. Zij ontving een brief met het voorstel om één dag per jaar speciaal aan de dieren te denken. Werelddierendag was begonnen. Op dierendag wordt extra aandacht besteed aan de dieren. We laten weten dat dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. Maar van dieren kunnen we ook veel leren.

Dieren beschermen zich tegen de kou
Wist je dat veel dieren zich van nature al isoleren? Daar kunnen we veel van leren. Er zijn verschillende manieren waarop dieren zich beschermen tegen winterse kou. Zo kunnen ze extreem lange haren hebben, een dubbele vacht of een zeer dichte wintervacht. Deze dieren zijn van nature goede isoleerders:
•    Het angorakonijn houdt zich lekker warm met een extreem lange vacht.
•    Naast het angorakonijn bestaat er ook een langharige angorageit. Hun dikke, lange vacht beschermt uitstekend tegen kou.
•    De wolf heeft een zeer dichte en zachte wintervacht, met een korte ondervacht en lang, grof, dekhaar.
•    Wolmuizen leven hoog in de Andes. Hun dikke vacht beschermt ze tegen het barre weer.
•    Saki apen hebben een volle ruige vacht, waardoor ze steviger lijken dan ze zijn.
•    De Zuid-Amerikaanse zeebeer heeft een zeer dikke vacht. Vandaar .......................

Dieren en isoleren

Hoe dieren zich van nature isoleren, heeft geleid tot het isoleren van huizen. Zo worden huizen vanaf de jaren 80 standaard voorzien met isolatie.
Lees verder over Dierendag: dieren isoleren van nature

Vloerisolatie blijft 6% BTW

Verbeter je huidige huis!


De BTW verhoging van 19% naar 21% gaat een gemiddeld huishouden ruim € 180 per jaar kosten. De prijs voor benzine heeft een nieuw hoogte record gehaald. En daarnaast stijgen de kosten voor de zorgverzekering en de woon- en autoverzekering. Kortom: het leven wordt duurder. Toch is er ook goed nieuws: je huis isoleren loont en gaat je flink geld besparen. En vloerisolatie blijft 6% btw! In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...

Het is niemand ontgaan: de huizenmarkt heeft het moeilijk. Voor 2012 meldt het Centraal Planbureau een crisisvariant, waarin de huizenprijzen 4,5% dalen. De gemiddelde tijd dat huizen te koop staan blijft onveranderd lang. Gevolg: huiseigenaren stellen verhuizen uit. En besluiten om hun woonwensen te realiseren in de huidige woning.

Besparing energiekosten

Huiseigenaren met woonwensen denken vaak aan een nieuwe badkamer, keuken of dakkapel. Vaak een hele investering. Maar er is meer. Comfort kun je ook op een veel eenvoudigere wijze verhogen. Met vloerisolatie. Is jouw huis nog niet geisoleerd? Met vloerisolatie zorg je ervoor dat de vloer voelbaar 2-4 graden warmer aanvoelt. Je hebt geen last meer van tocht over de vloer en problemen met vocht zijn verleden tijd. Met vloerisolatie daalt de gasrekening 10-15%. Zo bespaart vloerisolatie veel op je energierekening: zo'n €150,- tot €200,- per jaar.

Vloerisolatie 6% BTW

Vloerisolatie kosten verdienen zich altijd terug.

Lees verder: Vloerisolatie blijft 6% BTW

Gemakkelijk energie besparen

top 10 energie bespaartips


Ieder jaar krijg je van het energiebedrijf je jaarrekening. Geschrokken? Je kunt veel zelf doen om je energieverbruik te verlagen. Het grootste deel van je energierekening gaat op aan gas. Daar kun je veel op besparen. Hoe? Met deze tips.
Vloerisolatie tip!

Snel stookkosten verlagen: 10 tips
1. Zet 1 uur voor het slapen de thermostaat lager.
2. Plaats radiatorfolie voor warmte-isolatie van muren.
3. Dicht kieren en naden  van ramen met tochtstrips.
4. Plaats een tochtborstel/ tochtklep op de brievenbus.
5. Ontlucht de verwarming. En controleer of je moet bijvullen.

lees verder over: Gemakkelijk energie besparen

Duurzame producten: koop ze in de zomer


In de uitverkoop koop je die winterjas voor het seizoen erop. En in het najaar scoor je nog net dat leuke bad-setje. Waarom denken mensen met kleding wel vooruit en met duurzame aankopen niet? Het is slim om ook op andere producten te besparen door ze op tijd aan te schaffen.

Zonnepanelen leveren niet alleen energie in de zom...

Nood aan de man
Sommige aankopen doe je pas, als de nood aan de man is. Meestal gaat dat zo met winterbanden. Vriesweer en sneeuwval kondigen zich aan op het journaal van 8 uur. Winterbanden gaan als warme broodjes over de toonbank. Als jij de garage belt, is er dan al een wachtlijst van dagen of weken. Gevolg: glibberpartijen en stress in de auto. En krijg je dan je winterbanden, dan kun je naar korting fluiten, want tja… er is nu meer vraag dan aanbod.
Vooruitzien loont dus. Zo ook met het nemen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie of het kopen van een nieuwe cv-ketel. Want als het koud weer is, merk je pas dat kou en tocht door de muren of vloer komt. Of dat je cv-ketel nu wel erg oud wordt. Waarom wachten tot het winter is?

Lees verder over: Duurzame producten: koop ze in de zomer

Vloerisolatie verhoogt waarde huis


Nu de woningmarkt op slot zit, besluiten veel woningeigenaren voorlopig niet te verhuizen. In plaats daarvan gaan steeds meer consumenten hun huis verbouwen of renoveren. Spouwmuurisolatie: alles wat je weten wilt voordat...

Waarde stijging huis
Vaak denken consumenten dat een nieuwe badkamer of keuken een waardestijging van het huis oplevert. Dat is niet zo. Zo’n nieuwe keuken is aan smaak onderhevig en na 5 jaar zijn de keuken trends weer veranderd. Wat voegt wel waarde toe aan je huis? Dat is een verbouwing waarbij je extra ruimte krijgt in huis of waardoor je huis energiezuiniger wordt.

Serre of vloerisolatie?
Een nieuwe dakkapel of serre aan huis geeft extra ruimte. Dat zal zich uitbetalen in een waardestijging van je huis. Maar zo’n verbouwing is vaak kostbaar, ingrijpend en kost veel tijd. Waardestijging van je huis kan eenvoudig door je huis energiezuiniger te maken. Isoleren zorgt ervoor dat je energierekening omlaag gaat en je energielabel omhoog. Een energielabel laat zien hoe zuinig een woning is. Een energiezuinig huis zorgt voor een lagere energierekening en zo voor lagere maandlasten. Van alle soorten isolatiemethoden is spouwmuurisolatie het beste voor je energierekening. Bovendien is spouwmuurisolatie binnen 1 dag uitgevoerd, een verbouwing is niet nodig. Ook vloerisolatie zorgt voor een waardestijging en is zonder verbouwing binnen 1 dag aangebracht.

Energielabel: meer voordelen
Met spouwmuurisolatie voldoet je huis aan hogere eisen in de woningmarkt. Sinds 1 januari 2008 moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen als zij hun huis gaan verkopen of verhuren. Het energielabel levert ook voordeel op bij de verkoop van het huis. Een beter energielabel betekent een hogere verkoopprijs.

Lees verder over: Vloerisolatie verhoogt waarde huis

Isoleren en ventileren: een goed duo


Door je huis goed te isoleren kun je jaarlijks veel besparen op je energierekening. In een goed geïsoleerd huis is het wel belangrijk dat er goed wordt geventileerd. Zo voorkom je dat het in huis te vochtig wordt. Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Vochtig huis
Iedereen produceert vocht. Door te ademen, bij het koken, douchen en wassen. Bijna 10 liter per dag. Je kunt dat beperken door te koken met de deksels op de pannen, je was buiten te drogen en de badkamer goed te ventileren na het douchen.
Door te ventileren wordt vochtige lucht afgevoerd en komt verse lucht je huis in. Zo voorkom je dat het klimaat in huis ongezond wordt en er vochtproblemen ontstaan. Zoals schimmelvorming en een muffe lucht.

Ventileren is geen energieverspilling
Vaak wordt gedacht dat ventileren energieverspilling is. Een misvatting. Vóór de isolatie van je huis kon frisse lucht binnenkomen via kieren. In een vochtig huis voelt het kil en ruikt het vaak muf. De kans op allergische reacties wordt groter. Ventilatie voert vocht af. De lucht wordt droger. En droge lucht in huis kost minder energie voor je cv-ketel om te verwarmen dan vochtige lucht. Daarom is na spouwmuurisolatie ventilatie belangrijk. Door goed te ventileren blijft het vochtgehalte op het juiste niveau.
Lees verder over: Isoleren en ventileren: een goed duo

Warme truiendag 10 februari

zet de verwarming lager


Warme truiendag wordt één keer per jaar georganiseerd door het Klimaatverbond. Daarmee vragen ze aandacht voor de klimaatverandering. Dit jaar is 10 februari warme truiendag. Zet die dag de verwarming lager en bespaar op de stookkosten. Trek gewoon een warme trui aan. De thermostaat standaard 1 graad lager bespaart 7% op je stookkosten en verlaagt de CO2-uitstoot. 

CO2-uitstoot verlagen
Warme truiendag is verbonden aan het Kyoto-protocol uit 2005. Bedoeld om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Voor de periode 2008-2012 zou dat gemiddeld 5,2 procent moeten zijn.

Jouw bijdrage voor het milieu
Warme Truiendag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag. Ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Jij kan daar aan bijdragen. Trek 10 februari een warme trui aan en zet de verwarming lager. De thermostaat standaard een graad lager bespaart 7% energie en vermindert CO2 uitstoot. Doe ook mee op 10 februari en zet je verwarming lager die dag.

Energie besparen nodig en hip
Driekwart van je energierekening gaat naar gas. Daar is veel op te besparen! De Warme Truien campagne mikt op eenvoudige maatregelen om op energie te besparen. Zoals vervanging van verwarmingsketel, het plaatsen van dubbel glas en het nemen van gevel, dak en vloerisolatie.
Het goede nieuws is dat steeds meer mensen beseffen dat we zuiniger om moeten gaan met onze brandstoffen om zo de CO2 uitstoot te beperken. Ze besluiten...

Lees verder over: Warme truiendag 10 februari

Isoleren: nu doen

goed voor het milieu en je portemonnee


Er is veel te doen over het besparen van energie. Door veranderingen in ons klimaat en het feit dat fossiele brandstoffen opraken, wordt er aan alle kanten gewerkt aan energiezuinige oplossingen. Daarnaast blijft de vraag naar energie stijgen en daarmee ook de energieprijs. Wat kun jij bijdragen om energie te besparen?
Voordelen vloerisolatie op een rij.

Minder hard stoken
Elk jaar moeten we onze vooruitzichten bijstellen. Dan is de ijskap weer sneller gesmolten en de CO2-uitstoot toch hoger. Het is slechts een kwestie van tijd. Wanneer je een bijdrage wilt leveren aan het milieu en tegelijkertijd geld wilt besparen, wordt het tijd om je huis goed te isoleren.

Voorkom warmteverlies
Je huis isoleren voorkomt warmteverlies. Van alle soorten isolatie bespaart spouwmuurisolatie het meest op schaarse brandstoffen. Met spouwmuurisolatie hoef minder hard te stoken, want de temperatuurverdeling in huis is veel gelijkmatiger. En in de zomer blijft je huis langer koel.

Spouwmuurisolatie verkleint de CO2-uitstoot (broeikaseffect). Je bespaart 9 tot 11 m3 gas per m2. Dat scheelt tenminste € 440 op je energierekening per jaar. Door een lagere energierekening heb je de kosten voor spouwmuurisolatie snel terugverdiend. Al binnen 3-5 jaar. Zonder deze isolatie ontsnapt 25% van de warmte uit je muren. Daar kun je dus veel op besparen. En je krijgt er een comfortabel aanvoelend huis voor terug.

Ook met vloerisolatie verlaag je het gasverbruik per jaar: 5-7 m3 per m2 gas en zorg je zo voor besparing op schaarse brandstoffen.
Een goed geïsoleerde vloer is een drogere, warmere vloer. Vloerisolatie draagt zo bij aan een gezonder woonklimaat. Het voorkomt vocht en schimmelproblemen in huis. Muffe lucht en condens op ramen wordt voorkomen.

Lees verder over: Isoleren: nu doen.

Stijgende energieprijzen

hoe zit het met het gastarief en stroomtarief?


Jouw energieprijzen worden met name bepaald door vraag en aanbod op de internationale energiemarkten. De prijzen op de energiemarkt zijn wereldwijd gestegen. De afgelopen 5 jaar met gemiddeld 5% per jaar. En die trend zet zich door. Hoe komt dat?  

Vloerisolatie kosten en subsidie isolatie.

Groeiende vraag energie
De vraag naar energie blijft stijgen. Daarnaast staat de olie- en gasproductie onder druk door politieke instabiliteit en onzekerheid in de Arabische landen. Ook wordt er na de problemen in de kerncentrale in Japan kritischer gekeken naar kernenergie. Als de vraag naar energie harder groeit dan het aanbod, zullen de energieprijzen verder blijven stijgen.

Gasprijs beïnvloedt indirect stroomprijs
Als de olieprijs verandert, heeft dat direct invloed op de gasprijs. Doordat de olieprijs sterk is gestegen, zijn de gastarieven voor consumenten verder gestegen.
Voor de prijzen van elektriciteit werkt dat anders.

Lees verder over: Stijgende energieprijzen 2012

Huis verkopen of verhuren?

let op het energielabel


Plannen om een huis te kopen of huren? Kijk dan goed naar het energielabel van je droomhuis. Dit geeft belangrijk inzicht in het energieverbruik van het huis. Een energielabel laat zien hoe zuinig een woning is en wat er beter kan. In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...


Goede score, lage maandlasten

Het energielabel geeft informatie over de mate van isolatie van het huis en het energieverbruik. Hoe oud is de verwarmingsinstallatie? Dat is belangrijke informatie. Een energiezuinig huis zorgt voor een lagere energierekening en zo voor lagere maandlasten. Een huis met een goed energielabel komt eerder in je bereik. Daarnaast geeft een huis met een goed energielabel meer wooncomfort.

Energielabel: meer voordelen
Sinds 1 januari 2008 moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen als...

Lees verder over: Huis verkopen of verhuren?

Energierekening omlaag in 2012

regel het gewoon zelf: verlaag je energierekening


De energiebedrijven hebben hun tarieven voor 2012 bekend gemaakt.

Energieprijzen omhoog

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.De energiebedrijven verhogen hun tarieven voor 2012. De levering gaat ongeveer 75 euro meer kosten. Ook de prijzen voor het netwerk worden verhoogd. Dat gaat om ongeveer 30 euro. Daarnaast verhoogt de overheid nog eens de energiebelasting met bijna 15 euro. Alles bij elkaar ben je als consument gemiddeld 120 euro meer kwijt. Dat wil zeggen, als je er zelf niets aan doet.

Onbelangrijk bericht?

Het is de vraag hoe belangrijk de energierekening is voor de consument. Het lijkt van niet. Het is namelijk opvallend, dat een huishouden per jaar honderden euro’s aan stroom en gas verspilt. De consument neemt daarin een veel te afwachtende houding aan.

Draai het om: energierekening omlaag!

Met simpele maatregelen kan de energierekening aanzienlijk omlaag. En niet eenmalig, maar blijvend.

Lees verder

Beatrix en vloerisolatie


In haar kersttoespraak sprak Koningin Beatrix haar zorg uit over ‘het welz
ijn van het beheer van de aarde’. De toespraak ging voor een groot deel over duurzaamheid.

Ze is van mening dat er ‘met onze kostbare planeet zorgeloos wordt omgesprongen’. Dit thema werd in de media positief ontvangen. Maar heeft ze ook ideeën over hoe het beter kan? Zeker.

Lees verder

Zet je spaarloon niet op de bank

stop het onder je vloer


Het is spaarloon is bevrijd. De meeste ex-spaarloners schijnen het op de bank te parkeren.
Sparen of beleggen?

De banken willen de spaarloon tegoeden graag ‘binnen’ houden.Besparen met cv ketel. Alle besparingstips. Hun advies is om er niets mee te doen, tenzij je het nodig hebt voor een grote uitgave. De spaarrentes zijn laag vergeleken met enkele jaren terug. Als er € 2000,- vrijkomt en je zet het op een spaarrekening dan heb je na een jaar € 60,- meer. De gemiddelde spaarrekening levert momenteel een karige 3% rente op.

Beleggen dan?
Lees verder

Weg met de pantoffel!

waarom hebben we in huis schoenen aan?


Ze liggen weer massaal in de bakken: De pantoffels. De mode krijgt maar geen vat op dit item.Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...

In Amerika heten pantoffels ‘house shoes.’ In de herfst en de winter moeten we dus zelfs in huis schoenen aan.
En dat komt door kou van de vloer. In Nederland zijn er nog ruim 4 miljoen huizen zonder vloerisolatie. En juist vloerisolatie heeft een groot effect op het warmtecomfort in huis.

Lees verder over weg met de pantoffel

Samen duurzaam

op Dag van de Duurzaamheid


Vrijdag 11 november is het Dag van de Duurzaamheid. Doel is om duurzaamheid een belangrijk thema te maken in het dagelijks leven. Er worden dan in heel Nederland talloze acties georganiseerd.

Zo is er een actie om alle kinderboerderijen duurzaam te maken. Ook is er een duurzame vismarkt in Amsterdam en wordt zelfs de ‘eerlijke zak van Sinterklaas’ geïntroduceerd. Daarnaast zijn er nog ontelbare lokale buurtactiviteiten.

Dat komt omdat het Klimaatstraatfeest samenvalt met de Dag van De Duurzaamheid. Vorig jaar deden ruim 5.000 straten mee aan deze wedstrijd om zo veel mogelijk energie te besparen. De meest besparende straat wint een Superstraatfeest. Ook scholen, gemeentes en woningcorporaties doen mee.

Om alles nog meer ‘impact’ te geven, is er de ‘no-impact week’. Ook daarin staat een duurzame levensstijl centraal. Het gaat dan om minder kopen en minder afval produceren. Maar ook minder gas, stroom en water gebruiken. Door hier een week lang actief mee te zijn, kun je leren hoe een meer duurzame levensstijl voor jou kan werken.

Lees verder over: Samen duurzaam

Vloerisolatie is duurzame aankoop

klimaatbewust campagne


Stichting HIER heeft in oktober 2011 hoe-koop-ik.nl benoemd tot klimaatbewust partner! Zo mag hoe-koop-ik.nl het HIER Klimaatbewust logo gebruiken als website met informatie over duurzame aankopen. Hier klimaatcampagne. Hoe-koop-ik partner als klim...


De HIER Klimaatcampagne is een initiatief van ruim 30 maatschappelijke organisaties die Nederland betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. Bedrijven en organisaties die klimaatvriendelijke producten of diensten leveren, kunnen zich aansluiten bij de HIER Klimaatcampagne.
Als je een nieuwe, zuinige HR ketel aanschaft, ben je klimaatbewust bezig. Ook als je je huis laat voorzien van spouwmuurisolatie of vloerisolatie ben je goed bezig. Je huis isoleren bespaart schaarse brandstoffen en verkleint de CO2-uitstoot (broeikaseffect).

Lees verder over vloerisolatie duurzame aankoop

Zuinige auto populair, zuinig huis nog niet

per jaar gooien we honderden euro's weg


In 2011 zullen naar verwachting ruim 180.000 zuinige auto's worden verkocht. Van alle autoverkopen in Nederland, doet deze categorie inmiddels 33%. In andere Europese landen is het beeld identiek. Huis isoleren: wat bespaart het meest? vloerisolat...

Als belangrijkste argument worden de economische omstandigheden genoemd. We moeten op de centen letten. Met de zuinige auto bespaar je op wegenbelasting, benzinekosten en ook op bijtelling, als je de auto zakelijk least. Zo wordt autorijden goedkoper.

Verrassend is dat wonen ook fors goedkoper kan. Maar daar lijkt de consument plots met andere maten te meten. Uit de statistieken blijkt dat er bijna 4 miljoen huizen in ons land zijn die nog geen vloerisolatie hebben. Daarnaast hebben ruim 2 miljoen huizen geen spouwmuurisolatie.

Lees meer over zuinig huis

Klimaatdoelstellingen voor je portemonnee

Vloerisolatie kosten en subsidie isolatie.


De overheid heeft doelstellingen om iets te doen aan het klimaatprobleem. Vloerisolatie en spouwmuurisolatie in koop- en huurwoningen verdienen daarbij extra aandacht. Dat staat in de recent verschenen kernpublicatie woON van de overheid.


Maar isolatie helpt niet alleen het klimaat, maar ook je portemonnee. Het lage consumentenvertrouwen is niet bevorderlijk voor investeren. De portemonnee spreekt daarentegen duidelijker taal. Juist in tijd van economische crisis is isoleren de beste belegging.

Een huiseigenaar die goed rekent, begrijpt dat spouwmuurisolatie, vloerisolatie en tijdige cv-ketel vervanging bijzonder interessant zijn. Maatregelen die ieder rond de € 2.000,- kosten. Maar die direct effect hebben op de energierekening. En fors.

Lees verder over klimaatdoelstellingen

Gashalvering andere oorzaak

niet HR-ketel of isolatie, maar eenspersoonshuishoudens


Vorige maand berichtte de brancheorganisaties Energie-Nederland en Netbeheer Nederland dat het gemiddelde gasverbruik van Nederlandse huishoudens gehalveerd is. Daarbij hebben ze de belangrijkste oorzaak over het hoofd gezien; de toename van eenpersoons huishoudens.

In het rapport staat dat het Nederlandse huishouden de laatste
30 jaar gemiddeld de helft minder gas is gaan gebruiken. Als verklaring voor deze opmerkelijke daling wordt genoemd de opkomst van de HR-ketel en de betere isolatie van woningen, zoals spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Dertig jaar geleden (in 1981) hingen in de meeste huizen inderdaad nog geen HR-ketels. Spouwmuurisolatie en vloerisolatie is pas de standaard geworden bij nieuwbouw van woningen vanaf ongeveer 1983. Toch wordt de daling van het gemiddeld gasverbruik per huishouden veroorzaakt door een andere reden. Zo blijkt uit onderzoek door de consumenten website hoe-koop-ik.nl.

Lees verder over: Gashalvering andere oorzaak

Sparen of beleggen of......?


In het huidige economische klimaat zijn er geen vanzelfsprekende keuzes meer. Je kapitaal vergroten door sparen of beleggen?
Voor vloerisolatie geldt laag 6% btw tarief. Op ar...

Spaarrentes zijn laag vergeleken met enkele jaren terug. De beurs was ooit bijna te voorspellen, maar dat is lang geleden. 

Als je 2000 over hebt en je zet het op een spaarrekening dan heb je na een jaar € 60 meer. De gemiddelde spaarrekening levert momenteel een karige 3% rente op.
De beurs lijkt geen alternatief. De afgelopen 5 jaar is AEX bijna gehalveerd. Je moet geloof en durf hebben om daar in te stappen.

Wat nu?  Lees verder

Isoleer je vloer

voor het nog kouder wordt


Zorg dat je er nog deze herfst  in huis warmpjes bij zit en verhoog het warmtecomfort in huis!
Isoleer je vloer en neem spouwmuurisolatie.
Vloerisolatie zorgt voor een warmere, droge vloer....

Het warmtegevoel hebben we deze zomer gemist. Heel af en toe is er nog een nazomer zonnetje. Maar het is overduidelijk: de herfst komt er aan. We hebben zo’n beetje de natste zomer sinds de jaartelling achter de rug. Zorg dat je er nog deze herfst in huis warmpjes bij zit en verhoog het warmtecomfort in huis! Isoleer je vloer en neem spouwmuurisolatie.

Lees verder over isoleer je vloer.

De Telegraaf over te hoge energienota's

overstappers betalen later meer


In de Telegraaf van vandaag (19 september) staat een bericht met als kop: Energienota’s zijn veel te Spouwmuurisolatie kosten en subsidie isolatie: all...hoog. In het artikel wordt belicht dat veel huishoudens wisselen van energieleverancier om goedkoper uit zijn
.

Na de actieperiode in het eerste voordeeljaar betalen ze in de jaren daarna een hoger vol tarief. De Telegraaf geeft aan dat een gezin in een groot huis 347 euro per jaar kan besparen. Bewoners van  een kleine eenkamerwoning verdienen 254 euro, door het wisselen van energieleverancier. Deze bedragen zijn in wekelijkheid lager.

Lees verder over wisselen en besparen

Isolatie bespaart meer

dan wisselen van energieleverancier


Besparingstips isolatie: alle besparingstips op ee...

Miljoenen huiseigenaren in Nederland laten een jaarlijks voordeel van enkele honderden euro’s liggen. Uit onderzoek blijkt dat er bijna 4 miljoen huizen in ons land zijn die nog geen vloerisolatie hebben. Daarnaast hebben ruim 2 miljoen huizen geen spouwmuurisolatie.

Met spouwmuurisolatie kun je tot 25% van de gasrekening besparen. Met vloerisolatie nog eens 10-15%. Daarmee kun je door het isoleren van de spouwmuur en vloer meer besparen dan met het overstappen naar een andere gasleverancier.
Lees verder over vloerisolatie en besparen.

Duurzame Dinsdag

een koffer vol met nieuws


Duurzame Dinsdag. Het kabinet ontving op de eerste Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...dinsdag van september een koffer vol duurzame ideeën.

Die werden bedacht door particulieren, bedrijven of andere organisaties.  Het doel van Duurzame Dinsdag is om aandacht te vragen voor duurzame ideeën uit de samenleving.

Duurzamer leven hoeft helemaal niet in nieuwe ideeën te zitten. Juist met bestaande ideeën kun je relatief gemakkelijk besparen op je energieverbruik. En dat vaak met meer comfort tot gevolg.
Lees verder over duurzamer leven door vloerisolatie

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie